Haberler

Youla'ya 200 Bin Tl Ceza

Çalımbay'a 'Sahtekar' Diyen Youla'ya 200 Bin Tl Ceza

ÇALIMBAY'A 'SAHTEKAR' DİYEN YOULA'YA 200 BİN TL CEZA

Kemal ATLAN / ESKİŞEHİR,(DHA)

Eskişehirspor'da oynadığı dönemde kendisini kadro dışı bıraktığı için teknik direktör Rıza Çalımbay'a 'Sahtekar' diyen Gineli futbolcu Souleymane Youla, 200 bin TL para cezasına çarptırıldı. Youla aynı suçtan daha önce de 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmış, mahkeme cezayı tecil etmişti.

Teknik direktör Rıza Çalımbay'ın Youla hakkında Eskişehir 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'de açtığı 300 bin liralık manevi tazminat davası duruşmasına bugün devam edildi. Youla ve Çalımbay'ın katılmadığı duruşmaya Rıza Çalımbay'ın avukatları Ayşe Fert Dökmeci ile Youla'nın avukatı Rüstem Özışık katıldı.

Eskişehir 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Ali Selman Erkuş, Youla'nın medya ortamında sarf ettiği söz ve konuşmalar sebebiyle davacının kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu iddiası üzerine yapılan yargılama ve toplanan deliller itibariyle davalının sözleri ve konuşmalarının bir bütün olarak değerlendirildiğinde davacıya yönelik bulunduğu, sarf edilen sözlerin davacının kişiliğini küçük düşürücü onu olumsuz yönde etkileyici toplum içerisinde yanlış değerlendirilmesine yol açabilecek eylem niteliğinde olduğuna kanat getirdiğini belirtti. Hakim Erkuş ,Youla'yı 200 bin lira manevi tazminat cezasına çarptırdı.

Duruşma çıkışında avukat Ayşe Fert Dökmeci; şu anda Sivasspor'un teknik direktörlüğünü yapan Rıza Çalımbay'ı telefonla arayarak müjdeli haberi verdi.

Bu arada Youla'nın da Rıza Çalımbay hakkında 10 bin liralık manevi tazminat davası açtığı belirtildi. Davanın duruşması da bugün yeni 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüldü. Youla'nın Avukatı Rüstem Özışık, olay nedeniyle Youla'nın Eskişehirspor'dan gönderildiğini ve bir alt kümede forma giymeye başladığını bu nedenle maddi zararının bulunduğunu öne sürerek zararının tespit edilerek karşılanmasını talep etti.

Rıza Çalımbay'ın avukatı Ayşe Fert Dökmeci ise Youla'nın Süper Lig takımlarında da oynayabileceğini, kendisi isteği için 1'inci lig takımda forma giydiğini söyleyerek, "Youla bu davayı Rıza Çalımbay'a değil, Eskişehirspor kulübüne açabilir" dedi.

Eskişehir 3'üncü Asliye Mahkemesi hakimi, tanıkların dinlenmesi için bu duruşmayı ileriki bir tarihe erteledi.

Öte yandan Rıza Çalımbay'a "Sahtekar" diyen Youla, Çalımbay'ın şikayeti üzerine Eskişehir 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılanmış ve mahkeme 7 Ekim 2010 tarihinde Youla'yı 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Mahkeme Youla'nın cezasını tecil etmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta ilk gol geldi

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta ilk gol geldi

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir?
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title