Haberler

    Şenes Erzik'e Büyük Onur

    İzmir Seferihisar'da 5 yıl önce yapılan Türkiye'nin FIFA standartlarında tek plaj futbol sahasına Eski Futbol Federasyonu Başkanı ve UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'in adı verildi.

    İlçede devam eden U16 Plaj Futbolu Teos Cup ve Futbol Günleri'nin konuğu olarak açılış törenine katılan Şenes Erzik, çok onurlandığını söyledi. Seferihisar Belediye Meclisi'nin aldığı kararla ismi sahaya verilen Erzik, "Benim izin çok büyük bir sürpriz oldu. FIFA'nın plaj futbolu komitesinde 2 yıl evvel başkanlık yaptım. Orada plaj futbol karşılaşmalarını izledim ve dünyada en zor oynanacak futbolun plaj futbolu olduğunu anladım. Buradaki plaj futbol sahasını da harika buldum. Sahaya ismimi veren Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'e tüm Seferihisarlılara çok teşekkür ediyorum, onur duydum" dedi.
    Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, "Dünyada Türk sporunu en üst düzeyde temsil etmiş olan Şenes Erzik'le gurur duyuyoruz. Onun en önemli yanı bu kadar zirveye çıkmış olması değil, 'En büyük servetim itibarımdır' diyen bir spor adamı olması. Diliyorum ki bu isim Seferihisar'dan daha çok pırıl pırıl genç çıkmasına vesile olur. Gençlerimiz, Şenes Erzik ismini gördükçe araştırırlar, öğrenirler ve onun izinden hayatlarını sürdürürler. Çünkü Birleşmiş Milletler'den daha büyük bir organizasyon olan 211 ülkenin üye olduğu FIFA'da onur kurulu üyeliği yapmak, tek bir Türk'e nasip oldu, o da Şenes Erzik. Dün yaptığımız meclis toplantısında karar aldık. Artık bu tesisin adı bundan böyle Şenes Erzik Plaj Futbol Sahası. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.
    FUTBOLU KONUŞTU
    Eski Futbol Federasyonu Başkanı ve UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Seferihisar Belediyesi'nin düzenlediği Futbol Günleri'nde futbolumuzun sorunlarını konuştu. Seferihisar Çocuk Belediyesi'nde gerçekleşen konferansa katılan Erzik, gençlerle birlikte olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi. "Yöneticiler kısa gün karını düşündüğü sürece altyapıya önem vermez" diyen Erzik, "Başarılar tesadüfle olmaz. Futbolda yakalanan başarılar eğitimle, çalışmayla oluyor. Federasyon'da görevde olduğum dönem altyapıların başına Serpil Hamdi Tüzün'ü getirdik, bir sürü futbolcu yetiştirdi. 90'lı yıllarda Türkiye genç millilerde 3 kez Avrupa'da ilk 2'ye girdi" diye konuştu.
    Erzik, başkanlığı döneminde Jupp Derwall'i başkan başdanışmanı yaptığını ve A Milli Futbol Takımı'nın başına Sepp Piontek'i getirdiklerini hatırlatarak, "O zaman için alınan kötü sonuçlar nedeniyle oluşan güvensizliği ortadan kaldırmanın iki yolu vardı. İlki gençlerden başlamak, diğeri de mantaliteyi değiştirmekti. Sepp Piontek'le imzayı atınca karşıma geçenler oldu ama direndik. Piontek, Fatih Terim'i yetiştirdi" ifadelerini kullandı. Kendi döneminde ligde 3 yabancı oynatılabildiğini söyleyen Erzik, "Fenerbahçe Başkanı Ali Şen, 4'üncü yabancıyı istedi. Vermiyorduk ama şimdi haklı çıktık. Ligdeki 14 yabancı kuralını duyunca şaşırdım. Bize gelen yabancıların kalitesi belli, yaş dönemi gelmiş. Bu iş yöneticilere bağlı, yöneticiler kısa gün karını düşündüğü sürece altyapıya önem vermez" dedi.

    Kaynak: Skorer / Spor

    Seferihisar Şenes Erzik Türkiye Futbol Spor Haberler

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

    Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

    Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

    Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken 'Kobani' davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

    Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken "Kobani" davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

    Bakmadan Geçme

    Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    İsrail, Türkiye ile serbest ticaret anlaşmasını feshediyor

    İsrail, Türkiye ile serbest ticaret anlaşmasını feshediyor

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title