Haberler

Trabzonspor'da Tek Yol Avrupa

Güncelleme:

Trabzonspor, deplasmanda karşılaşacağı MP Antalyaspor'u yenmek ve Avrupa vizesi almak istiyor.

Sezonu Avrupa kupalarına katılma hedefini gerçekleştirerek kapatmak isteyen Trabzonspor, deplasmanda karşılaşacağı Medical Park Antalyaspor'u yenmek ve Avrupa vizesi almak istiyor.

Teknik sorumlu Hami Mandıralı ile yakaladığı yenilmezlik serisini geçtiğimiz hafta Galatasaray'a 4-1 mağlup olmasının ardından bırakan bordo-mavililer, deplasmanda oynayacakları Medical Park Antalyaspor maçını kazanarak, sezonu galibiyetle kapatmak ve Avrupa kupalarına katılma hakkı elde etmek istiyor. İşini şansa bırakmak istemeyen Karadeniz ekibinin, ligden düşen rakibi karşısında mutlak galibiyeti hedeflerken, Avrupa'ya hangi şartlarda ve statüde gideceği ise Kardemir Karabükspor - Sivasspor ile Akhisar Belediyespor - Kasımpaşa arasında oynanacak maçlar sonrası netlik kazanacak. Trabzonspor'un, Antalya'dan istediği 3 puanı alamaması halinde ise Avrupa kupalarına gidememe riski de bulunuyor.

MANDIRALI SON UYARILARINI YAPTI

Trabzonspor Teknik Sorumlusu Hami Mandıralı, Medical Park Antalyaspor maçı öncesi oyuncularına son uyarılarını yaptı. Artık, sözün bittiği yerde olduklarını oyuncularına aktaran Mandıralı, "Sevinciyle, hüznüyle artık bir sezonu geride bırakacağımız bir haftaya geldik. Herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. Trabzonspor'u Avrupa'ya taşıma adına önemli bir sınav vereceğiz. Rakibimizin ligden düşmesi, onların bu maça asılmayacakları veya önemsemeyecekleri anlamı hiç taşımaz. Böyle bir şeyi aklınızdan geçirmeyin. Onlar da gider ayak takımlarını en iyi şekilde temsil edeceklerdir. Biz kendi oyunumuzu sahaya yansıtıp, istediğimiz o 3 puanı almak için mücadele etmeliyiz. Biz maçımızı alalım ondan sonra nerede ve nasıl olduğumuza hep birlikte bakarız" diyerek oyuncularına zorlu maçın önemini anlatmaya çalıştı.

TRABZONSPOR BU SEZONKİ 49 MAÇINI OYNAYACAK

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi, Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere, Medical Park Antalyaspor maçıyla beraber bir sezonda 49. maçına çıkacak olan Trabzonspor, Galatasaray'ın ardından ligin en çok maç yapan takımlarından biri oldu. Bordo-mavililer Avrupa'da 14, Spor Toto Süper Lig'de 33, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 1 maç yaptı. Söz konusu maçlarda Karadeniz ekibi 22 galibiyet, 14 beraberlik ve 12 mağlubiyet elde etti.

38. RANDEVU

Trabzonspor ile Medical Park Antalyaspor yarın oynayacakları müsabaka ile birlikte 38. kez karşı karşıya gelecekler. İki takım arasında geride kalan 37 lig maçında bordo-mavililerin galibiyetlerde 22-6 üstünlüğü bulunuyor. 9 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Trabzonspor rakip fileleri 66 kez havalandırırken, kalesinde ise 33 gol gördü. Ligin ilk yarısında Trabzon'da iki takım arasında oynanan maçta Trabzonspor rakibini 2-1 mağlup etmişti.

MUHTEMEL İLK 11

Bordo-mavili takımda, kart cezalısı olan kaleci Onur forma giyemeyecek. Trabzonspor'un yarınki Medical Park Antalyaspor karşılaşmasına şu muhtemel ilk 11'le çıkması bekleniyor:

"Zeki Ayvaz, Caner, Bosingwa, Mustafa Yumlu, Kadir Keleş, Bourceanu, Zeki, Özer (Yusuf), Olcan, Adrian, Henrique." 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Medical Park Antalyaspor Hami Mandıralı Trabzonspor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title