Haberler

    Prandelli Dönemi Kapandı

    Galatasaray Sportif AŞ yöneticisi Ali Dürüst, Prandelli ile yollarını ayırdıklarını açıkladı.

    Galatasaray'da beklenen oldu ve teknik direktör Cesare Prandelli'nin sözleşmesi feshedildi. Galatasaray Sportif A.Ş.'nin başındaki Ali Dürüst, Florya tesislerinde yapılan olağanüstü toplantının ardından İtalyan teknik adamla yollarını ayırdıklarını söyledi.

    HAMZA HAMZAOĞLU GELİYOR

    Dürüst, yeni teknik direktörlük görevi için ise A Milli takımda Fatih Terim'in yardımcılığını yapan Hamza Hamzaoğlu ile prensip anlaşmasına varıldığını duyurdu.

    Genç teknik adam, sabah saatlerinde yaptığı açıklamayla futbolcuyken de formasını giydiği sarı kırmızılı kulüple görüştüğünü doğrulamış ve TFF'nin onay vermesi durumunda Galatasaray'a 'hayır' diyemeyeceğini söylemişti.

    GAZİANTEPSPOR MAÇINDA TAFFAREL SAHADA

    Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında deplasmanda Gaziantepspor ile karşılaşacak olan Galatasaray'ın başında ise sahaya kaleci antrenörü Claudio Taffarel çıkacak. Prandelli bugünkü antrenman öncesinde futbolcularıyla vedalaşırken, takımı Taffarel çalıştırdı.

    ÖMRÜ KISA OLDU

    Vatandaşı Roberto Mancini'den boşalan koltuğu doldurmak üzere Temmuz ayında Galatasaray'a gelen 57 yaşındaki teknik adam, sarı kırmızılılarla yıllık 2 milyon 295 bin Euro garanti ücret karşılığında 2 yıllık sözleşme imzalamıştı.

    Galatasaray'daki macerasına Süper Kupa'yı Fenerbahçe'ye kaptırarak başlayan Prandelli, Süper Lig'de ise henüz 3. haftada ligin yeni ekibi Balıkesirspor deplasmanındaki yenilgiyle de eleştirileri üstüne çekmişti.

    Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçta ise Anderlecht'e karşı Türk Telekom Arena'da oynanan silik futbol ve ardından üst üste gelen 4 gollü mağlubiyetler bardağın taşmasına sebep olmuştu.

    Düzenlenen basın toplantılarında 'Avrupa' hedefinden çok uzak mesajlar vererek taraftarla da arası iyice açılan ve güven kaybeden İtalyan çalıştırıcı, Türkiye kariyerinde toplam 16 resmi maça çıktı ve sadece 6 galibiyet alabildi.

    Opta'nın yaptığı araştırmaya göre, Prandelli bu istatistiğiyle, Galatasaray'da en az 10 maç görev yapan son 10 teknik direktör arasındaki en düşük ikinci galibiyet oranına sahip hoca oldu. (yüzde 38)

    PRANDELLI'NİN 'KARA YILI'

    İtalya medyasının yoğun eleştiri yağmuruna tuttuğu tecrübeli teknik adam, 2014 yılını hafızasından silmeye çalışacak. Prandelli, 2014 Dünya Kupası'nda İtalya Milli takımıyla beraber büyük bir hayal kırıklığı yaşamış ve D grubunda toplayabildiği 3 puanla Brezilya macerasına çok erken nokta koymuştu.

    Yaşanan bu şokun ardından görevinden istifa eden Prandelli, vatandaşı Mancini'den sonra sarı kırmızılıların tarihindeki ikinci İtalyan teknik adam olmuştu.

    2010 Dünya Kupası'ndan sonra görevi bırakan Marcello Lippi'nin yerine İtalya'nın başına geçen Prandelli, Euro 2012'de Gök Mavililer'e final oynatırken, toplamda ise 51 resmi maçta teknik patronluk yaptı ve 23 galibiyet, 16 beraberlik ve 12 mağlubiyet aldı.

    Atalanta, Lecce, Verona, Venezia ve Parma takımlarının da teknik patronluğunu yapan Prandelli, 2004-2005 sezonunun başında anlaştığı Roma'dan ailesel sebeplerden dolayı resmi maça çıkmadan ayrılmıştı.

    2005 yılında efsane kaleci Dino Zoff'un yerine Fiorentina'nın teknik direktörlük görevine getirilen İtalyan çalıştırıcı, Mor Menekşeler'de kulüp tarihindeki en uzun süre görev yapan teknik direktör olarak da tarihe geçmişti.

    TUHAF TESADÜF

    Prandelli, ilginç bir şekilde Fatih Terim-Roberto Mancini ikilisinin izinden gitti.

    Serie A temsilcisi Fiorentina, Fatih Terim ile yollarını ayırmasından sonra Mancini ile anlaşmış ve İtalyan hocaya da veda ettiği dönemin ardından takımın başına Prandelli'yi getirmişti.

    Aynı şekilde Galatasaray'da da Terim'in boşluğunu Mancini doldururken, vatandaşı Prandelli ilgi çekici bir tesadüfle yine vatandaşının yerine bir takım devralmıştı.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Cesare Prandelli Galatasaray Fatih Terim Ali Dürüst Spor Haberler

    Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

    Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

    AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

    AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

    İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

    İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

    Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

    Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title