Haberler

    Osman Çakmak'ın 2022 hayali

    Ampute Futbol Milli Takımı Teknik Direktörü Osman Çakmak, "2022'de Ampute Futbol Dünya Kupası var. Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmak istiyoruz.

    Ampute Futbol Milli Takımı Teknik Direktörü Osman Çakmak, "2022'de Ampute Futbol Dünya Kupası var. Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmak istiyoruz." dedi.

    Çakmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ampute Futbol Milli Takımı'nda yıllarca kaptan olarak görev yaptığını, 30 Ağustos'tan beri de teknik direktörlük görevini üstlendiğini söyledi.

    "Vatana hizmet, millete hizmet en kutsal görevdir" anlayışıyla çalışmalara kaldıkları yerden devam ettiklerini aktaran Çakmak, ampute futbolun içinden geldikleri için her şeye hakim olduklarını, bütün oyuncularla özverili şekilde çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti.

    Ampute takımının bilimsel olarak çok iyi çalışmalar yaptığını anlatan Çakmak, ampute futbolun kurumsallaşması için çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

    - "Ay-yıldızlı formayı giymek üst düzey yetenek ister"

    "Ay-yıldızlı formayı giymek üst düzey yetenek, özveri ve sıkı çalışma ister. Oyuncularımızın hepsi milli takımda oynadıkları için çok gururlular." diyen Çakmak, şöyle konuştu:

    "İnsanların daha önce Ampute Futbol Milli Takımı oyuncularına acıyan gözlerle bakıyordu. Takımın şampiyonluklar kazanması üzerine, olumsuz algılar değişti. 2020'de Polonya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası için kampa girdik. Türk takımının şampiyonalar kazanmasından sonra dünyada da ampute takımların sayısı arttı. Biz Avrupa şampiyonu olduktan sonra dünyadaki ampute takımları da uyandı, kendilerini çok geliştirdiler. Daha önce 24 ülke Avrupa ve Dünya Şampiyonası'na katılıyordu şimdi bu sayı 36'ya çıktı. Ülkemizde yapılan Avrupa Şampiyonası dünyada ses getirdi, sadece Avrupa'da değil. Şimdi onlar kendi okullarında, kulüplerinde bizim videolarımızla ampute futbolu tanıtıyorlar. 2020'de Ampute Futbol Avrupa Şampiyonası, 2022'de Ampute Futbol Dünya Kupası var. Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmak istiyoruz. Şu anda çok iddialıyız, bütün oklar bizi gösteriyor. İnşallah bir olumsuzluk olmazsa Ampute Futbol Dünya Kupası'nın ev sahibiyiz."

    Osman Çakmak, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ve Türkiye Futbol Federasyonu desteğiyle şampiyonanın İstanbul ve Antalya'da yapılma ihtimalinin çok yüksek olduğunu ifade etti.

    Ampute Futbol Milli Takımı'nın kaptanı Fatih Şentürk ise takımın Avrupa ve dünya kupalarına çok sıkı hazırlandıklarını belirterek, "Takımımız her zaman iddialı. Sakatlık olmadığı sürece 'Ampute futbol dünyada Türkiye'den sorulur' parolasıyla azim ve hırsla antrenmanlarımıza devam ediyoruz." değerlendirmesini yaptı.

    Kaynak: Hürriyet / Spor

    Osman Çakmak Futbol Haberler

    İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

    İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

    Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

    Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

    Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

    Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

    Bakmadan Geçme

    1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları!
    1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

    1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title