Haberler
BBC

Türkiye'ye canlı yayında küfür eden Hollandalı gazeteciye tepki!

Güncelleme:

Eski bir futbolcu ve gazeteci olan Johan Derksen, Türkiye Milli Takımı'nı seçen Orkun Kökçü ve Türkiye için çirkin sözler sarf etti. Derksen özellikle Türkiye için, Hollanda dilinde ağır bir küfür olan ve aynı zamanda "değersiz, kötü ülke" anlamına da gelen "Kutland" ifadesini kullandı. Yorumcuya sosyal medyadan tepki yağdı.

Eşcinsellik karşıtı görüşleri nedeniyle de sıkça gündeme gelen ve 29 yaşındaki kendi kızı Marieke tarafından "homofobik" olmakla suçlanan Derksen'in hedefinde bu kez Feyenoord takımının Türkiye kökenli oyuncusu Orkun Kökçü vardı.

Eski bir futbolcu ve gazeteci olan Johan Derksen, Veronica adlı özel televizyon kanalında yayınlan yeni programında, Kökçü'nün Hollanda yerine Türk Milli Takımı'nı seçmesine tepki gösterdi.

"HOLLANDA'YA HAKARET" DEDİ

Kökçü'nün Hollanda'da doğup, büyüdüğünü ve bu ülkedeki tüm sosyal hizmetlerden yararlandığını söyleyen Derksen, onun Türk Milli Takımı'nı seçmesinin "Hollanda'ya hakaret olduğunu" savundu.

TÜRKİYE İÇİN SERT SÖZLER

Hollandalı yorumcu, "Şimdi insanların düşüncesini açıklayamadığı, yargı kararı olmadan hapsedildiği, insan haklarının ihlal edildiği bir ülkede futbol oynayacak. Biri bunu bu çocuğa açıklayabilir mi?" dedi.

TÜRKİYE İÇİN "KUTLAND" İFADESİNİ KULLANDI

Derksen, Türkiye için, Hollanda dilinde ağır bir küfür olan ve aynı zamanda "değersiz, kötü ülke" anlamına da gelen "Kutland" ifadesini kullandı.

Daha önce siyasi görüşünü, "sağcı" olarak açıklayan Hollandalı yorumcu, aşırı sağcıların sıkça dile getirdiği "çifte pasaport" konusunu açarak, şöyle konuştu:

SÖZLERİNE TEPKİ GÖSTERİLDİ

"Çift pasaportlu birisiyle ilgili bir sorun olduğunda koro halinde 'Ama biz Hollandalı'yız. Hollanda pasaportumuz var' diye bağırıyorlar. Sonra da Türkiye'ye gidiyorlar. Ee? Orası bir 'kutland.' Eğer muhalif bir görüşe sahipsen orada yargılanmadan hapse atılabiliyorsun. Böyle bir ülkede bu tür bir şeye dahil olmak ister misiniz?"

Johan Derksen'in sözlerine sosyal medyada yoğun tepki geldi.

BBC

Sosyal Medya Hollanda Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (28)

KUTLAND TC:

adam dogru söylemişşş dayım benım mübarek elini öpemm. bu ülke herşeyiyle değersizleşdirildi son 20 yıldan bu yana. her yönüyle. ab den para alır suriyeliler için kendi ceplerini doldururlar vatandaşa bi faydası yok vatandaş yine borclu. geçinemiyo. daha beterr olsunnlar burasıda karışsın afganistan mısır gibi yıkım olsun

5
17
yanıtYanıtla
Akdenizli:

ula salak sen güzelim ülkemizi beğenmiyorsan defol git gevurun memleketine beraber arkadaş olursunuz öbür tarafta

yanıt6
yanıt0
HAMİT:

gönderin gelsin dümbüğü ölçeriz biçeriz bir şekilde değerlendiririz. Ama tahminim ondan gübre bile olmaz, olsa olsa akbabalara yem olur.

19
2
yanıtYanıtla
Ümraniye li:

BU Hollanda’nın bir kısmı çok kibirlidir.ama alman naziler geldiğinde şehrin anahtarını tabak da hediye ettiler bide eşlerini o gece askerler üşümesin diye verdiler ))))

12
3
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

TÜRKİYE KÖKENLİ DEĞİL TÜRK KÖKENLİ.

11
4
yanıtYanıtla
Ali Aslan:

bu kadar ırkçılık ancak cahillikle olur. . . bu ülkede üniter yapı var sadece türk değil. . . kendisi türk olabilir, türk olmayan türkiye vatandaşları da var hepimiz birlikte bu güzel ülkede yaşıyor ve sahipleniyoruz.

yanıt2
yanıt3
Sssssssss:

Türkiyeye dil uzatanın dili kesilmeli o mahluk helemi yaşıyor bu dünyada resime baksana tam bir dinazor dışkısına benziyor

11
2
yanıtYanıtla
Turan:

İsteyen istediğini söylesin Türk''e yakışan sahada kendini göstermek.

10
1
yanıtYanıtla
mem:

adam haklı arkadaş! hollanda nın her türlü nimetinden faydalan! sonra gel Türk Milli takımını seç! Küfür konusunda haksız! dilinin kesilmesi lazım. . . .

4
5
yanıtYanıtla
Gül:

Hayir hakli degil gavur soyu! Kac ülke sömürdüler. Koparamayinca zoruna gidiyor. Kendi doktoru hollandada okuyup ingilterede amerikada parasi daha fazla diye calisirsa laf etmez. Insanin hür secenegi var. Ha cok paraya satabilseydi laf etmezdi. Milli gruplari yabancidan olusur, kazaninca hollandali, almanyali olr, kayip edince yabanci. . . . . . . . . cooook iyi ypmis yapan

yanıt0
yanıt0
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title