Haberler

    2024 Yılı Bedelli Askerlik Ücreti Belli Oldu

    Güncelleme:

    Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yayınladığı genelgeyle birlikte Milli Savunma Bakanlığı, 2024 yılı için bedelli askerlik ücretini açıkladı. Yeni ücret 182 bin 609 lira 4 kuruş olarak belirlendi.

    Hazine ve Maliye Bakanlığı "Mali ve Sosyal Haklar" genelgesini yayınladı. Milli Savunma Bakanlığı da bu kapsamda 2024 yılı için bedelli askerlik ücreti belli olduğunu duyurdu.

    2024 yılı için bedelli askerlik ücreti

    Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre, genelgeyle birlikte bedelli askerlik tutarı 182 bin 609 lira 4 kuruş olarak belirlendi. Yeni ücret, daha önceki yıllarda olduğu gibi memur maaş katsayısındaki artışlar doğrultusunda hesaplandı.

    Açıklamada ayrıca 08 Ocak 2024 tarihinden itibaren bedelli askerlik başvuru işlemlerinin yapılabileceği hatırlatıldı. Böylece yeni tutar üzerinden başvurular kabul edilecek.

    312123132

    Konuyla ilgili açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

    "Bilindiği üzere 'Bedelli Askerlik' tutarı, daha önce yapılan düzenleme ile memur maaş katsayısındaki artış oranına sabitlenmiş ve miktar konusundaki belirsizlik ortadan kaldırılmıştı. Hazine ve Maliye Bakanlığınca 'Mali ve Sosyal Haklar' genelgesi yayımlanmış ve buna göre bedelli askerlik tutarı 182.609,04 TL (yüz seksen iki bin altı yüz dokuz lira dört kuruş) olmuştur. 08 Ocak 2024 tarihinden itibaren bedelli askerlik müracaat işlemleri başlamıştır."

    2022 yılı için bedelli askerlik ücreti 80 bin 64 TL olarak belirlenmişti. 2023 yılı ücreti ise 104 bin 84 TL olarak başlamış ve yılın ikinci yarısında 122 bin 609 TL olmuştu. 2024'te ise tutar yaklaşık yüzde 48 artışla 182 bin 609 TL'ye çıkarıldı.

    Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

    Hazine ve Maliye Bakanlığı Milli Savunma Bakanlığı Maliye Teknoloji Politika Güncel Haberler

    Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

    Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

    Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

    Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

    Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

    Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

    Bakmadan Geçme

    Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
    Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

    Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title