Haberler

Real Madrid Kulübü 88 yaşında ölen Gento'yu Santiago Bernabue'dan uğurluyor

Güncelleme:

İspanya'nın Real Madrid Kulübü, 88 yaşında hayatını kaybeden efsanevi futbolcusu ve 2016'dan bu yana kulübün onursal başkanı olan Francisco (Paco) Gento için Santiago Bernabeu Stadı'nda tören düzenledi.

İspanya'nın Real Madrid Kulübü, 88 yaşında hayatını kaybeden efsanevi futbolcusu ve 2016'dan bu yana kulübün onursal başkanı olan Francisco (Paco) Gento için Santiago Bernabeu Stadı'nda tören düzenledi.

Bu sabah hayata gözlerini yuman Gento'nun cenazesi Santiago Bernabeu Stadı'na getirilerek, futbol camiasının ve Real Madridlilerin son bir kez Gento'ya veda etmeleri sağlandı.

Real Madrid Kulübü Gento'nun naaşının bugün akşam saat 22.00'a kadar açık kalacağını, yarın da 10.00 ile 13.00 saatleri arasında ziyarete izin verileceğini açıkladı.

Gento'yu son yolculuğuna uğurlayanlar arasında Real Madridli futbolcular, teknik direktör Carlo Ancelotti ve diğer teknik heyet, kulüp yöneticileri, taraftarlar ve İspanyol spor dünyasının önde gelen isimler de yer aldı.

Diğer yandan Gento'nun ölümü dolayısıyla dünyanın dört bir yanından başsağlığı mesajı yayımlandı.

Brezilyalı eski futbolcu Pele, "Paco Gento, bir futbol dehası daha bizi terk etti. Bugüne kadarki en büyük Avrupa şampiyonu." diye yazdı.

Real Madrid Kulübü Başkanı Florentino Perez de "18 yıl boyunca Real Madrid formasını savundu. Kulübümüzün ve futbol dünyasının en büyük efsanelerinden biri oldu. Dünyanın en prestijli kulübü haline gelen Real Madrid'in tarihini değiştiren efsanevi futbolcuların yer aldığı bir neslin parçasıydı." ifadelerini kullandı.

Real Madrid'de 1953-1971 yılları arasında 600 maçta forma giyen, forvetin sol kanat mevkiinde oynayan ve 12 lig şampiyonluğu bulunan Gento, 6 Avrupa şampiyonluğu kazanan tek futbolcu olarak futbolseverlerin hafızalarında yer alıyor.

Kaynak: AA / Spor

Santiago Bernabeu Real Madrid İspanya Futbol Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title