Haberler

Son dakika haberleri... 43 yıldır kariyerini sürdüren 59 yaşındaki 'Futbol Çınarı'nın öyküsü

Güncelleme:

Son dakika haberine göre - 43 yıldır kariyerini sürdüren 59 yaşındaki 'Futbol Çınarı'nın öyküsü Afyonkrahisar BAL'ın yıldızı 59 yaşındaki Ahmet Yaman 59 yaşındaki futbol çınarı oynadığı futbol ile gençlere taş çıkartıyor Ahmet Yaman: "Hedefim 65 yaşına kadar oynamak" Afyonkarahisar Bölgesel Amatör Lig'de 1977 yılından...

- 43 yıldır kariyerini sürdüren 59 yaşındaki 'Futbol Çınarı'nın öyküsü

Afyonkrahisar BAL'ın yıldızı 59 yaşındaki Ahmet Yaman

59 yaşındaki futbol çınarı oynadığı futbol ile gençlere taş çıkartıyor

Ahmet Yaman : "Hedefim 65 yaşına kadar oynamak"

AFYONKARAHİSAR - Afyonkarahisar Bölgesel Amatör Lig'de 1977 yılından beri futbol oynayan 59 yaşındaki Ahmet Yaman, performansı ile genç futbolculara taş çıkartıyor. Şuhut Adil spor'da forma giyen Yaman, kariyerini de 65 yaşına kadar sürdürmek istediğini söyledi.

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesine bağlı Adil spor'da top koşturan ve BAL'ın yıldız futbolcuları arasında bulunan Ahmet Yaman, yıllardır devam ettiği futbol kariyerini 65 yaşına kadar sürdüreceğini belirtti. Kariyerine 1977 yılında Adil spor'da başladığını belirten Karaadilli eski Belediye Başkanı Ahmet Yaman, performansı ile adeta genç futbolculara taş çıkartıyor. Savunmada ter döken Yaman, rakip golcülere de geçit vermiyor.

"Daha uzun süre futbol oynamak istiyorum"

BAL'ın yıldız futbolcusu Ahmet Yaman, futbol kariyerine 1977 yılında lisanslı olarak başladığını ve bir kaç transferden sonra Adil spor'a geri döndüğünü ifade etti. Yaman, "1985 yılında Yeni Afyon spor'a ve aynı yıl içerisinde 3. Lig ekibi Soma Sote spor'a transfer oldum. 6-7 kulüpte futbol oynadım. Dönüşümde 1 dönem belediye başkanlığı yaptım. 58. yaşımı inşallah yarın bitireceğim, 59 yaşıma doğru gideceğiz. İnsanın kendisine dikkat ettikten sonra futbolun yaşının olmadığına inananlardanım. Daha uzun süre futbol oynamak istiyorum, sağlığım elverdiği süre içerisinde inşallah. Futbolu herkese tavsiye ediyorum. Yeter ki sağlıklarına dikkat etsinler" dedi.

"Spor yaşla alakalı değil tamamen beyinle kalple alakalı"

Hayatı boyunca alkol ve sigara kullanmadığını ifade eden Ahmet Yaman, herkesin spor yapması gerektiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

"Hayatım boyunca sporu hiç bırakmadım. Yani haftanın 7 günü fırsat buldukça spor yapıyorum. Allah'a şükür içki türü hiç bir şey içmedim. Sigara hiç içmedim, ilaç türü hiç bir şey kullanmadım. Sağlığıma kendi imkanlarım ölçüsünde dikkat etme gayreti gösterdim. Allah'a şükür bunu herkese tavsiye ediyorum. Sporun yaşla alakalı değil, tamamen beyinle, kalple alakalı olduğuna inanıyorum. İnsanlar sağlığına dikkat ettiği sürece sporu yapacağına inananlardanım."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Ahmet Yaman Futbol Afyon Haberler Son Dakika

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Bakmadan Geçme

3 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! A101 6 HAZİRAN AKTÜEL KATALOG | 6 Haziran'da A101'de neler olacak? 4 Haziran Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 4 Haziran burç yorumları nedir? Hafta sonu 3 milyondan fazla aday YKS'ye girecek! 2024 YKS'ye kaç kişi başvurdu? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 3 Haziran günün maçları nereden izlenir? Düzenli tüketmek karaciğeri tertemiz yapıyor! Karaciğeri temizleyen besinler nelerdir? KURBAN BAYRAMI 9 GÜN TATİL Mİ? Kurban Bayramı'nda kaç gün tatil olacak? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 3 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? FENERBAHÇE ŞAMPİYONLAR LİGİ ÖN ELEME NE ZAMAN? Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları hangi tarihte? #9917 2024-TUS 1. Dönem yerleştirme sonuçları açıklandı mı? 2024-TUS sonuç ekranı! MİLLİ MAÇ NE ZAMAN? #9917 İtalya Türkiye milli maçı ne zaman, hangi gün, saat kaçta, hangi kanalda? #129349 Sıcaklıklar yakıp kavuracak! Sıcaklıklar kaç derece yükselecek? Bu yaz hava nasıl olacak? Bebeklerde fenilketonüri nedir? Fenilketonürili çocuklar nasıl beslenmeli?
DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

500

Yorumlar (1)

MUSTAFA KAYA:

Koca çınar ALLAH nazardan korusun AMİN

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title