Haberler

Ruslar, Dursun Özbek'e Vize Vermedi

Güncelleme:

Dinamo Krasnodar ile Galatasaray Daikin arasında yarın oynanacak rövanş mücadelesi öncesi Rus yetkililer, kafileyi 30 kişiyle sınırlandırdığı için Özbek'e vize vermedi.

Ruslar siyaseti spora karıştırmaya devam ediyor. Voleybol CEV Kupası finalinde Dinamo Krasnodar ile Galatasaray Daikin arasında yarın oynanacak rövanş mücadelesi öncesi Rus yetkililer sarı-kırmızılılara her türlü zorluğu çıkardı.

KAFİLEYİ 30 KİŞİYLE SINIRLANDIRDILAR

İstanbul'daki Rus Konsolosluğu ilk olarak final için ülkelerine gelecek Galatasaray kafilesini 30 kişi ile sınırlandırdı. Bu da yetmezmiş gibi bu liste günler öncesinden istendi. Üstelik Ruslar listenin kendilerine teleks yoluyla iletilmesini de isteyerek, Galatasaraylı yetkilileri bir hayli terletti. Çünkü bu dönemde teleks bulmak kolay değildi!

ÖZBEK'E VİE VERİLMEDİ

İş bununla da kalmadı. İstanbul'da Galatasaray'ın 3-2 kazandığı maçın ardından rövanşı izlemek için Başkan Dursun Özbek ve bazı yöneticiler kafileyle beraber Rusya'ya gitme kararı aldı. Ancak Ruslar'dan "Liste üzerinde oynama yapılamaz. Bu yüzden daha önce belirtilen kişiler dışında kimseye vize vermeyiz" karşılığı geldi.

ÖZBEK VAZGEÇTİ

Ruslar'ın bu katı tutumu üzerine Özbek ve diğer yöneticiler bireysel olarak vize başvurusunda bulunmadı. Sarı-kırmızılılar dün gece Rusya'ya giderken kafilede yönetici olarak sadece Şube Sorumlusu Ali Yüce yer aldı.

TELEKS NEDİR?

Teleks, faks cihazının bulunmasıyla birlikte, kullanımı giderek azalan, sadece yazı aktarabilen, 1970'li yılların popüler iletişim aygıtıdır. Daktiloya benzer bir klavyeye sahiptir. Aynı telefon numarası gibi bir numarası olur. Karşı tarafın teleks numarası aranır, gönderilmek istenen veri, klavyeden girildiğinde, dakikada 45,5 bit hızıyla, karşı tarafın teleks aygıtında bulunan bir şaryodan kağıda dökülür. Teleks ilk olarak 1930'da Almanya'da, 1970'te Küba ve Pakistan arasında kullanıldı.

GALATASARAY'DAN YALANLAMA

Galatasaray Kulübü, bugün bir gazetede yer alan 'Başkan Dursun Özbek'in Rusya'ya gitmek için vize alamadığı' haberlerinin gerçek olmadığını açıkladı.

Sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bugünkü Milliyet Gazetesi'nde yer alan 'Ruslar Dursun Özbek'e vize vermedi' haberi doğru değildir. Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in ne Galatasaray kafilesiyle birlikte, ne de bireysel olarak herhangi bir vize talebi ya da vize alma girişimi olmamıştır."

Kaynak: Haberler.com / Spor

Dinamo Krasnodar Galatasaray İstanbul Rusya Spor Haberler

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500

Yorumlar (7)

ANTİ AKTROL:

AKTROLLER VE FAŞİST MAHLUKLAR HAVLASIN ŞİMDİ

6
7
yanıtYanıtla
ali:

şu rusyaya yanaşmayı bırakalım siyasette. . rusya artık gerek siyasi gerek spor, artık dost değildir. . bunu bilelim. . gaz haricinde şu ülkeyle muattaplığı keselim. . .

11
1
yanıtYanıtla
bragasarayli:

ben bunu memleket meselesi olarak algilamiyorum gs nin meselesi beni hic ilgilendirmiyor hem gs hic gitmesin zatik rusdaslarimiz bunlari yineceh ben sahsen ruslari destekliyorum insallah gs yi yenerler moral olarak rusdaslarimin buna ihtiyaci ruslarla isbirligi yapmak lazim onlar bizim en iyi dostlarimizdi bi ucak yüzünden ne hale geldik adamin arkadasi evlenmis karisinin yanina gitcek vize alamiyo

1
1
yanıtYanıtla
MMOM:

Mülk Suresini her gece okuyan kişinin , kabir azabı hafifletilir yada kaldırılır.

2
0
yanıtYanıtla
Hat:

Seni misyoner olarak gonderelim rusyaya)

yanıt0
yanıt0
JOHN:

GS TARİHİNİN GELMİŞ GEÇMİŞ EN KÖTÜ EN BAŞARISIZ EN ÇAPSIZ EN VİZYONSUZ EN BECERİKSİZ EN TİPSİZ BAŞKANIDIR TARİHE TERSTEN GEÇTİ

0
0
yanıtYanıtla
TolgaHan:

Ne hallere düştünüz be yakında market, manav, kasap sahipleri de çıkar kulübün bize veresiye borçları var diye ayaklanır

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title