Haberler

    2012'nin En İyi Telefonları

    Güncelleme:

    Akıllı telefon pazarı 2012 yılındaki kadar rekabet görmemişti.

    Son yıllarda akıllı telefon pazarı 2012 yılındaki kadar böyle bir rekabet görmemişti. iPhone'un hegemonyası 2012'de devam mı etti, yoksa artık rakipleri var mı? İşte sonuçlar:

    Akıllı telefon pazarındaki rekabet, bundan önceki bir kaç yılda iPhone ve diğerleri olarak ayrılmıştı. Her yıl en iyi akıllı telefonu piyasaya süren Apple, en çok satışı da yapıp adeta bir din haline gelmişti. Fakat 2012 yılı Apple'ın artık piyasada at koşturamadığını gösterdi.

    SAMSUNG APPLE'I ZORLADI

    Özellikle Samsung'un yaptığı başarılı hamleler, Apple'ın gelecek için çok daha sıkı çalışması gerektiğini gözler önüne serdi. "Tutmaz" denilen yarı-tablet model Samsung Galaxy Note II, tüketicilerden yoğun ilgi gördü. Samsung Galaxy S serisinin son üyesi S3 ise yılın en çok satan cihaz oldu.

    MİCROSOFT'TAN İDDİALI GİRİŞ

    Diğer yandan yıllardır adeta bir çaylak olarak akıllı telefon pazarında nabız yoklayan Microsoft da Windows Phone 8 ile hiç olmadığı kadar iddialı bir biçimde pazara girdi. Nokia ve HTC'nin piyasaya çıkarttığı WP 8'li cihazlar da tüketicinin beğenisini kazandı.

    Şirketler arasındaki patent savaşları da 2012 yılında piyasaya çıkan cihazları etkiledi. Öyle ki pek çok modelin sadece patent davası kurbanı olmamak için tasarım değiştirdiği konuşuldu.

    İşte sizler için seçtiğimiz 2012'nin en başarılı akıllı telefonları;

    APPLE iPHONE 5

    Apple, tarihin en iyi akıllı telefon serisi olan iPhone'u yarattı ve çıktığı ilk günden bu yana cihazı ve işletim sistemini çok büyük değişikliklere uğratmasa da, eklediği bir kaç kritik özellik ve piyasadaki en yüksek performans ile rakiplerine karşı üstünlük kurdu.

    iPhone 5 ise ne donanım olarak piyasanın en iyisiydi, ne de çok büyük yenilikler getirmişti. Hatta işin garip kısmı iPhone 5'in yeni Maps uygulaması gibi bazı özellikleri de başarısız olmuştu. Buna rağmen iPhone 5'e Apple hayranları tarafından hücum edildi.

    SONY EXPERIA ION

    2012 yılı içerisinde Sony-Ericsson isminden kurtulup, Sony markalı cihazlar çıkarmaya başlayan firma yeni tasarım çizgisinde başarı yakaladı. Xperia S modelinden sonra yıl sonlarında çıkan Xperia Ion modeli hem yüksek performansıyla hem de başarılı tasarımıyla kullanıcıların beğenisini kazandı. Son James Bond filmi Skyfall'da da 007'nin telefonu Sony Xperia Ion'du.

    HTC ONE X+

    Geçtiğimiz yılın genel olarak en başarılı akıllı telefon üreticilerinden bir diğeri de HTC oldu. Beats Audio desteğiyle ses kalitesi konusunda da iddialı bir hale gelen Tayvanlı üretici HTC One X modeliyle sunduğu yüksek performansı HTC One X+ ile daha da yukarıya taşıdı ve piyasadaki en güçlü bir kaç telefondan birisi haline geldi.

    NOKIA LUMIA 820

    Uzun yıllardır akıllı telefonlarda denemediği işletim sistemi kalmayan Nokia, artık ana işletim sistemi olarak Windows Phone kullanıyor. Windows Phone 8 ile birlikte yeniden atağa geçen firma Lumia 920 ile sunduğu yüksek performansı daha küçük bir cihaza sığdırarak Lumia 820 ile en iyi Windows Phone 8 deneyimini sunmayı başardı.

    VE ŞAMPİYON: SAMSUNG GALAXY S3

    2012'de tüm gücüyle Apple'a karşı atağa geçen Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Google ile girdiği yakın ilişkilerin meyvesini aldı. Neredeyse her parçasını kendi çatısı altında ürettiği cihazlar ile piyasanın en güçlü oyuncusu haline gelen firma Galaxy Nexus, Galaxy Note II ve Galaxy S3 ile 2012'ye damga vurdu.

    Bu cihazlar arasında en beğenileni ve yılın en çok satan telefonu da Samsung Galaxy S3 oldu. Yüksek performansı, şıklık ile birleştiren Samsung, fiyatını da uçuk yapmayınca Galaxy S3, akıllı telefon takipçilerinin favorisi oldu.

    Kaynak: PcExtraComTr / Teknoloji

    Microsoft Nokia Sony Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title