Haberler

Shinji Kagawa: Beşiktaş'a gitmeyi hiç istememiştim

Güncelleme:

Geçtiğimiz sezon devre arasında Beşiktaş'a kiralanan ve gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Shinji Kagawa, kariyerine dair çarpıcı açıklamalar yaptı. Zaragoza'da oynamaktan çok memnun olduğunu söyleyen Kagawa, geçen sezon Beşiktaş'a transfer olmayı istemediğini itiraf etti.

Bir dönem ülkemizde Beşiktaş'ta top koşturan şimdi ise İspanya 2. Lig takımlarından Real Zaragoza'da forma giyen Shinji Kagawa, The Athletic'e özel açıklamalarda bulundu.

Kagawa'nın açıklamaları şu şekilde;

"FERGUSON BENİ İSTİYORDU"

Manchester United'ın beni istediğini ilk duyduğumda, Liverpool, Arsenal ve Dortmund'dan daha büyük olduğunu düşündüm. Dortmund'da mutluydum ama Manchester United'da oynamak istedim. Sir Alex Ferguson ile havaalanında buluştum ve bana ne istediğini söyledi. Beni istiyordu ve benim şampiyon takımın içinde olmamı istiyordu.

"EN BÜYÜK SÜRPRİZ VAN PERSIE'YDİ"

Manchester United'da en büyük sürpriz, Robin van Persie'nin gelmesiydi. Tüm soyunma odası şaşırmıştı. Harika oyuncularımız vardı, iyi olduğumuzu biliyordum ve Robin gibi bir oyuncunun gelmesi de herkesi daha da motive etmişti. İngiltere'deki en iyi golcü olmuştu ve onu ezeli bir rakipten almıştık. Tekrar şampiyon olmak için hazırdık.

"MANU'DA OYUNCULAR DAHA İYİYDİ"

Bire bir karşılaştırdığımızda, Manchester'daki oyuncular daha iyiydi ama Dortmund'da bir takım olarak oynuyorduk. Manchester'da, dünyanın en büyük isimleri vardı. Rooney, Van Persie, Giggs, Nani. Scholes kariyerini bitiriyordu ama yine de iyi durumdaydı. İdmanlarda top kapma oynuyorduk ve Scholes hiçbir zaman ortaya geçmezdi çünkü top kaybetmezdi. Hiçbir zaman. Giggs, Scholes'tan daha yaşlıydı, neredeyse 40 yaşındaydı ama hızlı ve yetenekliydi. Tam bir profesyoneldi. Ferdinand, Vidic ve Evra, dünyanın en iyi 3 defans oyuncusu da bizdeydi.

"VAN GAAL BENİMLE KONUŞTU"

Sonra 2 yılda 4 teknik adam değişti. 25 yıldır aynı teknik direktör ile çalışan bir takıma katıldım ve bir anda Moyes, Giggs ve Van Gaal ile çalışıp, yollar ayrıldı. Brezilya'daki Dünya Kupası'nda da iyi oynayamadım, en kötü takımlardan biriydik ve elendik. Belki MANU'da devam edebilirdim ancak sonra Angel di Maria ve Radamel Falcao geldi. Bu da benim durumumu daha kötüye götürdü. Van Gaal bana, 'Shinji, benim takımımda daha önce oynadığın kadar süre alamayacaksın' dediğinde, ayrılmak için doğru zaman olduğunu anlamıştım.

"DORTMUND'DA DERS ÇIKARDIM"

Dortmund'a geri döndükten sonra çok iyi ve çok kötü zamanlarım oldu. Manchester'daki kötü zamanlarımdan ders çıkardım.

"IŞİD OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜK"

Uzun bir patlama sesi geldi. Marc Bartra'nın çok kötü yaralandığını gördük. DEAŞ olduğunu düşündük ama bir kişinin işi çıktı. Birbirimize kenetlendik ve kupayı kazanacağımızı söyledik. O anları hiçbir zaman unutmam.

"KLOPP BENİ ÇOK İYİ TANIYORDU"

Jürgen Klopp bana, yeterince oynamadığımı söyledi. Beni çok iyi tanıyordu ve iyi olmadığımı biliyordu. Stilimin İspanya'ya uygun olduğunu söyledi.

"BEŞİKTAŞ'I İSTEMEMİŞTİM"

Sonra 6 aylığına Beşiktaş'a gittim. Aslında Beşiktaş'a gitmeyi hiç istememiştim.

"DAHA 30 BİLE OLMADAN..."

İspanya'ya 2. lige giderken düşüncem, daha 30 yaşında bile olmadan 2. ligde olmanın doğru olup olmadığıydı. Başka bir ligde, 1. ligde olabilirdim. Olabilecek en yüksek ligde oynamak istiyordum. İspanya'da oynamış birçok oyuncuyla konuştum. Bana, İspanya 2. Ligi'nin diğer birçok ligin 1. liginden iyi olduğunu söylediler.

"ZARAGOZA HARİKA"

Zaragoza, 2. ligde yer alan 1. lig takımı gibi. Harika bir statları ve müthiş bir geçmişleri var. Ayrıca 1. lige çıkmak için de gerçekten istekliler.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Shinji Kagawa Beşiktaş Zaragoza İspanya Spor Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Bakmadan Geçme

WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir?
Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

500

Yorumlar (10)

kartal nado:

yolu açık olsun da , siteniz , hele ki ön yüzü ile berbat olmuş bence. . dilerseniz kararınızı bir daha gözden geçirin, eski hali çok daha iyidi sanki. . .

6
0
yanıtYanıtla
fenerlihalit:

bos bos laflar iste. . . . ikinci lig oyuncususun cokmu iyi simdik yani ? sacmaliyor kendiside farkinda bile degil. . .

4
1
yanıtYanıtla
YASLI KURT:

Bu ecnebiler hep mi nankör boyle loo

3
1
yanıtYanıtla
SSK EMEKLİSİ:

KİM BÖYLE BİR ÜLKEDE TOP OYNAMAK İSDER. ? HİÇ BİR TAKIM İSTEMEZ VE BU ÜLKEDEN DE ÇOK İYİ BİR AVROLARI DOLARLARI HESABINIZA AKDARIRSA VEDE MECBUR KALIRSANIZ

3
0
yanıtYanıtla
UUTAİ:

SSK''dan sonra bu sayfalardan da emekli olma zamanın gelmiş ! Şu yaptığın yorumu bir oku da öyle onaylayıp göndere bas NE BİÇİM TÜRKÇE''N VAR .

yanıt0
yanıt0
ad:

hahahahaha

3
0
yanıtYanıtla
bjk advers:

Sana İspanya 2. ligi daha uygun kaliten onu karşılayabilir belki .

2
0
yanıtYanıtla
Sergen Yalçın:

Çokta tın

2
0
yanıtYanıtla
DOMBALAK MELO:

Beşiktaşa gitmeyi istemedin o zaman ne işin vardı beşiktaşta başka takıma gideydin. Pascal Noumaya desen takımın sana iktiyacı var desen koşa koşa gelir. Senden çok daha yetenekli oyuncular Türkiyeye gelip gitti hiçbiri senin yaptığını yapmadı.

1
0
yanıtYanıtla
RUHI-BJK:

BİRİ SANA YETENEKSİZ OLDUĞUNU VE JAPONYA DA FORM SATMAK İÇİN DÜNYA DEVLERİNDE KADROLARDA TUTULDUĞUNU SÖYLESİN. . .

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title