Haberler

Veli Necdet Arığ, Ölümünün 4. Yıl Dönümünde Anıldı

Ankaragücü Kulübü ve Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) üyelerinden Veli Necdet Arığ, ölümünün 4. yıl dönümünde kabri başında anıldı.

Ankaragücü Kulübü ve Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) üyelerinden Veli Necdet Arığ, ölümünün 4. yıl dönümünde kabri başında anıldı.

Karşıyaka Camisi'nde, Ankaragücü Kulübü eski başkanlarından Cengiz Topel Yıldırım, kulüp yönetim kurulu üyeleri, Ankaragücü sporcuları, taraflarlar ve ailesi, Arığ'ı, karanfillerle donatılan mezarı başında andı.

Burada bir konuşma yapan Yıldırım, Arığ'ın Ankaragücü camiası için örnek bir kişilik olduğunu belirterek, "Biz biraz sizlerden şanslıyız. Veli amcamız ile beraber olduk. Ondan öğütler aldık. Bir Ankaragüçlünün nasıl olması gerektiğini bize öğretti. İnşallah Ankaragücü onun istediği gibi olacaktır. Bu son dönemde yaşananları iyi ki görmedi. Ruhu şad olsun" dedi.

Arığ'ın oğlu İsmet Arığ da babasının ölüm gününde de Ankaragücü'nü düşündüğünü ifade ederek, şunları söyledi:

"Babam vefatından bir gün önce, kız kardeşimden sarı-lacivertli nevresim takımını yatağına sermesini istedi. Kardeşim temiz olmadığını söylemesi rağmen kendisini kırmayıp serdi ve babamız, ertesi sabah vefat etti. Sizlerin huzurunda bir söz vermek istiyorum; (Baba, Ankara'da oynayacağımız Süper Lig maçı biletini senin mezarının üzerine bırakacağız.)"

Hastalığı nedeniyle 14 Kasım 2009 tarihinde yaşamını yitiren Arığ, futbol hakemliği ve hakem hocalığı yaptı. TSYD üyesi olan Arığ'ın "Ankaragücü Tarihi" ve "Güreş ve Atatürk" isimli iki kitabı yayımlandı. Arığ, son olarak Ankaragücü tarihiyle ilgili ikinci kitabının hazırlığı içindeydi. - Ankara

Kaynak: AA / Spor

Cengiz Topel Yıldırım Ankaragücü Karşıyaka Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title