Haberler

Toroslar Belediyesi Avrupa Hareketlilik Haftasını Kutluyor

Güncelleme:

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleriyle spor yapmayı, yürümeyi, bisiklete binmeyi ve yüzmeyi teşvik ediyor.

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında tüm dünyada gerçekleştirilen Avrupa Hareketlilik Haftasını, çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlayacak. 2019 yılında aktif katılımıyla "Avrupa Hareketlilik Haftası Ulusal Ödülü" alan Toroslar Belediyesi, spor yapmayı, yürümeyi, bisiklete binmeyi ve yüzmeyi özendirici etkinlikleriyle bu yıl da Mersin'de farkındalık oluşturucak.

Türkiye Belediyeler Birliği'nin ulusal koordinatörlüğünde ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu'nun desteğiyle sürdürülen Avrupa Hareketlilik Haftası'nın bu yılki teması,"Şehrini Keşfet, Gelecek Enerjini Koru" olarak belirlendi. Hafta çerçevesinde hazırlanan programda doğa yürüyüşü, sabah sporu, yüzme, bisikletli sürüş, arabasız gün etkinliği, Soli Antik Kent kazı çalışması ve yerinde inceleme aktiviteleri gerçekleştirilecek.

İlk etkinlik, 16 Eylül Cumartesi günü doğa yürüyüşü ile başlayacak

Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri, 16 Eylül Cumartesi günü saat 15.30'da Güzelyayla Mahallesi'nde yapılacak doğa yürüyüşü ile başlayacak. Vatandaşlar, Güzelyayla Mahallesi Orman deposu önünde buluşarak Toroslar'ın eşsiz doğası ve güzel manzarası eşliğinde yürüyecek. Doğa sporu kulüpleri, spor kursiyerleri ve AKUT temsilcilerinin de yer alacağı yürüyüş için saat 14.00'de Toroslar Belediyesi ana binası önü, Toroslar Kaymakamlığı ve Koray Aydın Stadı önünden servis kaldırılacak.

Sabah sporu, yüzme, bisikletli sürüş ve arabasız gün etkinlikleri düzenlenecek

Tüm dünyada sıfır karbon, daha yeşil, daha temiz, sürdürülebilir ulaşım ve şehirler oluşturmak amacıyla her yıl farklı bir temayla gerçekleşen kampanyada bu yıl da yerini alan Toroslar Belediyesi, hafta boyunca sportif ve çevreci aktivitelerini sürdürecek. 18 Eylül Pazartesi günü saat 07.00'de Akbelen Mahallesi'nde bulunan Koray Aydın Stadı'nda sabah sporu, 19 Eylül Salı günü 09.00 ile 17.00 saatleri arasında da Çukurova Mahallesi Toroslar Belediyesi Olimpik Yüzme Havuzunda 18 yaş üstü vatandaşların katılabileceği yüzme etkinliği yapılacak. Program, 19 Eylül Salı günü 15.00 ile 16.00 saatleri arasında Halkkent Mahallesi Yunus Emre Kültür Merkezi önünden ilçe protokolü, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve bisikletli grupların da katılacağı bisikletli sürüş etkinliği ile sürecek.

19 Eylül Salı günü Sağlık Mahallesi, 20 Eylül Çarşamba günü Akbelen Mahallesi, 22 Eylül Cuma günü de Çavuşlu Mahallesi olmak üzere 16.00 ile 19.00 saatleri arasında gerçekleşecek arabasız gün etkinliği için mahalleler trafiğe kapanacak. Programda, çocuklar ve mahalle sakinleri birçok sportif ve eğlenceli aktivitelerle buluşacak. Etkinlik ile bireysel araçlar yerine çevre dostu ulaşım ve enerji tasarrufu için alternatif ulaşım metotlarının kullanılmasına teşvik edilecek. Kilikya tarihinin önemli hazinelerinden biri olan Soli Pompeiopolis Antik Kent'te kazı çalışması ve yerinde inceleme de gerçekleştirilecek. Kazı çalışması, 22 Eylül Perşembe günü 13.30 ile 15.30 saatleri arasında yapılacak.

Toroslar Belediye Başkan Atsız Afşın Yılmaz tüm hemşerilerini etkinliklere davet ettiğini belirterek, "Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında dünyanın her yerinde kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası çerçevesinde Toroslar Belediyesi olarak bu yıl da dolu dolu etkinlikler hazırladık. Etkinliklerimize katılacak 7'den 70'e herkes hem eğlenceli hem de sağlıklı bir hafta geçirecek. Bu organizasyonda yer almaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Tüm Türkiye'ye ve Mersin'e birlikte spor yapalım, birlikte yürüyelim, birlikte bisiklet sürelim diyorum" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Toroslar Belediyesi Toroslar Mersin Spor Turizm Spor Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Bakmadan Geçme

WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir?
Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title