Haberler

Trabzon Valisi Öz'den Kafa Karıştıran Açıklama: Bir Alıkonma Yok

Güncelleme:

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzonspor-Gaziantepspor maçından sonra hakemlerin zorla alıkonulduğu görüşüne karşı çıkarken "Bir alıkonma yok" dedi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzonspor- Gaziantepspor maçında yaşananlar için bir açıklama yaptı. Ancak sözleri bir şeyleri aydınlatmaktan ziyade kafaları iyice karıştırdı. Hakemlerin zorla alıkonulduğu görüşüne karşı çıkan Öz, "Bir alıkonma yok" dedi. Ancak hakemlerin statta 4 saat neden kaldığını açıklayamadı. Vali Öz ayrıca, "Protestoculara sert bir müdahale yaptık" dedi, bu müdahalenin ne olduğunu anlatmadı.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzonspor-Gaziantepspor maçında hakemlerin yaklaşık 4 saat statta rehin tutulması olayı için Milliyet gazetesine açıklamalarda bulundu.

"HAKEMLERİN ÖZEL KORİDORLARI VAR"

"Bizim için önemli olan sürecin barış içinde yürümesiydi. Sahada hafif gerginlik oldu." diyen Vali Öz, "Hakemler soyunma odasına girince 500-600 kişilik bir taraftar grubunun maçla ilgili hak arama havası oluştu. Biz ülkenin içinde bulunduğu duruma rağmen olay çıkmadan sorunun çözülmesini istedik. Hakemlerin güvenliği açısından sıkıntı yoktu. Zaten özel koridorları var. Yöneticilerin ve takımların da ayrı koridorları vardı." dedi.

Maçın hakemi Çağatay Şahan ve yardımcılar 4 saat sonra stattan böyle ayrılmışlardı

"SERT BİR MÜDAHALE YAPTIK"

Vali Öz, "Biz sert bir müdahale yaptık. Yaklaşık üç saat kadar beklendi. Bu arada yöneticilerden ve sivil toplum kuruluşlarından gerginliğe sebep olanlarla ilgili devreye girmeleri konusunda yardım istedik. Saat 03.00 sıralarında taraftar grubunun sayısı 100-150 kişiye indirildi. Tatlılıkla halledilsin istedik. Daha sonra polis güvenlik tedbirlerini de aldı. Hakemler odalarından çıktı." ifadelerini kullandı.

"HAKEMLERE 'İSTERSENİZ SİZİ MİSAFİR EDELİM' DEDİK"

Hakemlerle görüştüklerini belirten Öz, 'İsterseniz burada da misafir edebiliriz. İsterseniz yolcu da edebiliriz' dedik. Bu sırada hakemlerimiz uygun bir yerde dinlendirildi. Kendi araçları olduğunu ve şehirden ayrılmak istediklerini belirttiler ve yola çıktılar. Bu 3-3,5 saatlik bekleme sürecinde yaşananlar doğru bir davranış değildi. Bu noktada polisin müdahale etmesi de olayın boyutlarını büyütebilirdi. Bu çerçevede polisin taraftar gruplarını uzaklaştırması gerekiyordu. Doğru ortam oluşturuldu. Sağduyunun oluşumu için zaman gerekiyordu. Sonunda da müdahale edildi." dedi.

"İHMAL YOK, GEREKLİ TEDBİRLERİMİZ VARDI"

Vali Öz "İhmal var mıydı?" sorusu üzerine, "Bu anlamda herhangi bir ihmal yok. Çok sert bir fiziki müdahale de olmadı. Gerekli tedbirlerimiz vardı. Müdahale edip olumsuz görüntülerin ve farklı anlaşılmaların önüne geçmek için bekleme süresi yaşandı" yanıtını verdi.


Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, hakemlerin zorla alıkonulduğu görüşüne karşı çıktı

"BİR ALIKONMA OLAYI YOK"

Öz, "Alıkonma mı, hakemlerin kendi kararı mı?" sorusu üzerine ise "Hiç kimsenin burnunun kanamaması için bu süreç yürütüldü. Bir alıkonma olayı yok. Hakemler daha sonra hukuki haklarını kullanıp kullanmayacaklarına karar verecekler" ifadesini kullandı.

HACIOSMANOĞLU: BEN GELENE KADAR O HAKEMLER STATTAN ÇIKMAYACAK

Hacıosmanoğlu, maçın ardından bordo-mavili yöneticileri aradığını ve talimat verdiğini ifade ederek, "Yöneticilerime, 'Trabzon'un misafirperverliğini gösterin, çayını, kahvesini yemeğini ısmarlayın, sabaha kadar, ben gelene kadar o hakem, o stattan çıkmayacak' dedim. Devletin her kademesinden arayanlar oldu, kimsenin telefonuna bakmadım. Benim de saygı duyduğum, gönül bağım olan, onun için şahsım olarak yapamayacağım hiçbir şey yok, bunu defalarca söyledim; o değerli insanın beni aradıktan sonra, 'hem Türkiye hem dünya genelinde büyük rezillik yaşamayalım. Ama yanlışların da hesabı sorulacak' sözü üzerine ben de arkadaşları aradım. Bizi katleden şahısların, Trabzonlu'ya yakışan şekilde en ufak fiziki müdahalede bulunulmadan bu şehri terk etmelerine izin verdik." demişti.


Kaynak: Haberler.com / Spor

Abdil Celil Öz Gaziantepspor Trabzonspor Milliyet Spor Haberler

500

Yorumlar (35)

BEYKOZLUMobil-IOS:

Devletimin valisi ne diyorsa o geçerlidir

3
21
yanıtYanıtla
RİZELİ:

DEVLETİN VALİSİ DİYORSA DOĞRUDUR. AKP VALİSİ DEĞİL

yanıt0
yanıt3
ülkücüMobil-ANDROID:

bu adam vali mi? rezalet,adam kendisi özür diliyor.vali bu adamı temize çıkarmaya çalışıyor.

19
0
yanıtYanıtla
AKP ÇİRKEFLİĞİ:

ŞİMDİ OSMANI KURTARMAK İÇİN OPERASYON BAŞLATTI AKP. . ULAN YATACAK YERİNİZ YOK SİZİN. . . _____________

13
3
yanıtYanıtla
Dersimli:

Rezaleti kapatma ey vali

13
1
yanıtYanıtla
ŞAH:

ulan insanların gözüne baka baka nasıl da yalanb söylüyor bunlar. . adamın kendi ağzıyla söyledi evet ben dedim diye. .

7
2
yanıtYanıtla
tengri:

o tipsiz hacıosmanoğlu alı koydu ama erdoğan yalakası olduğu için hiç bir işlem yapılmayacak valide zaten emir eri

5
0
yanıtYanıtla
ZZ:

AKP OSMANI KORUMAK İÇİN OPERASON BAŞLATTI. . . REZİL AKP_

2
2
yanıtYanıtla
cevat:

Yav tam seçim arefesi. . idare et be yav. . ?? Ne şiş yansın ne kebap. . ?? Bu olay ; Bu sıraladığım gerekçelerle ÖRTBAS veya BASİTLEŞTİRİLEMEZ. . ?? Futbol kulüp Başkanlarının seçimi için, Futbol kulüp başkanlarında olması gereken VASIFLARA İLİŞKİN YASA ÇIKARILMALIDIR. .

4
0
yanıtYanıtla
###:

Oğlum ben sana vali olamazsın demedim adam olamazsın dedim. Adam ol vali neyin peşindesin

3
1
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title