Haberler

Tekirdağ - Sit Alanında Define Arayan 5 Kişi Yakalandı

Sit alanında define arayan 5 kişi yakalandıTEKİRDAĞ'ın Malkara İlçesi'nde Roma ve Bizans dönemine ait kalıntıların bulunduğu ve SİT alanının olduğu bölgede detektörlerle izinsiz kazı yaparak define arayan 5 kişi yakalandı.

Sit alanında define arayan 5 kişi yakalandı

TEKİRDAĞ'ın Malkara İlçesi'nde Roma ve Bizans dönemine ait kalıntıların bulunduğu ve SİT alanının olduğu bölgede detektörlerle izinsiz kazı yaparak define arayan 5 kişi yakalandı.

Olay, ilçeye bağlı Kermeyan Mahallesi Kale mevkiinde meydana geldi. Çevrede piknik yapan vatandaşların jeneratörün sesli şekilde çalışmasından rahatsız olmaları ve ellerinde kazma küreklerle sit alanında 5 kişinin gelişi güzel çevreyi kazıp define aradıklarını görüp

durumu hemen jandarma ekiplerine bildirdi. Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Malkara İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ortaklaşa düzenledikleri operasyonda kale mevkine giderek ellerinde kazma kürekler ve detektörlerle sit alanında izinsiz define arayan H. K., M.Y., N.İ., N.İ. ve M.A.yı yakaladı.

Şüphelilerin üzerinde 1 adet jeneratör, 2 adet beton ve toprak delmekte kullanılan ilti takımı, 2 adet dedektör ve çok sayıda kazma ve kürek ele geçirildi. İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülen şüphelilerin soruşturması sürerken, M.A.'nın iki ayrı suçtan aranması olduğu belirlendi.

Tekirdağ - Sit Alanında Define Arayan 5 Kişi Yakalandı
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tekirdağ Malkara Roma

İsrail bir kez daha vurduğu Beyrut'ta tıp merkezini bombaladı

İsrail'den Beyrut'un merkezine hava saldırısı

İsrail Kabinesinden 'İran' kararı

İsrail kabinesi karar verdi! İran bu gece vuruluyor mu?

CHP lideri Özel'den İmamoğlu çıkışı: Bence siyasi yasak istinafta onaylanacak

CHP liderinden dikkat çeken İmamoğlu çıkışı: Bence onaylanacak

Bahçeli'den Davutoğlu'na: Zat-ı alinizin bu dönemde çok önemli birikiminize ihtiyacı var.

Bahçeli, bu kez Davutoğlu ile şaşırttı: Size ihtiyaç var

title