Haberler

Rus Voleybolcu Galatasaray'ın Taktiğini Çaldı, Ortalık Karıştı

Güncelleme:

Kosheleva, oynamadığı maçı 'yasak olmasına rağmen' saha kenarından izledi, Galatasaray'ın taktiklerini kendi takımına sızdırdı. Kosheleva, 'Türkler bana çirkin hareketler yaptı' diye iftira attı.

Galatasaray ile Dinamo Krasnodar arasında geçtiğimiz salı oynanan CEV Kupası Finali ilk maçında yaşananlar, Rus voleybolcu Tatyana Kosheleva yüzünden diplomatik krize yol açtı. Kosheleva, oynamadığı maçı 'yasak olmasına rağmen' saha kenarından izledi, Galatasaray'ın antrenörü Ataman Güneyligil'in taktiklerini kendi takımına sızdırdı. Yetmedi, maçtan sonra sosyal medya hesabından 'Türkler bana çirkin hareketler yaptı' diye iftira attı.

RUSLARIN İSTATİSTİK EKİBİ MAÇI SAHA KENARINDAN İZLEDİ

3 gündür Türkiye ve Rusya'da maçın önüne geçen olaylar şöyle gelişti: 29 Mart 2016'da Galatasaray ile Dinamo Krasnodar, CEV Kupası'nın sahibini belirleyecek finalin ilk maçında İstanbul'da karşı karşıya geldi. G.Saray'ın 3-2 galibiyeti ile sonuçlanan maçta Kosheleva, sakatlığı nedeniyle forma giyemedi. Ancak takımının istatistik ekibi ile birlikte maçı saha kenarındaki masadan izledi.

GALATASARAY'IN TAKTİKLERİNİ SIZDIRDI

Ancak Kosheleva, maçı izlemekle yetinmeyip, oyuna müdahil olmaya başladı. G.Saray'ın Başantrenörü Ataman Güneyligil'in oyuncularına gizleyerek verdiği tüm taktikler, bulundukları açıdan bunu rahatça görebilen staff ekibi ve Kosheleva tarafından Dinamo Krasnodar takımına iletildi.

MAZLUM ROLÜ OYNADI

Güneyligil, taktiklerinin Ruslar tarafından öğrenildiğini, oyun içinde yaptığı her hamleye tedbir alınmasından anladı. Bunun üzerine, yardımcı hakeme giden sarı kırmızılı teknik adam, "He", yani İngilizce erkek zamiri ile cümleye başlayıp, Rus takımının 3 erkek istatistikçisini şikayet etti. Burası önemliydi, çünkü Tatyana Kosheleva, daha sonra Güneyligil'in kendisine hareket yaptığını iddia edecekti. Maç sonrası Instagram hesabından bir mesaj paylaşan Kosheleva, "Benim için insanın ülkesi, ırkı veya dini önemli değildir. Ancak Galatasaray ile maçımızda gördüklerim beni korkuttu ve şok etti. Sözleri ve hareketleriyle bize nefret kustular. Tribünden kafamıza çöpler ve başka yabancı maddeler fırlattılar. En büyük şok ise Galatasaray hocasının bize karşı yaptığı el hareketi oldu" dedi.

KRASNODAR, RUS MİLLİYETÇİLİĞİNİN BAŞKENTİ

Bu mesaj sonrasında olaya siyaset girdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in basın danışmanı Dmitriy Peskov, "Konuyu titizlikle inceliyoruz. Henüz farklı kaynaklardan doğrulayamadık. Eğer bunlar olduysa, sporculara yakışmayan bu hareketler için resmi bir tepkide bulunabiliriz" açıklamasını yaptı.

