Haberler

Türkiye Hollanda'yı 4 golle dağıttı, Avrupa basınının ağzı açık kaldı: Portakallar Türkiye'de rezil oldu

Güncelleme:

Avrupa basını, Türkiye'nin Hollanda'yı 4-2 yendiği 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu maçına geniş yer ayırdı. Kicker dergisi "İstanbul'daki Dünya Kupası eleme maçında sansasyonel bir başlangıç" manşetiyle çıkarken Fransız spor gazetesi L'Equipe ise A Milli Futbol Takımı'nın galibiyetini okuyucularına "Türkiye, Hollanda'yı Burak Yılmaz'ın hat-trick'i sayesinde yendi" başlığıyla duyurdu. Hollanda kamu yayın kuruluşu NOS ise haberi "Portakallar Türkiye'de rezil oldu" başlığıyla verdi.

A Milli Takım'ın 4-2'lik Hollanda galibiyeti sonrası Avrupa basını karşılaşmaya geniş yer ayırdı. O saat diliminde oynanan tek maç olmasıyla da dikkatle izlenen mücadelenin ardından manşetlerde Burak Yılmaz vardı. İspanyol basını tecrübeli futbolcumuza ayrı parantez açarken Hollanda basınında ortaya çıkan sonucun şaşkınlığı vardı.

Türkiye Hollanda'yı 4 golle dağıttı, Avrupa basınının ağzı açık kaldı: Portakallar Türkiye'de rezil oldu

"PORTAKALLAR TÜRKİYE'DE REZİL OLDU"

Hollanda kamu yayın kuruluşu NOS, "Portakallar, yaşlı (Burak) Yılmaz'ın fark yarattığı Türkiye'de rezil oldu" başlığıyla paylaştığı haberde, ay-yıldızlı ekibin Hollanda'ya 4-2'lik skorla utanç verici bir mağlubiyet yaşattığını yazdı. Haberde, Şenol Güneş yönetiminde Türkiye'nin yeni bir takım oluşturduğu ve 3 gol atan 35 yaşındaki Burak Yılmaz'ın iki takım arasında fark yarattığı belirtildi.

Algemeen Dagblad gazetesi, "Portakallar, Türkiye'de yenilerek Dünya Kupası elemelerine dramatik bir şekilde başlıyor" başlığını atarak, Frank de Boer idaresindeki milli takımın Türkiye'ye 4-2 mağlup olduğunu aktardı. Haberde, A Milli Futbol Takımı Kaptanı Burak Yılmaz'ın, attığı 3 gollle İstanbul'da Hollanda'nın kabusu olduğu dile getirildi.

"Yeni lider Georginio Wijnaldum, Türkiye'de Portakalları ileri taşıyamadı" başlığını atan NRC gazetesi ise Hollanda Milli Takımı'nın 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'ne Türkiye'den aldığı acı bir mağlubiyetle başladığını, sakat olan Virgil van Dijk'in yokluğunda bir lider arandığını vurguladı.

Türkiye Hollanda'yı 4 golle dağıttı, Avrupa basınının ağzı açık kaldı: Portakallar Türkiye'de rezil oldu

"TÜRKİYE HOLLANDA'YI PARÇALADI"

Kicker dergisinde yer alan haberde, "İstanbul'daki Dünya Kupası eleme maçında sansasyonel bir başlangıç" ifadesi kullanılarak, Burak Yılmaz'ın attığı 3 golle maça damga vurduğu ve Hollanda'nın Türkiye'de kötü bir başlangıç yaptığı dile getirildi. Haberde, son derece etkili bir performans sergileyen Türkiye'nin, Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'ne G Grubu'nda 4-2'lik Hollanda galibiyetiyle başladığı kaydedildi.

"Rtl.de" internet sitesi, " Türkiye, Hollanda'yı parçaladı" başlığını kullanarak, üç kez dünya ikincisi olan Hollanda'nın İstanbul'da Burak Yılmaz'ın 3 golünü engelleyemediği ve Türkiye'ye sürpriz şekilde 4-2 yenildiği belirtildi. Haberde, 2018 Dünya Kupası'nı kaçıran Hollanda Milli Takımı'nın Katar yolunda kötü bir başlangıç yaptığına işaret edildi.

