Haberler

    2000'lerin En İyi Yerli Yönetmenleri, Sinema Yazarları Tarafından Seçildi

    Sinema Müzik isimli internet sitesi tarafından 30 sinema yazarına, "Kariyerine 21. yüzyılda başlamış en iyi yerli yönetmenler hangileri?" sorusu soruldu ve soruya verilen cevaba göre 2000'lerin en iyi yerli yönetmenleri

    Sinema Müzik isimli internet sitesi tarafından 30 sinema yazarına, "Kariyerine 21. yüzyılda başlamış en iyi yerli yönetmenler hangileri?" sorusu soruldu ve soruya verilen cevaba göre 2000'lerin en iyi yerli yönetmenleri belirlendi.

    Araştırmaya katılan 30 sinema yazarı arasında Milliyet Sanat Dergisi'nde yazılar yazan Ali Ulvi Uyanık, "Benim Beyoğlum", "Yüzyüze" gibi kitapların da yazarı olan ünlü sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, "Çocukla Sinema" kitabının yazarı Burak Göral, "Kentin Türküsü: Anadolu Pop-Rock" kitabının yazarı Cumhur Canbazoğlu, TRT Haber'de sinema yazarlığı yapan Ebru Çeliktuğ, Radikal Gazetesi Kültür Sanat Bölümü editör yardımcısı olan Erkan Aktuğ'un yanı sıra Burçin Yalçın, Esin Küçüktepepınar, Fırat Ataç, Fırat Yücel, Gökşen Aydemir, Hilal Çetinder, Janet Barış, Kaya Özkaracalar, Melis Behlil, Murat Erşahin, Murat Özer, Nil Kural, Okan Arpaç, Olkan Özyurt, Sadi Çilingir, Selin Gürel, Senem Erdine, Seray Genç, Serdar Kökçeoğlu, Sevin Okyay, Sungu Çapan, Tunca Arslan, Uğur vardan, Yusuf Güven de yer aldı.

    2000'lerin En İyi Yerli Yönetmenleri Belli Oldu

    Araştırma sonucunda seçilen 2000'lerin en iyi yerli yönetmeni ise 195 puan ile Emin Alper oldu. Emin Alper, "Kız Kardeşler" (2019), "Abluka" (2015) ve "Tepenin Ardı" (2012) gibi filmlerde yönetmen koltuğuna oturmuştu. Listede Emin Alper'den sonra ise 145 puan ile "İşe Yarar Bir Şey" (2017), "Gözetleme Kulesi" (2012) filmlerinde yönetmen koltuğuna oturan Pelin Esmer yer aldı.

    136 puan ile Özcan Alper, 127 puan ile Tayfun Pirselimoğlu, 111 puan ile Seren Yüce, 87 puan ile Tolga Karaçelik, 69 puan ile Onur Ünlü, 67 puan ile Semih Kaplanoğlu, 56 puan ile Ümit Ünal, 55 puan ile Kazım Öz'de 2000'lerin en iyi yönetmenleri listesinde yer alan isimlerden oldu.

    Kaynak: Tamindir / Teknoloji

    Emin Alper Milliyet Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    Ateş Kuşları final mi yapıyor? Ateş Kuşları bitiyor mu 2024? Kara Ağaç Destanı final mi yapıyor? Kara Ağaç Destanı bitiyor mu 2024? Galatasaray maçı ne zaman? Bu hafta Galatasaray kiminle oynuyor, GS maçı ne zaman, saat kaçta? Fenerbahçe maçı ne zaman? Bu hafta Fenerbahçe kiminle oynuyor, FB maçı ne zaman, saat kaçta? İstanbul hafta sonu yağmurlu mu? 4-5 Mayıs Cumartesi Pazar İstanbul yağmurlu mu? Beşiktaş Rizespor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Beşiktaş Rizespor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title