Haberler

    UEFA'dan Rusya'ya "Kırım" Yasağı

    UEFA, Kırım takımlarının yeni yıldan itibaren Rusya Futbol Birliği tarafından düzenlenen karşılaşmalarda yer almasını yasakladı.

    UEFA, Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlık ilan ederek Rusya'ya bağlanma anlaşması imzalayan Kırım yönetimine bağlı 3 futbol takımının, yeni yıldan itibaren Rusya Futbol Birliği (RFS) tarafından düzenlenen karşılaşmalarda yer almasını yasakladı.UEFA'dan yapılan yazılı açıklamada, İsviçre'nin Nyon şehrinde yapılan yönetim kurulu toplantısında alınan karar gereği, Kırım yönetimine bağlı SKChF Sevastopol, Zhemchuzhina Yalta ve Tavria Simferopol takımlarının 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren RFS tarafından düzenlenen futbol organizasyonlarında yer alması yasaklandı.Açıklamada ayrıca, RFS'nin UEFA ve Ukrayna'nın onayı olmadan "özel bölge" olarak ilan ettikleri Kırım'da herhangi bir futbol müsabakası düzenleyemeyeceği bildirildi.Diğer yandan, UEFA'nın Kırım'da futbolun gelişmesine yardımcı olmak için finansal destek sağlayacağı da belirtildi.RFS, Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Kırım yarımadasının SKChF Sevastopol, Zhemchuzhina Yalta ve Tavria Simferopol takımlarının bu sezon kendi liglerine dahil edildiğini açıklamıştı. Ukrayna Futbol Federasyonu ise Ukrayna'nın kendi bölgesi olarak iddia ettiği bir bölgede Rusya'nın böyle bir hakka sahip olamayacağını savunarak UEFA'ya itirazda bulunmuştu.UEFA ULUSLAR LİGİ GELİYORÖte yandan UEFA Yönetim Kurulu toplantısında, daha önce hayata geçirileceği açıklanan Uluslar Ligi'nin formatı ve takviminin onaylandığı duyuruldu.Futbolda milli maçlara ilginin artırılmasının amaçlandığı Uluslar Ligi'nin ilki, 2018 yılının Eylül ile Kasım ayları arasında düzenlenecek. UEFA'ya üye 54 ülkenin 4 kümeye ayrılacağı ligde, kulüp müsabakalarında olduğu gibi düşme ve çıkma heyecanı da yaşanacak.Bu arada, elemeler vasıtasıyla Avrupa Şampiyonası'na kalamayan ülkeler arasından dördü, Uluslar Ligi'ndeki play-off maçları sonrasında turnuvaya katılabilecek.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Rusya Federasyonu Ukrayna Yalta Kırım Spor Haberler

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kamu çalışanları için Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kamu çalışanları için Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emeklilerin Kurban Bayramı ikramiyeleri 10-14 Haziran'da yatırılacak

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emeklilerin Kurban Bayramı ikramiyeleri 10-14 Haziran'da yatırılacak

    Mourinho'ya rakip olacak! Fatih Terim Süper Lig devinin başına geçiyor

    Mourinho'ya rakip olacak! Fatih Terim Süper Lig devinin başına geçiyor

    Bakmadan Geçme

    Kutsal Damacana 4 filminin konusu ne, oyuncuları kim? Kutsal damacana 4, ne zaman nerede çekildi? #128250 Kurban Bayramı tatili kaç gün? Bayram tatili 9 gün mü oldu, özel sektöre de 9 gün mü? Niyazi Gül Dörtnala filmi konusu nedir? Niyazi Gül Dörtnala oyuncuları ve Niyazi Gül Dörtnala özeti! Niyazi Gül Dörtnala ne zaman, nerede çekildi? Niyazi Gül Dörtnala konusu ve oyuncuları Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman yatacak? Emeklilere bayram ikramiyesi ne zaman verilecek? Thor filmi konusu nedir? Thor ne zaman, nerede çekildi? Thor oyuncuları ve Thor özeti! Ölümcül Çarpışma filmi oyuncuları kim, konusu ne? Ölümcül Çarpışma filmi ne zaman, nerede çekildi? 4-5 Haziran hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 4-5 Haziran Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? AYM iptal kararları! Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiği KHK maddeleri neler? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! 4 Haziran Güncel Akaryakıt Fiyatları: Motorin, Benzin ve LPG'ye İndirim mi, Zam mı Var? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi!
    Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerim'leri yırttı

    Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerim'leri yırttı

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title