Haberler

Yakup Aslan: Bu Sorun Artık Devletin, Polisin Sorunu Olur

Güncelleme:

Trabzonspor Başkan Yardımcısı, bordo-mavili taraftarların Kasımpaşa ile oynayacakları zorla içeri girecekleri yönündeki iddialara açıklık getirdi.

Trabzonspor Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Prof. Dr. Yakup Aslan, bordo-mavili taraftarların Kasımpaşa ile oynayacakları maçta cezalı olmalarına rağmen zorla içeri girecekleri yönündeki iddialar üzerine, "Gerçekten ceza almamıza rağmen birileri kapıları zorlayacağız diyorsa, bu artık bizi, Türkiye Futbol Federasyonu'nu aşar. Bu sorun artık devletin, polisin sorunu olur" dedi.

Bordo-mavili takımın Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenmanı izleyen Aslan, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Taraftarların zorla Kasımpaşa maçında Hüseyin Avni Aker Stadyumu'na girecekleri yönünde ortaya atılan iddialarla ilgili olarak ise, "Böyle bir haberin doğru olup olmadığını bilmiyorum. Kaynağı nedir, böyle bir şeyi gerçekten düşünen var mı bilmiyorum. Bizim ceza almamıza rağmen birileri kapıyı zorlayıp içeri girmek istiyorsa, bu artık bizi ve TFF'yi aşar. Bu artık devletin sorunu, polisin sorunu olur. Bizim sorunumuz değil bu. Çünkü çok net kanunlar. Biz zaten bir ceza aldık. Belli oranda ceza haklı olarak verilmiş ama abartılı olduğunu söyledik. Cezaya biz zaten gerekli itirazları yapacağız. Ceza almışken, kapıları zorlamak gibi bir hak ve hukuk yok. Böyle bir şey olacağını sanmıyorum. Taraftarlarımızın böyle bir hata yapacaklarına inanmıyorum açıkçası. Çünkü devlete karşı ayaklanma olur bu. Trabzon insanı her zaman devletin yanında yer almıştır. Böyle bir şey yapacaklarına ihtimal vermiyorum" dedi.

"TRABZONSPOR CAMİASININ VALİ BEY'E TEŞEKKÜR ETMESİ GEREKİR"

Tatil edilen Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'e yapılan eleştiriler ve kendisiyle görüşme yapılıp yapılmadığına ilişkin bir soruya ise Aslan, "Vali bey ile tabi ki maçtan sonra görüştük. Maçtan önce asla çatılara güvenlik görevlisi çıkarmadıklarını, maçtan sonra da tedbir amaçlı bunu yaptıklarını söylediler. Vali Bey ve emniyetin aldığı önlemler daha büyük olayların olmasını engellemiştir. O açıdan Trabzonspor camiasının Vali Bey'e belki de teşekkür etmesi gerekir" diye konuştu.

ÖZER HURMACI KONUSU

Yakup Aslan, devre arasında Kasımpaşa'dan kadrolarına dahil ettikleri Özer Hurmacı'nın Cuma günkü karşılaşmada forma giyip giymeyeceği yönünde sözleşmesinde bir madde olup olmadığı konusunda ise şunları söyledi:

"Sözleşmede böyle bir madde yok. Birçok kulüpte zaman zaman oluyor, ben bu futbolcuyu veriyorum ama bizim maçta futbolcuyu oynatmayın şeklinde başkanlar arasında konuşma olabiliyor. Başkanımıza öyle bir ricada bulunmuş olabilir Kasımpaşa Kulübü. Zaten yazılı bir metinde bulunmak suç, kurallara aykırı. Bu çerçevede düşünmek lazım hadiseyi. Niye konuşuldu diye dendiği zaman kulüp vermem diyor, vermek istemiyordu. Başkan da o gelsin de konuşuruz gibi espri mahiyetinde kendi aralarında konuşmuşlar."

OLCAN'IN GOLLERDEN SONRA SEVİNMEMESİ

Olcan Adın'ın maçlarda gol sonrası sevinmemesi hakkında ise Aslan, "Olcan'ın esas sorunu babasının hastalığı nedeniyle uzun zamandır sevinemedi. Bu insanı bir şey. Babası, hasta. O nedenle sevincini abartılı yapmamaya çalıştı. Başkanımız ve bu işle birebir ilgilenen arkadaşlarımız görüştü. Özel bir sebebi yok. Farklı bir sebep aramamak lazım. Sivas maçında gördünüz, hep birlikte sevindiler. Geçen maçta yaşanan olumsuzluktan dolayı futbolcularda bir duygu birikimi oldu futbolcularda. O anda herkes patladı. Olcan da katıldı o sevince. Olcan'dan çok abartılı sevinmek beklemek çok doğru değil. Arkadaşımız görevini yapıyor, arkadaşlarla iletişim içinde. Dolayısıyla 'Olcan niye abartılı sevinmiyorsun' diye ona bir sitemde bulunmaya kimsenin hakkı yok diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Trabzonspor Yakup Aslan Kasımpaşa Spor Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title