Haberler

Türkiye'nin en genç karting pilotu Zayn Sofuoğlu, ilk profesyonel yarışında zirveye çıktı

Güncelleme:

Türkiye'nin motosiklet yarışlarındaki efsane ismi Kenan Sofuoğlu'nun oğlu olan Zayn Sofuoğlu, sosyal medyada olduğu gibi pistlerde de adından söz ettirmeyi başardı. Normalde yarışma yaşının minimum 6 olduğu Türkiye Karting Şampiyonası'nda özel izinle yarışma fırsatını yakalayan 5 yaşındaki Zayn, ilk profesyonel sınavında iki birincilik, bir ikincilik elde ederek podyuma çıkmayı başardı.

MOTUL 2024 Türkiye Karting Şampiyonası'nın 1. ayak yarışları, Kocaeli'nin Körfez ilçesinde tamamlandı. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ve Bursa Uludağ Motor Spor Kulübü tarafından ICRYPEX, MOTUL ve Batı Kurumsal katkılarıyla TOSFED Körfez Yarış Pisti'nde düzenlenen organizasyonda 5 kategoride 66 sporcu mücadele etti.

Ailesinin yürüttüğü sosyal medya hesabındaki paylaşımlarıyla ün kazanan ünlü motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nın 5 yaşındaki oğlu Zayn Sofuoğlu, profesyonel anlamda ilk sınavını verdi.

ÖZEL İZİNLE YARIŞTI, PODYUMA ÇIKTI

Yarışlar sonunda micro kategoride Borusan Otomotiv Motorsport (BOM) Karting Takımı'ndan Türkiye'nin en genç karting pilotu ünvanını alan ve yaş sınırı 6 olmasına rağmen federasyondan alınan özel izinle yarışan 5 yaşındaki Zayn Sofuoğlu, hafta sonu gerçekleştirilen 3 yarışta da podyuma çıktı.

Türkiye'nin en genç karting pilotu Zayn Sofuoğlu, ilk profesyonel yarışında zirveye çıktı

2 BİRİNCİLİK, 1 İKİNCİLİK ELDE ETTİ

Cumartesi günü gerçekleştirilen ilk yarışın son turunda lider olan Zayn, arkasındaki sürücünün kendisi ile temas etmesinin ardından spin attı ve ikinci sırada yarışı tamamladı. Bugün gerçekleştirilen iki yarışı da kazanan Zayn Sofuoğlu, Türkiye Karting Şampiyonası'ndaki sürücülük kariyerinin ilk hafta sonunda Micro kategoride iki birincilik, bir ikincilik elde etmiş oldu.

Türkiye'nin en genç karting pilotu Zayn Sofuoğlu, ilk profesyonel yarışında zirveye çıktı

Kaynak: Haberler.com / Spor

Kenan Sofuoğlu Sosyal Medya Motosiklet Türkiye Pilot Yaşam Spor Haberler

500

Yorumlar (34)

Rıza Baba:

Çok duygulandık gerçekten, tek eksimiğiz zayn'in şampiyon olmasıydık çok şükür o da oldu !

355
199
yanıtYanıtla
Burak Bulut:

Hayatta da bir şeyi bir insan için hayırlı olsun deyin be hem senin yorumun hem senin yorumunu beğenenlerin kendisinden başkasını düşünmeyen kibir yoksunu olduğunuzu düşünüyorum yazıklar olsun

yanıt118
yanıt42
Fakır:

rıza hayatta herhangi bir başarın varmı? boş konuşmaktan başka

yanıt66
yanıt17
Dadaş Erzurumlu:

Olumsuz yorumlara hayretle bakıyorum. Çocuk daha 5 yaşında maşallah suphanallah. Babası ile gurur duyduk şimdi sıra evladından. Ne guzel bır aile Türkiye sizinle gurur duyuyor.

366
99
yanıtYanıtla
Osman Yanartaş:

Milletin 1001 çeşit sıkıntısı var. Elin zengin çocuğunun haberiylemi uğraşacağız

yanıt121
yanıt162
Kadirovic :

Osman Yanartaş - Milletin 1001 çeşit sıkıntısı var, yok diyen yok.. Milletin birsürü sıkıntısı vaar diye başka birşey konuşmayalım mı ??? iki güzel haber okumayalım mı?? madem elin zengin cocugunun haberiyle uğraşmak istemiyorsun neden haber bağlantısını açtın ?? niye böyle oldu bizim insanımız arkadaş...

yanıt26
yanıt8
İsmail TAŞ:

17 yaşında da özel izinle siyasete girer aday olur milletvekili bile olur..

270
125
yanıtYanıtla
Slappingnoob:

Sonrada ona Oy verirler :))

yanıt47
yanıt43
Murat Çengel:

iyi sporcu yetiştirmek çekirdekten başlıyor umarım iyi ahlaklı ve çok başarılı bir sporcu olarak yaşar başarılar zayn

259
33
yanıtYanıtla
Eko cCc:

Zayn diye isim mi varmış

111
49
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title