Türkiye Hollanda'yı 4 golle dağıttı, Avrupa basınının ağzı açık kaldı: Portakallar Türkiye'de rezil oldu

"HOLLANDA'YI BURAK YILMAZ'IN HAT-TRICK'İ SAYESİNDE YENDİLER"

Fransız spor gazetesi L'Equipe, A Milli Futbol Takımı'nın galibiyetini okuyucularına, " Türkiye, Hollanda'yı Burak Yılmaz'ın hat-trick'i sayesinde yendi" başlığıyla duyurdu. Gazetenin haberinde, Fransa'nın Lille takımında forma giyen Burak Yılmaz'ın başarılı performans sergilediği vurgulanarak, "Burak Yılmaz hat-trick yaptı ve Türkiye'nin Hollanda karşısındaki başarısına büyük katkı sağladı. Türkler, güçlü savunması ve tehlikeli karşı ataklarıyla Hollanda'ya mükemmel bir darbe vurdu" değerlendirmesi yapıldı.

So Foot spor dergisinin, "Burak Yılmaz ve Türkiye, Hollanda'yı ezdi" başlığıyla verdiği haberde, A Milli Takım'ın 2015'te Konya'da aldığı 3-0'lık galibiyetin ardından Hollanda'ya bir kez daha üstünlük kurduğu, Burak Yılmaz'ın da 3 golle yıldızlaştığı vurgulandı.

France Football dergisi de " Türkiye, Hollanda'yı cezalandırdı" başlığını kullandı. Haberde, A Milli Futbol Takımı'nın eleme maçlarına çok iyi başladığının altı çizildi.

İTALYAN BASINI DE LIGT'İ ÖNE ÇIKARDI

İtalyan basını, Türkiye'nin 4-2 kazandığı Hollanda maçında, Matthijs de Ligt'in vuruşunda topun çizgiyi geçip geçmediği tartışmasını ön plana çıkardı. Corriere dello Sport gazetesi, Juventus forması giyen Hollandalı stoper de Ligt'in maç 2-0 iken 45. dakikadaki kafa vuruşunda Türkiye savunmasının topu çizgiden çıkardığı ve İngiliz hakem Michael Oliver'in devam ettirdiği pozisyonun maçın en sansasyonel anı olduğunu yazdı.

La Gazzetta dello Sport, İstanbul'daki maçta de Ligt'in iki pozisyonda öne çıktığını yazdı. Hollandalı stoperin, önce Türkiye'nin ilk golündeki hatasıyla, ardından da çizgiden çıkarılan topa vuran oyuncu olmasıyla maçın başrolünde yer aldığını yazdı.

Kaynak: AA / Spor

Hollanda Türkiye Haberler

500

Yorumlar (10)

emox:

çok övmeye gerek yok hollanda zaten eski hollanda değil 1. ayrıca adamların 1 penaltı ve golü verilmedi, Atıığımız 1. gol şans golü. penaltı penaltı değil. .

2
20
yanıtYanıtla
Argentina:

Alın size lebaleb kongreyi unutturacak bir malzeme... Cahiliye dönemini yasatiyorlar bize..

7
13
yanıtYanıtla
Kimmmm:

Yıllarca bize her yere fotoğraf astirarak ve o fotoğrafa tapmaya zorlayarak en büyük cahiliye dönemini yaşattılar zaten. Sen ayık ol evlat

yanıt6
yanıt3
SMMM:

SEN NEDİYON BEA.

yanıt6
yanıt3
FIREOF ANATOLIA:

Yendik mutluyuz ve gururluyuz. Önemli bir galibiyet. Manşetlerde rakibi küçük düşürmek yinede bize yakışmıyor. Dağıttı rezil oldu gibi ifadeler kullanarak egonuzu mu tatmin ediyor?

11
1
yanıtYanıtla
MUSTAFA:

Milli takım maç kazanınca yabancı sınırı gündeme gelmiyor. 2 maç kaybetsin filozof gene başlar yabancı saysısı azaltılmalı diye. Ya da Galatasaray şampiyon olursa.

6
3
yanıtYanıtla
trakyali:

razgele yendiler Burak günündeydi gene de tebrikler sevindik ama cok fazla övmeyin NORVEC te yendikten sora översinis unutmayin ki bu maci BURAK tek basina yendi takim olarak iyi futbol oynamadik dogrulari yazin

6
2
yanıtYanıtla
sertaş:

burak yılmaz futbol oynamayı ogrenmiş gibi topar vurmaktansa duşmeyi düşünen zihniyetten arındıkca gol atarda :)

2
2
yanıtYanıtla
Tosunpaşa:

Kongreyi araya katıp kıyaslamayın yav onları imamlar okumuş üflemiş

1
3
yanıtYanıtla
AKDENİZLİ:

HOLLANDALI SİYASETCİ WİLDERS MİYDİ NEYDİ ONA HEDİYE ETTİK

2
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title