Haberler

Taha Akgül, Dünya Güreş Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı

Güncelleme:

ASKİ Sporlu Milli Güreşçi Taha Akgül, Sırbistan'da düzenlenen 2023 Dünya Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 125 kiloda bronz madalya kazandı. Akgül, 2024 Paris Olimpiyatları'na katılmaya hak kazandı.

Sırbistan'da düzenlenen 2023 Dünya Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 125 kiloda mücadele eden ASKİ Sporlu Milli Güreşçi Taha Akgül, Macar rakibi Daniel Ligeti'yi mağlup ederek bronz madalya kazandı. Bu sonuçla 2024 Paris Olimpiyatları'na katılmaya hak kazanan Akgül, Ankara Esenboğa Havaalanı'nda coşkuyla karşılandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübü, katıldığı uluslararası turnuvalarda adını dünyaya duyurmaya devam ediyor.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen 2023 Dünya Güreş Şampiyonası'nda ASKİ Sporlu Milli Güreşçi Taha Akgül, serbest stil 125 kiloda bronz madalya kazanarak Paris Olimpiyatları kotasını kazandı. Macar rakibi Daniel Ligeti'yi 5-0 mağlup eden Akgül, dünya üçüncüsü olarak yurda döndü.

AKGÜL'DEN OLİMPİYATLARDA ALTIN SÖZÜ

2024 Paris Olimpiyatları'na katılmaya hak kazanan Akgül'ü Esenboğa Havalimanı'nda ASKİ Spor Kulübü'nün yöneticileri, antrenörleri ve sporcuları ile vatandaşlar karşıladı.

Kariyerinde 1 Olimpiyat, 3 Dünya ve 10 Avrupa şampiyonluğu olan Akgül, yeni hedefinin Paris Olimpiyatları'nda altın madalya almak olduğunu belirterek, "Çok iyi hazırlandık, gereken her şeyi yaptık ama bronz madalya nasip oldu. Olimpiyat senesi öncesinde kazanılan bu Olimpiyat kotası ve bronz madalyanın önemli olduğunu düşünüyorum. Olimpiyatlardan önce yapılan dünya şampiyonaları her zaman en zor müsabakalardır. Çok zorlu bir Dünya Şampiyonası geçirdiğimizi söyleyebilirim. Gerekli dersleri çıkaracağız, Paris Olimpiyatlarına daha iyi hazırlanacağız. Paris'te altın madalya sözü verelim milletimize. Biraz daha çalışmak gerekiyor demek ki. Bunun bilincinde olan sporcularız. Niye ikinci kez Paris'te altın madalya gelmesin? Bunun için var gücümüzle çalışacağız" dedi.

ÇAKMAR: "OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞUNU KAZANIP ÜLKEMİZE DÖNMEK İSTİYORUZ"

2024 Paris Olimpiyatları'nda çok çalışarak Türkiye'de herkesin yüzünü güldürmeyi hedeflediklerini belirten ASKİ Spor Kulübü Genel Koordinatörü Abdullah Çakmar ise "Gönül isterdi ki altın madalyalar kazanalım. Son dört yılın en zorlu Dünya Şampiyonasıydı. Takım Kaptanımız Taha Akgül 14 yıldır zirvede. Şimdi biz her şeyi Taha'nın sırtına yüklemişiz, hep Taha şampiyon olsun istiyoruz. Dile kolay 3 Dünya, 10 Avrupa ve 1 Olimpiyat şampiyonluğu var. Yeni sporcularımıza biraz daha bu yükü yükleyip Taha'yı rahatlatmak istiyoruz. Önümüzde zor bir süreç var. Ekibimizle beraber güzel bir şekilde hazırlanıp ikinci Olimpiyat şampiyonluğunu kazanıp ülkemize dönmek istiyoruz" diye konuştu.

ASKİ Spor Yönetim Kurulu üyesi Ruhi Bedir de tüm teknik ekibe ve sporculara teşekkür ederek, şunları söyledi:

"Sporcu arkadaşlarım ellerinden gelen gayretin hepsini gösterdiler. Bize bu onuru yaşattılar. Burada teşekkür etmek istediğim bir de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş var. O bütün maddi ve manevi desteklerini hiçbir zaman esirgemediler."

Kaynak: ANKA / Spor

Paris Olimpiyatları Taha Akgül Sırbistan Dünya Paris Spor Haberler

'AK Parti'ye oy vermem' diyen taksici, araçtaki kişinin kim olduğunu öğrenince donup kaldı

"AK Parti'ye oy vermem" diyen taksici, araçtaki kişinin kim olduğunu öğrenince donup kaldı

Esenyurt Belediye Başkanı'nın kayınbiraderine yaptığı kıyak Özel'den döndü

Esenyurt Belediye Başkanı'nın kayınbiraderine yaptığı kıyak Özel'den döndü

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Bakmadan Geçme

S Sport CANLI izle! 7 Haziran S Sport HD kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! S Sport 4K canlı maç izle Yalı Çapkını final mi yapıyor? Yalı Çapkını sezon finali bugün mü? Gaddar 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 7 Haziran Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çekya Malta maçı CANLI izle! (HD) 7 Haziran Çekya Malta maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Kızılcık Şerbeti 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 7 Haziran Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 73. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 7 Haziran Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Ersun Yanal Amedspor teknik direktörü mü oldu? Fenerbahçe'yi şampiyon yapmıştı Arka Sokaklar 679. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 7 Haziran Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 16. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 7 Haziran Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 16. Bölüm tek parça HD izle 7 Haziran Cuma! 7-8 Haziran Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızılcık Şerbeti 66. bölüm (SEZON FİNALİ) canlı izle! Show TV Kızılcık Şerbeti yeni bölüm neler oldu? 7-8 Haziran hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 15. bölüm TRT 1 HD izleme linki! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi!
Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title