Haberler

Omeruo, Middlesbrough Yolcusu

Güncelleme:

Chelsea'de henüz ilk 11 seviyesine gelemeyen Kenneth Omeruo, sezonu Middlesbrough'ya kiralık giderek tamamlayacak.

Nijerya Milli takımının ve Chelsea'nin genç savunma oyuncusu Kenneth Omeruo sezon sonuna kadar Championship ekiplerinden Middlesbrough forması giyecek.

2012 yılında Standart Liege'den Chelsea'ye transfer olan ancak Londra kulübünde forma fırsatı bulamayıp Hollanda ligi ekiplerinden Den Haag'a kiralanan Nijeryalı başarılı savunmacı, yazın Konfederasyon Kupası'nda omzundan ciddi bir şekilde sakatlandığı için Eylül ayı transfer döneminde Chelsea tarafından kiraya gönderilememişti.

Jose Mourinho'nun henüz A takım seviyesinde görmediği ancak sezon başından beri A takım ile idmanlara çıkmaya devam eden Omeruo'nun da Nijerya'nın 2014 Dünya Kupası kadrosuna girebilmek için düzenli oynayabileceği bir takıma gitme isteği biliniyordu. Middlesbrough'nun başında bulunan İspanyol teknik adam Aitor Karanka'nın Jose Mourinho'nun Real Madrid'deki yardımcısı olması da transferi kolaylaştıran bir başka etken oldu.

Stoper ve sağ bek pozisyonlarında oynayabilen Kenneth Omeruo özellikle 2011 yılında Nijerya 20 yaş altı takımıyla etkileyici bir performans göstermiş geçen sene kiralık oynadığı Den Haag performansıyla da A milli takım seviyesine kadar çıkmıştı. 14 kez Nijerya milli takım forması giyen genç yıldızın kiralık kontratı yarım sezon olacak ve sezon sonunda tekrar Chelsea'ye dönecek.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Middlesbrough Den Haag Nijerya Chelsea Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title