TÜRKİYE'Yİ UYARDILAR

Krasnodar kentinin, "Rus milliyetçisi" kimliği sıkıntıyı büyüten bir başka faktördü. Ve dün G.Saray'ı, Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği yetkilileri aradı. Sarı kırmızılı yöneticilere yarın oynanacak rövanş için uyarılarda bulunan elçilik yetkilileri, "Burada bu konuyu sürekli manşetlere taşıyıp ortamı geriyorlar. nodar, Rusya'da 'milliyetçilerin' yaşadığı bir bölge. Kışkırtma adına haberler yapılıyor. Biz gerekli güvenlik önlemlerini alıyoruz. Siz de tedbirli olun" denildi. G:Saray takımı dün Rusya'ya gitti.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Dinamo Krasnodar Galatasaray Türkiye Rusya Cinsellik Spor Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda en zor dönem bitti, artık düşüş göreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda en zor dönem bitti, artık düşüş göreceğiz

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Gamze Özçelik'ten sürpriz evlilik! Reshad Strik ile nikah masasına oturdu

Gamze Özçelik'ten sürpriz evlilik! Reshad Strik ile nikah masasına oturdu

Bakmadan Geçme

Yarın ne sınavı var? 9 Haziran Yarın hangi sınavlar, hangi ÖSYM sınavı var? Ahmet Selim Kul kimdir? Ahmet Selim Kul kaç yaşında, nereli? Ahmet Selim Kul hayatı ve biyografisi! Haber Global Digiturk'de hangi kanalda? Haber Global Digiturk'de kaçıncı kanalda, sırada? Mehmet Akif Ersoy hangi takımlı? Sunucu Mehmet Akif Ersoy hangi takımı destekliyor? Ali Koç - Aziz Yıldırım CANLI İZLE! Ali Koç/Aziz Yıldırım canlı yayını hangi kanalda, nereden izlenir? Ali Koç/Aziz Yıldırım hangi kanalda? Ali Koç/Aziz Yıldırım canlı yayını nerde yayınlanıyor? Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko maçı ne zaman? Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko maçı saat kaçta, hangi kanalda? Babalar günü ne zaman 2025? Babalar günü 2025 yılında hangi güne, hangi tarihe denk geliyor? Demir 5 TL çıkacak mı? Madeni 5 TL piyasaya mı sürülüyor? Yeni demir 5 TL nasıl olacak? Portekiz Hırvatistan maçı CANLI izle! (HD) 8 Haziran Portekiz Hırvatistan maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Pazar günü kargolar açık mı 2024? Pazar günü kargolar saat kaça kadar açık, kaça kadar dağıtım yapıyor? Emekli maaşı bayramdan önce yatacak mı 2024? Emekli maaşı bayramdan önce ödenecek mi? Gamze Özçelik evli mi? Gamze Özçelik kiminle evli, eşinin adı ne? Muharrem Akkuş yaşıyor mu? Muharrem Akkuş öldü mü, neden öldü? Muharrem Akkuş ölüm sebebi ne? Hepsijet Pazar günü çalışıyor mu? Hepsijet Pazar günü kaça kadar çalışıyor?
Gazze'de 210 Filistinlinin öldürülmesine Biden ve Netanyahu'dan skandal yorumlar

Gazze'de 210 Filistinlinin öldürülmesine Biden ve Netanyahu'dan skandal yorumlar

500

Yorumlar (23)

Nomad:

Türklerden beklenir

5
16
yanıtYanıtla
Rusya:

Suriye''ye girememenin acısını Rusya bayan sporculardan çıkarıyorsunuz. Bravo! Size yakışır!

2
14
yanıtYanıtla
AZRAİL:

Beyler gs nin taktigi bumuymus vay anam vay kurban olurum boyle taktige. Ulan cin conlar. Sizi. . . . . . . . .

1
12
yanıtYanıtla
izmirliiii:

ne diyon la sarı civciv. . . .

yanıt7
yanıt0
dobra:

VER ODUNU VER ODUNU :)

7
2
yanıtYanıtla
kara tomson:

ona gerekli ilgiyi göstermemişler çok ayıp etmiş bizim erkekler işte burda puan kaybettik bize yakışmadı

5
3
yanıtYanıtla
Seneryo:

ilgimi istiyor yavrummmmmmmm gel babana gel babana gel babana

4
3
yanıtYanıtla
yarası BÜYÜK:

KEsin Türk sevgili bunu terk etmiş:):)::))

4
3
yanıtYanıtla
Türk ezer:

la bu ruslar işte. yapıp sonra iftira atarlar. Rusyanon yarısı ajandır. Ajan olabilir bu.

5
0
yanıtYanıtla
baba cino69:

100 dolarlik insanlardan ne beklenirki

4
1
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title