Haberler

Mısır'da eski milli futbolcu Muhammed Ebuterike terör listesine alındı

Güncelleme:

Mısır'da Yargıtay, eski milli futbolcu Muhammed Ebuterike'nin, 2023 yılına kadar terör listesine alınması karar verdi. İhvan'a üye olmakla suçlanan ve terör listesine alınan Ebuterike, yaklaşık dört yıldır yurt dışında yaşıyor.

Mısır'da yayımlanan Eş-Şuruk gazetesinin haberine göre, Yargıtay, 2018 yılında Ceza Mahkemesinin, eski milli futbolcu Muhammed Ebuterike ile Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 1528 kişinin, "5 yıllığına terör listesine alınması" kararına yapılan itiraza ilişkin hükmünü açıkladı.

YARGITAY SON KARARI VERDİ

Yargıtay, söz konusu kişilerin, 1 Mayıs 2023'e kadar terör listesine alınması kararını yerinde buldu. Ebuterike dışında haklarında hükmün kesinleştiği kişiler arasında, demokratik yollarla seçilen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve vefat eden eski Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Mehdi Akif'in oğulları ile yurt dışında bulunan İhvan yöneticilerinden Mahmud Hüseyin ve hapisteki Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci ile Rehberlik Konseyi Başkanlığına vekaleten atanan Mahmud İzzet de yer alıyor.

4 YILDIR YURT DIŞINDA YAŞIYOR

İhvan'a üye olmakla suçlanan ve terör listesine alınan Ebuterike, yaklaşık dört yıldır yurt dışında yaşıyor. Mısır kanunlarına göre, adı terör listesine eklenenlerin yurt dışına çıkışı veya ülkeye girişi yasaklanıyor. Arap dünyasının son dönemdeki en popüler futbolcuları arasında yer alan Ebuterike'nin mal varlığına da daha önce "bazı terör eylemlerini finanse ettiği" iddiasıyla el koyulmuştu.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Mısır Spor Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

500

Yorumlar (6)

Kemal:

Zalimler için yaşasın cehennem

5
0
yanıtYanıtla
Bayram:

İhvan islam ümmetinin son 70 80 yılda gururudur. Tüm gayri islami sistemler sönmeye-yok olmaya mahkumdur. La galibe illallah.

4
0
yanıtYanıtla
Dedi:

İhvan Mısır halkının yüzde 60 70 sini temsil ediyor onun için terör örgütü muamelesi yapıyorlar.

2
0
yanıtYanıtla
.....:

Mısırda halkın iradesi yok sayılıyor!

2
0
yanıtYanıtla
Misafir:

Mısırda. Selefi nur partisi diye bir parti var yani tırnak içinde Müslüman kardeşlerden. Daha İslamci bir parti mısırda darbe olduğu gün açıklama yaparak sisiyi desteklerini açıkladılar bütün Müslüman ülkeleri için söylüyorum siyasal islamcilar dan Müslüman ülkelerine fayda gelmez hepsi İsrailin abd uşagidir

1
0
yanıtYanıtla
Hasan:

15 temmuz Başarlı olsaydı ak partiye üye olanlarda şimdi terör listesindeydi Allah düşmanlarımıza fırsat vermesin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title