Haberler

Tesadüfen başladığı judo, Mert Efe'nin hayatını değiştirdi

SİVAS'ta ortaokul öğrencisi Mert Efe Vural (13) tesadüfen başladığı judoda elde ettiği başarılarla adından söz ettiriyor.

SİVAS'ta ortaokul öğrencisi Mert Efe Vural (13) tesadüfen başladığı judoda elde ettiği başarılarla adından söz ettiriyor. 2016 yılında başladığı bu branşta kısa sürede Türkiye şampiyonu ve Balkan üçüncüsü olan milli sporcu, gelecekte olimpiyat şampiyonu olmayı hedefliyor. Minik Efe kendisiyle beraber antrenman yapan sporculara derslerindeki başarısıyla da örnek oluyor.

Selda ve Hulusi Vural çiftinin ikinci çocuğundan en büyüğü olan Kadıburhanettin İmam Hatip Ortaokulu'u 7'nci sınıf öğrencisi Mert Efe Vural, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 'Yetenekler Kaybolmasın' projesiyle eğitim gördüğü okulda tesadüfen keşfedildi. Daha sonra Gençlik Merkezi'ne kayıt olan Vural, Judo Antrenörü Hakan Cebeci sayesinde judoya başladı. Kısa sürede Türkiye şampiyonu olan Vural, milli takıma seçildikten sonra katıldığı Balkan şampiyonasında üçüncü oldu. Maddi imkansızlıklara rağmen elde ettiği başarıyla adından söz ettiren minik Efe gelecekte olimpiyat şampiyonu olmayı hedefliyor. Efe Vural, kendisiyle beraber antrenman yapan sporculara derslerindeki başarısıyla da örnek oluyor.

Judo Antrenörü Hakan Cebeci, Demirören Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada Mert Efe Vural'ın 'Yetenekler Kaybolmasın' projesiyle 2016 yılında keşfedildiğini belirterek, "2016 yılından bugüne kadar antrenmanlarına devam ediyor. Başladığı zaman müsabakalara yaşı tutmuyordu. İlk resmi müsabakasında Türkiye 3'üncüsü olması başarısı gösterdi. Daha sonra antrenmanlarına biraz yoğunluk verdik. 2019 yılında yine aynı sıklette minikler Türkiye şampiyonu oldu. Birinciler ve ikinciler Balkan şampiyonasına gidebildiği için kendisi de şampiyonaya katılmaya hak kazandı. Milli takıma girdi. Beraber Romanya'ya gittik. Orada da Balkan üçüncüsü oldu. Şimdi yıldızlar kategorisine geçti. Sıklet atladı. İnşallah bu senede derece bekliyoruz" dedi.

"BAŞARILARLA DOLU HİKAYELER ORTAYA ÇIKIYOR"

Sporcuların ders durumlarını sürekli kontrol ettiklerini ifade eden Cebeci, "Derslerinde düşüşe geçen sporcuları gözden geçiriyoruz. Ders bizim öncelikli velilerde bu konuya önem verdiği için bu yüzden sporculara sürekli ders çalışmaları yönünde telkinde bulunuyoruz. Antrenman sporcunun dersinden çalmaz. Antrenman sporcunun televizyonundan, sosyal medyasından, tabletinden, bilgisayarından çalar. Bizim sporcularımızın ders durumları çok iyi biz geri dönüş alabilmek için karnelerini istiyoruz. Antrenmanlarını hiç kaçırmadan devam eden Türkiye şampiyonalarında derece yapan sporcularımız var. Mert Efe hem Türkiye şampiyonu hem de derslerinde çok başarılı. Maddi durumu olmamasına rağmen başarılı olması ayrı bir güzellik hem kendisi bunun farkında, hem ailesi bunun farkında, hem de biz bunun farkındayız. O yüzden daha fazla çalışıyor. Hırs acıdan gelir. Ne kadar acı çekiyorsa o kadar hırslanıyor ve ortaya hikayelerle dolu bir başarı çıkıyor. Bu da bizi mutlu ediyor" diye konuştu.

Milli Judocu Mert Efe Vural ise DHA'ya yaptığı açıklamada, Gençlik Merkezi sayesinde judoya başladığını ifade ederek, "Türkiye şampiyonu ve üçüncüsü oldum. Balkanlarda üçüncü oldum. Gelecekte Avrupa ve olimpiyatlarda şampiyon olmak istiyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Mert Efe Vural'ın antrenman yapması

Madalyalarından görüntü

Antrenör Hakan Cebeci'nin konuşması

Mert Efe Vural'ın konuşması


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Mert Efe Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sarılan öğrenci Nihal ve Bahar Candan'ın kardeşi çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sarılan öğrenci Nihal ve Bahar Candan'ın kardeşi çıktı

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Canlı yayına damga vurdu! Aziz Yıldırım'ın teklifini duyan Ali Koç yerinden fırladı

Canlı yayına damga vurdu! Aziz Yıldırım'ın teklifini duyan Ali Koç yerinden fırladı

Bakmadan Geçme

9 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Haziran dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 9 HAZİRAN 2024: Kurban Bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? YKS en geç giriş saati kaç? YKS sınavına en geç saat kaçta girilir, kaçta kapılar kapanır? YKS kapılar kaçta açılıyor? YKS sınavı saat kaçta başlıyor, içeri kaçta giriliyor? YKS sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? YKS cevap anahtarı hangi tarihte, ne zaman yayınlanacak? Bugün sınav kaçta bitiyor? Bugün ÖSYM YKS sınavı saat kaçta bitecek? AYT'ye girmek zorunlu mu? TYT'ye girenler AYT'ye girmek zorunda mı? AYT'de tekrar kalem veriliyor mu? AYT'de tekrar kalem verilecek mi, yeniden kalem dağıtılacak mı 2024? AYT sınavı ne zaman, saat kaçta bitecek? AYT oturumu ne kadar, kaç dk sürecek? 2024 YKS/AYT sınavı başlangıç ve bitiş saati! AYT erken çıkış saati kaç? 2024 AYT sınavında en erken saat kaçta çıkılıyor? AYT sınavında ne zaman, saat kaçta çıkış yapılabilir? AYT SINAV SÜRESİ: AYT sınavında sınav süresi ne kadar, kaç dakika, kaç saat? AYT sınavı ne kadar sürüyor? Bugün sınav var mı? 9 Haziran bugün ne sınavı var? YKS sınavı iptal mi iddiaları doğru mu? AYT SORU DAĞILIMI 2024: AYT sınavında hangi derste, kaç soru bulunuyor? AYT sınavında soru dağılımı nasıldır?
Rozetsiz ziyaret İYİ Parti'yi karıştırdı: Parti Akşener'i değil, Akşener partiyi bırakmış

Rozetsiz ziyaret İYİ Parti'yi karıştırdı: Parti Akşener'i değil, Akşener partiyi bırakmış

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title