Haberler

Yusuf Demir krizine Dursun Özbek hamlesi: Temaslarımız sürüyor

Güncelleme:

Geçtiğimiz günlerde Galatasaraylı teknik adam Okan Buruk'un, "Yusuf neden Türk milli takımında yok bilmiyorum." açıklamalarının üzerine Yusuf Demir'in Avusturya Milli takımında oynamasıyla ilgili tartışmalar başlamıştı. Gelişen olayda ilk cevabı eski Milli Takım Hocası Şenol Güneş yapmış ve ardından 21 Yaş Altı Milli Takım Antrenörü Tolunay Kafkas'ta dahil olarak, açıklamalarda bulunmuştu. Süregelen Yusuf Demir polemiği için bugün Galatasaray Kulüp Başkanı Dursun Özbek'ten hamle geldi.

Son dönemlerde Türk milli takımında yer almamasıyla ilgili gündem olan Galatasaray'ın genç yeteneklerinden Yusuf Demir için bir açıklamada sarı-kırmızılı kulübün başkanı Dursun Özbek'ten geldi. Genç futbolcunun milli takımda olmaması ile ilgili konuşan Özbek, "Yusuf Demir'in Türk Milli Takımı'na kazandırılmasını amaçlıyoruz. Yusuf'un Türk statüsünde oynaması için temaslarımız sürüyor." ifadelerini kullandı.

"POZİTİF BAKILACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Son günlerin gündem ismi Yusuf Demir için başkan Özbek, "Yusuf Demir ile ilgili temaslarımız sürüyor. Önemli bir oyuncu. Türk Milli Takımı'nın Yusuf'u kazanması gerektiğini düşünüyorum. Temaslarımız var, Türkiye Futbol Federasyonu'nun da pozitif bakacağını düşünüyorum." açıklamalarını yaptı.

"DİKKATLİ KONUŞMAK LAZIM"

21 yaş altı milli takımı çalıştıran Tolunay Kafkas da, Yusuf Demir ile ilgili konuşmuş ve açıklamasında: "Kendi açımızdan bir şeyleri atlamış olsak şunu çok açık söylerim: 'Bu bizim hatamız. Özür dileriz.' Ancak Yusuf Demir konusunda böyle bir durum söz konusu değil. Burada Yusuf Demir'in tercihi ile ilgili bir durum söz konusu." demişti. Kafkas açıklamalarına bir yenisini ekleyerek, "Yusuf Demir'i biz davet ettik, elimizde yazılar var. Bunu konuşurken dikkatli konuşmak lazım. Yusuf'un bir tercih yapması gerekiyordu, Avusturya Milli Takımı'nı seçti. Okan Buruk benim arkadaşım. Kullandığı kelimeleri bilerek konuşmak lazım bu işlerde." dedi.

Yusuf Demir krizi büyüyor! Dursun Özbek açıkladı

TARTIŞMAYI BAŞLATAN OKAN BURUK OLMUŞTU

Okan Buruk açıklamalarında: "Yusuf Demir çok kaliteli, çok yetenekli. Bunu oyuna girince gösterdi. Yusuf'u keşke Türk olarak oynatabilsek. Her şeyi Türk olan çocuk milli takım tercihi nasıl olmuş, onu da bilmiyoruz. Biz mi tercih etmedik o mu Türkiye'yi tercih etmedi? Türk olan bir oyuncunun Türk olarak oynaması gerekiyor. Sadece Galatasaray değil, tüm oyuncuların. Özellikle Türk pasaportu olan, Türk aileye sahip olan bizden birilerinin yabancı olarak oynaması kötü bir durum" demişti.

Yusuf Demir krizi büyüyor! Dursun Özbek açıkladı

İLK CEVABI ŞENOL GÜNEŞ VERMİŞTİ

Okan Buruk'un açıklamalarından sonra dönemin Milli Teknik Direktörü Şenol Güneş konu hakkında açıklamalarda bulundu. "Yusuf Demir'i Milli Takıma siz almamışsınız iddialarını ne söylemek istersiniz?" sorusuna Güneş: "Yok öyle bir şey, o zaman 16-17 yaşındaydı, zaten Avusturya Ümit milli takımında oynuyordu. Avusturya milli takımını seçmişti. O dönem oraya gidip Mert Müldür'ü aldım, Yusuf'u neden almayayım ama o tercihini yapmıştı. Avusturya, Ercan Kara ile birlikte Yusuf'u aldı" ifadelerini kullanmıştı.

TÜRK PASAPORTU DAHİ YOK

Diğer yandan edinilen bilgilere göre ise FIFA'nın tanıdığı Avusturya formasıyla 3 resmi maçta forma giyen Yusuf Demir milli takım değiştirme hakkından yararlanamıyor. Sebep olarak ise Avusturya Milli Takımında resmi maçlarda görev alması ve ayrıca oyuncunun Türk pasaportunun bulunmaması olarak gösteriliyor.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Dursun Özbek Yusuf Demir Galatasaray Haberler

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Acun Ilıcalı da safını belli etti

Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Acun Ilıcalı da safını belli etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title