Haberler

Sivasspor-Orduspor Maçının Ardından

Sivasspor, Spor Toto Süper Lig'in 27.haftasında kendi sahasında oynadığı Orduspor maçını 3-2 kazandı.

Sivasspor, Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında kendi sahasında oynadığı Orduspor maçını 3-2 kazandı. Maç sonrası Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay istifa ettiğini açıkladı ve kararın yönetimde olduğunu söyledi.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, maçın iki takım içinde çok önemli olduğuna değinerek, "Bu maç iki takım içinde çok önemliydi. Gerçekten Ordu takımı hiç beklemediğimiz bir kadroyla çıktı hemen hemen bütün forvetlerini kullandı zor olacağı belliydi ve inanılmaz bir mücadele şeklinde geçeceği belliydi. Beklediğimiz gibi oldu ama biz oyundan hiçbir zaman kopmadık. Değişikler yaptık her türlü varyasyonlar yaptık neticede çok iyi bir şekilde yaptık bunu bundan öncede defalarca kazandığımız şekilde güzel bir maç kazandık" dedi.

Maçı kazandıkları için mutlu olduklarını ve taraftarların yaptıkları nedeniyle üzgün olduğunu belirten Çalımbay, "Maçı kazandığımız için mutluyuz ama taraftarın yaptığından dolayı mutsuzuz ben görevimi bıraktım yönetime de söyledim. Bütün her şeyde artık yönetimde çünkü ben Sivasspor'u aldığımız zaman çok zordu düşme potasında bir Sivasspor vardı ve o sene takımı kurtardık öbür sene Play-off'a girdik ve geçen sene bizim yaşadığımız süreci hiç kimse yaşamadı. Biz futbolcular tek başına kaldı sadece bir iki tane yönetici onun dışında kimse yok ama biz oradan da mücadeleden kopmadık futbol takımı olarak çok iyi bir yerde bitirdik Play-off'a da girdik iyi bir yerde bitirdik. Bu sene şuanda Türkiye'nin baktığınız zaman Türkiye Kupası'nda dört tane takım var ve bu takımlarda bir tanesi de Sivasspor ve Sivasspor takımı hem ligde hem kupada gidiyor. Ligde ve kupada biz yirmi günde yedi tane maç yaptık. Sivas zor bir yer gidişi gelişi biz Antep'e otobüsle gidiyoruz yedi saat geliyoruz. Bir gün durup Karabük'e gidiyoruz yedi sekiz saat durup geliyoruz arada lig maçı oynuyoruz kupa maçı oynuyoruz arada İstanbul'a geçiyoruz kupa lig derken biz yolumuza devam ettik her yerde biz yolumuza devam ettik" diye konuştu.

Hayrettin Yerlikaya'nın maç içerisinde taraftarlarca yuhalanmasına da değinen Çalımbay, " Hayrettin Sivas'ın çıkardığı ve kendi bağrından yetiştirdiği bir oyuncu ne olursa olsun Hayrettin olsu başka bir arkadaş olsun hiçbir zaman sahaya kötü oynamak için çıkmaz. Hatalar olabilir ben Eskişehir'deyken Emre Toraman bizim kalemize iki gol attı. İşte böyle günde o oyuncuya sahip çıkmak lazım o oyuncunun geçmişine bakmak lazım. O oyuncu Sivasspor için omzundan sakatlandı adalesinden sakatlandı ne olursa olsun sahip çıkılması gerekiyordu. Biz burada her şeyimizi veriyoruz gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Bir sürü teklifler gelmesine rağmen biz Sivaslı'yız. Sivas'ımızı yarı yolda bırakmamak için her türlü fedakarlık yapıyoruz. İşin en üzücü yanı maç bitmeden istifa oyuncuya bağırma futbolculara yuhalama benim arkamdaki tribünde benim yüzümden kavga etmeler bir grup istifa diyor. Bir grup beni koruyor. Yani böyle tatsız tuzsuz şeyler. Biz bunların hiçbir tanesini hak etmiyoruz. Görüyorsunuz maçtan sonra sesimiz dahi gidiyor. Onun için kendim ben buradan tatlılıkla ayrılmak istiyorum. Ben Sivaslıyım hiçbir zamanda kırgın değilim çünkü benim burada maçlarımda Beşiktaş'ta oynadığım dönemlerde beni en çok destekleyen taraftar Sivas taraftarıydı. Ama bugün bütün taraftarlara söylemiyorum ama yapana da yakıştıramıyorum. Her şeyden önce maç bitmeden sonuna kadar takımına sahip çıkması gerekiyordu. Bu takım ne zorlukları aşıp geliyor buralara ama maalesef taraftarın son on dakika hatta on iki dakika vardı benim futbolcularıma daima söylediğim şey daha on dakika var maç bitmedi devam ama pas yapın sakin oynayın neticede Allah büyük yüzümüze güldü. Ama bu yapılanlardan dolayı çok üzgünüm ben kendim bırakmak istiyorum. Ama hiçbir zamanda Sivas'ı bir sürü şeylere rağmen yarı yolda bırakmadıysam takdir yönetimindir ben kimsenin desteği ile Sivas'a gelmedim yönetimin çok büyük oldu o yüzden her şey yönetimde ama ben bırakmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Futbolculardan Erhan Güven ise kendileri için sezonun en önemli maçını, çok zor olmasına rağmen kazandıklarını söyledi.

Ricardo Pedriel Suarez de çok iyi savaştıklarını ve yüreklerini ortaya koyarak maçı kazandıklarını belirtti.

ORDUSPOR CEPHESİ

Orduspor Teknik Direktörü Hector Cuper ise kaybettikleri için üzgün olduklarını belirterek, "Takımımız, 70 dakika boyunca çok iyi top oynadı. Kötü oynadığımız 10 dakika var, o 10 dakikada Sivasspor maçı kazanmayı bildi" dedi

Bir basın mensubunun "Kafanızda gitmek var mı?" şeklindeki sorusu üzerine Cuper, "Bunu geçen hafta da konuştum. Başkana, 'İstifa etmem gerekirse istifam masamın üzerinde duruyor' dedim. Başkan, birlikte çalışmamız gerektiğini düşünüyor. Bu yüzden bu şekilde devam ediyoruz. Onlar da takımın iyiliği için kenara çekilmem gerekiyorsa bunu yapacağımı biliyor" cevabını verdi.

Ordusporlu Garcia İniguez de maçta iyi organize olduklarını, yenilgiyi hak etmediklerini ifade etti.

Barral Torres ise duran toplarda çok etkili olan Sivasspor'un maçı kazanmayı bildiğini belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Rıza Çalımbay Sivasspor Orduspor Spor Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title