Haberler

Şimdi Sıra Bende"

Yıllarca Roger Federer’in kazandığı Grand Slamleri izlediğini söyleyen Avustralya Açık şampiyonu Stanislas Wawrinka artık sıranın kendisinde olduğunu söyledi.

Sonunda Wawrinka!

Sezonun ilk Grand Slam tenis turnuvası Avustralya Açık'ta, tek erkekler finalinde dünya bir numarası Rafael Nadal'ı dört set sonunda yenerek kariyerinin ilk Grand Slam şampiyonluğuna ulaşan İsviçreli Stanislas Wawrinka, vatandaşı Roger Federer'in kazandığı Grand Slamlerden bir tane de kendisinin kazandığını söyleyerek "Şimdi benim sıram" dedi.

Avustralya Açık'ta tek erkeklerde şampiyon olarak kariyerinin ilk büyük kupasını kaldıran İsviçreli Wawrinka, kupasıyla Melbourne şehir merkezindeki Yarra Nehri'nin kenarında basın mensuplarına poz verdi.

Dünya tenisinde dört büyükler olarak bilinen Rafael Nadal, Novak Djokovic, Andy Murray ve Roger Federer'in son sekiz yılda büyük turnuvalara koyduğu ambargoyu, 2009'da ABD Açık'ı kazanan Arjantinli Juan Martin Del Potro'dan sonra ikinci kez kırmayı başaran Wawrinka, tarifsiz bir mutluluk yaşadığını ifade ederek, "Her yıl Roger Federer'in kazandığı Grand Slamleri izlerdim, çok hoşuma giderdi. Şimdi bir tanesini de ben kazandım. Şimdi benim sıram" dedi.

Şampiyonluk ardından kariyerinin en iyi derecesi olan dünya üçüncülüğüne yükselen İsviçreli raket, bir basın mensubunun "Artık İsviçre'nin bir numaralı tenisçisi sensin. Roger Federer'in önüne geçtin" demesi üzerine, "Hiçbir zaman Roger'ın önüne geçemem. Benim gözümde Roger her zaman bir numara. O benim çok iyi bir arkadaşım ve yetişmemde de çok büyük emeği var. Şimdi benim için seviniyor" diye cevap verdi.

Şampiyonluğu hak ettim

Final maçında Nadal'ın yaşadığı sakatlıktan sonra nasıl davranacağını kestiremediğini belirten Wawrinka, "Maç sonrasında Nadal'a giderek halini sordum. Uzun yıllara dayanan bir arkadaşlığımız var. Çok iyi bir oyuncu" ifadelerini kullandı. Wawrinka, "İki hafta içinde başardıklarımı anlamak için zamana ihtiyacım var. Nadal sakat olsa bile ben şampiyonluğu hak ettim çünkü iki numaralı seribaşı Novak Djokovic'i yendim" şeklinde sözlerini tamamladı.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Stanislas Wawrinka Roger Federer Avustralya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title