Haberler

8 Nisan 2024 Güneş Tutulması Nasıl İzlenir?

Güncelleme:

8 Nisan 2024 Pazartesi günü, yani yarın, çok sık rastlamayacağımız astrolojik olaylardan biri olan güneş tutulması nasıl izlenir? NASA tarafından belirtilen takvime göre tutulma Kuzey Amerika, Meksika ve Kanada'da bulunan takipçilerimiz tarafından canlı olarak izlenebilecek. Google TV ve belirli kanallar üzerinden de güneş tutulmasını takip etmek mümkün olacak.

8 Nisan 2024 Pazartesi günü, yani yarın, çok sık rastlamayacağımız astrolojik olaylardan biri yaşanacak. Geçtiğimiz haftalarda sizler için NASA tarafından yayınlanan takvimi paylaşmıştık. Eğer Amerika'dan bizleri takip ediyorsanız buraya tıklayarak saat saat güneş tutulmasının görüleceği konumlara ulaşabilirsiniz. Peki Amerika'da değilsek "Güneş tutulması nasıl izlenir?" sorusunun cevabı ne? İşte detaylar…

8 Nisan 2024 güneş tutulması nasıl izlenir?

Güneş tutulması, NASA tarafından belirtilen takvime göre 8 Nisan 2024 Pazartesi günü yani yarın gerçekleşecek. Genel olarak tutulma Kuzey Amerika, Meksika ve Kanada'da bulunan takipçilerimiz tarafından canlı olarak izlenebilecek.

Güneş tutulmaları tarihte pek çok kez gerçekleşti ve her seferinde insanlık yeryüzüne vuran karanlıkla büyülendi. Ancak bir insan ömrü boyunca kaç kez güneş tutulması izleyebilir sorusunu sorduğumuzda buna pek çok yanıtını veremiyoruz.

Dünya kurumadan Mars kurudu!

Bu sebeple hem tutulmayı kaçırmamak hem de evrenin imzalarından birine tanık olmak adına sizlere binlerce kilometre uzaklıkta gerçekleşen tutulmayı evinizde nasıl rahatça izleyebileceğinizi bildirmek istedik. Burada karşımıza çıkan ilk çözümse Google TV oldu.

Google TV kullanıma açık olduğu bölgelerde yerel ve ulusal kanallardan gelen güneş tutulması içeriklerini bir araya getirecek. Ardından bunlara kısa reklamlar da ekleyerek kullanıcılara sunacak. Sizler televizyon karşısında tıpkı bir haber bülteni takip ediyor gibi güneş tutulmasını anbean takip edebileceksiniz.

Eğer Google TV üyeliğiniz yoksa üzülmeyin. Zira platform aşağıda belirtilen kanallardan içerikleri derleyecek. Google TV kullanmadan kablolu yayın ile sizde güneş tutulmasını takip edebilirsiniz.

NBC News Now

Scripps News

Reuters Now

NBC Dallas Fort Worth

NBC Washington DC

NBC San Diego

NBC Los Angeles

NBC Philadelphia

NBC New York

NBC Connecticut

NBC South Florida

NBC Boston

NBC Bay Area

NBC Chicago

AccuWeather NOW

Son olarak NASA'nın da kendi YouTube kanalından tutulmayı yayınlayacağını bildirelim.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Güneş Tutulması Kuzey Amerika Google Kanada Güneş NASA Teknoloji Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title