Haberler

Samsun Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulu'nda Yaşar Doğular Yetişiyor

Güncelleme:

Samsun Büyükşehir Belediyesi, gençleri ve çocukları spora özendirerek, yaşam tarzı haline getirmelerini amaçlayan yaz spor okullarında ücretsiz eğitim veriyor. Atletizm, futbol, badminton, boks, güreş, halter, kano, kick boks, tekvando, voleybol ve yelken gibi 11 branşta eğitim verilen yaz spor okulunda genç yetenekler Samsunlu efsane güreşçi Yaşar Doğu'nun izinden gidiyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan yaz spor okulunda yeni "Yaşar Doğular" yetişiyor.

Gençleri ve çocukları spora özendirerek, yaşam tarzı haline getirmelerini amaçlayan Samsun Büyükşehir Belediyesi, yaz spor okullarında atletizm, futbol, badminton, boks, güreş, halter, kano, kick boks, tekvando, voleybol ve yelken gibi 11 branşta ücretsiz eğitim veriyor. 3 Temmuz'da başlayan yaz spor okulunda 7-16 yaş arasındaki çocuklar ve gençler, ilgi duydukları branşta kendini geliştirme fırsatı yakalıyor. Sporcu sayısının 60'a ulaştığı branşlardan olan ata sporu güreşle ilgilenen öğrenciler, antrenmanların Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda sürdürüyor. Uzman antrenör ve eğitmenlerin gözetiminde şampiyonalara hazırlanan genç yetenekler Samsunlu efsane güreşçi Yaşar Doğu'nun izinden gidiyor.

"Destek olacağız"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, gençler için yapılan her çalışmaya büyük önem verdiklerini belirterek, "Gençlerimizin yaz döneminde sporla daha çok ilgilenmelerini ve bu konuda kendilerini geliştirip, profesyonel anlamda da spor branşlarında yer almalarını sağlamak amacıyla yaz spor okulunda eğitimler veriyoruz. Branşlarımızdan birisi de ata sporumuz güreştir. Güreşi çocuklarımıza sevdirip aşılayarak, geçmişlerine sahip çıkmalarını ve nesilden nesile aktarmalarını istiyoruz. Efsane güreşçimiz Yaşar Doğu'nun izinden giderek yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası şampiyonalarda şehrimizi ve ülkemizi başarıyla temsil etmelerini arzuluyoruz. Bu sebeple gençlerimize destek olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Yetenekli güreşçiler keşfediliyor

Güreş Takımı Antrenörü Ahmet Baysal ise yaz okuluna yeni katılan 15 bayan ve erkek sporcuya ata sporunu tanıtarak eğitim verdiklerini kaydetti. Baysal, "Güreş, hem peygamber hem de ata sporudur. Güreş; zor, meşakkatli, uzun ve yoğun çalışma gereken bir spordur. Yaz spor okulunda yeni gelen 7 ile 18 yaş arası öğrencilerimizle birlikte şuan 60 kişi ile çalışıyoruz. Burada çocuklarımıza hem güreşi tanıtıyoruz hem de onlara eğitim veriyoruz. Yetenekli sporcu adaylarını bulabilmek için sürekli deniyor, gözlemliyoruz. Yazın sonunda beğendiğimiz sporcularla sezona başlayacağız. Onlar sezonu daha farklı geçirecek, güreşi bilerek, özümseyerek ve isteyerek yapacaklar. Herkesi güreşe davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

" Samsun'u temsil ediyorlar"

U-17 ve U-15 gruplarında kış sezonunu iyi geçirerek önemli dereceler elde ettiklerinin altını çizen Baysal, "3-5 Mart tarihleri arasında Samsun'da yapılan U17 Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası'nda Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübünü temsil eden Yusuf İbrahim Baş, 71 kilogramda 2., Ertuğrul Toptan 81 kilogramda 5. ve Sedat Er de 110 kilogramda 3. oldu. Bu başarı, kulübümüz adına çok önemliydi. Bunun yanında Karakucak yağlı güreş dediğimiz festivallere giderek Samsun Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübünü anons ettiriyor, kendimizi gösteriyor, maç açıklarımızı kapatıyoruz. Sporcularımız içerisinde milli takım aday kadrosuna alınanlar var. Samsun'da güreşi yaygınlaştırmaya ve geleceğin şampiyonlarını yetiştirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Her güreşçinin hayali milli sporcu olmaktır"

Güreş branşında yaz spor okuluna katılan öğrenci Mustafa Yasin Yıldırır, büyük keyif aldığını belirterek, "Buradaki antrenmanlar çok eğlenceli ve çok motive edici. Kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Her güreşçinin hayali milli sporcu olmaktır. Ben de milli güreşçi olmayı hayal ediyorum. Onun için sıkı çalışacağım. Ata sporumuz için Büyükşehir Belediyemiz tüm imkanlarıyla bize çok destek oluyor. Onur verici bir şey. Yaz spor okullarıyla bize böyle bir imkan sağlayan Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne ve antrenörlerimize teşekkür ederim" açıklamasında bulundu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Samsun Büyükşehir Belediyesi Yaşar Doğu Kick Boks Atletizm Voleybol Samsun Futbol Spor Spor Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kamu çalışanları için Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kamu çalışanları için Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerim'leri yırttı

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerim'leri yırttı

Bakmadan Geçme

Portekiz Finlandiya maçı CANLI izle! (HD) 4 Haziran Portekiz Finlandiya maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bahar 16. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Kutsal Damacana 4 filminin konusu ne, oyuncuları kim? Kutsal damacana 4, ne zaman nerede çekildi? #128250 Kurban Bayramı tatili kaç gün? Bayram tatili 9 gün mü oldu, özel sektöre de 9 gün mü? Niyazi Gül Dörtnala filmi konusu nedir? Niyazi Gül Dörtnala oyuncuları ve Niyazi Gül Dörtnala özeti! Niyazi Gül Dörtnala ne zaman, nerede çekildi? Niyazi Gül Dörtnala konusu ve oyuncuları Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman yatacak? Emeklilere bayram ikramiyesi ne zaman verilecek? Thor filmi konusu nedir? Thor ne zaman, nerede çekildi? Thor oyuncuları ve Thor özeti! Ölümcül Çarpışma filmi oyuncuları kim, konusu ne? Ölümcül Çarpışma filmi ne zaman, nerede çekildi? 4-5 Haziran hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 4-5 Haziran Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? AYM iptal kararları! Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiği KHK maddeleri neler? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi!
Mourinho'ya rakip olacak! Fatih Terim Süper Lig devinin başına geçiyor

Mourinho'ya rakip olacak! Fatih Terim Süper Lig devinin başına geçiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title