Haberler

Süper Kupa maçının ertelenmesi sonrası provokasyon içerikli paylaşımda bulunan 2 kişi gözaltına alındı

Güncelleme:

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacak Süper Kupa finalinin ertelenmesinin ardından sosyal medyada dini ve manevi değerleri aşağılamaya çalışan, hakaret ve provokasyon içerikli paylaşımda bulunan 2 kişi gözaltına alındı.

Riyad'da oynanacak Süper Kupa finalinin iptal edilmesinin ardından yapılan bazı paylaşımlar hakkında soruşturma başlatıldı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

MANEVİ DEĞERLERİ AŞAĞILAMAYA ÇALIŞTI

Bakan Yerlikaya paylaşımında "Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa Final maçının ertelenmesi sonrası sosyal medya platformları üzerinden, dini ve manevi değerlerimizi aşağılamaya çalışan, hakaret ve provokasyon içerikli paylaşımda bulunan Ö.B.Ç. isimli şahıs gözaltına alınmıştır. Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımızca yapılan incelemeler devam etmektedir. Milli, manevi ve dini değerlerimizi aşağılamaya çalışan, nefret söylemleriyle halkımızı kin ve düşmanlığa tahrik eden şüpheli adalete teslim edilmiştir" ifadelerine yer verdi.

BİR PAYLAŞIM DAHA GELDİ

Bakan Yerlikaya, konuyla ilgili bir başka paylaşımında ise, "Süper Kupa finalinin ertelenmesi sonrası sosyal medya platformu (X) üzerinden yayınlanan küfürlü video nedeniyle A.Y. adlı şahıs 'Halkı Kim Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama' suçundan Samsun'da gözaltına alınmıştır" dedi.

İşte Yerlikaya'nın o paylaşımı;

Süper Kupa maçının ertelenmesi sonrası provakasyon içerikli paylaşımda bulunan şahıs gözaltına alındı

BAKAN TUNÇ SİNYALİ VERDİ

Sosyal medyada yapılan paylaşımlara ilişkin gün içerisinde sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Süper Kupa Finalinin ertelenmesi sonrasında bazı sosyal medya hesaplarından provokasyon içerikli ve suç teşkil eden paylaşımlarda bulunanlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılıklarımız tarafından adli soruşturma başlatılmıştır. Tespit edilen şüpheliler hakkında gerekli adli işlemler devam etmektedir" dedi.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Spor

Suudi Arabistan Süper Kupa Riyad Güvenlik 3.Sayfa Spor Güncel Haberler

500

Yorumlar (7)

Demir Acer :

angut iki ay yat aklin basina gelsin

77
45
yanıtYanıtla
Ahmet AKGÜL:

Ulan bir adam olun. Başka ülkenin kişisel kararıyla, milyonlarca insanın inancına neden saldırıyon. İyi niyetli değil bunlar. Hapis cezası verilsin.

83
33
yanıtYanıtla
Demir Acer :

ya demli yada Özel ci

43
27
yanıtYanıtla
bekir yapici:

kanunlarin uygulanmasi ve kararlar artik siyasi görüse inanca partiye cebe ve kisilere göre degistigi icin halk olarak neyin suc olup olmadigini zaten tam olarak bilemiyoruz adalet terazisi bozuldu sürekli bir taraf agir basiyor önce bunu düzeltmek gerekmezmi?

38
32
yanıtYanıtla
burak sencanli:

Ne yazmış bide onu söyleseniz

55
1
yanıtYanıtla
Hikmet Tan :

Al en büyük amaç da bu yıllar önce azeriler güvenilmez diyip karabağı kopardılar bugün aynı oyun filistin den sanane diyip araptan sanane diyip koparacaklar islam aleminden islamı sadece arap sananlar başladı daha neler yaşanacak

29
17
yanıtYanıtla
Özgür Sevindik:

Balon sönuyor nekadarda ufleseniz

16
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title