Haberler

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu: Fenerbahçe-Başakşehir Maçı Tekrar Edilemez

Güncelleme:

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu, "VAR devre dışı kaldığında hakem maçı yönetir. Maçın tekrar edilmesi gibi bir durum yok." dedi.

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu gündemi değerlendirdi. Özellikle Fenerbahçe- Başakşehir maçında yaşanan pozisyonun üzerinde duran Namoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Arıza teknik bir arıza. Güç yükleyen bir sistem. VAR'da olan arkadaşlar güç kaybı olduğu için sesle birlikte görüntüler de gelmedi. 5 dakika 40 saniye gibi bir süre. Şanssızlık 5 dakika 40 saniye içinde ofsayt pozisyonu oldu. 3 boyutlu sistemde değerlendirilmesi gerekiyordu ama ses olmadığı gibi görüntü de olmadı. Yani tamamen oda kararmış durumda. Almanya'da geçen sene 4, İtalya'da geçen sezon 3 kez oldu.

"ALMANYA'DA 4 KEZ SİSTEM KOPMUŞTU"

Güç kaynağı hepsi için aynı. Merkezi olan sistemlerde serverlar var. Almanya'da 4 kez sistem tamamen kopmuştu. İspanya'da 1, Fransa'da 2 kez oldu. Teknik aksamalar onlarda da olmaktadır. İtalya ve Almanya'da geçmiş yıllara oranla daha iyi gittiğini ifade ediyorlar.

"KURAL KİTABINDA ERTELEME YOK"

IFAB'ın (Uluslararası Futbol Birliği Kurulu) protokolü dışında davranma hiçbir yerde yok. Bunu değiştirme imkanı yok. Oyun kuralları kitabında da böyle bir şey yok. Devre dışı kaldığında hakem maçı yönetir. IFAB bu tip olayların olabileceğini öngörüyor. Protokole göre maçın tekrar edilmesi gibi bir durum yok.

"KARARI HAKEM VERİR"

Zihinsel olarak hakemler herhangi bir yorgunluk olmadığını ifade ediyor. Herhangi bir sorunları yok. VAR odasında hakem maç yönetmiyor. Yardım ediyor. Sahadaki bir pozisyonda bariz bir hata yapılmışsa maçın hakemine izleme imkanı veriyor. Yorumlarda hata yapıyoruz. Protokolleri açıp net bir şekilde okumak lazım. Her türlü kararı hakem verir."

Kaynak: Haberler.com / Spor

Merkez Hakem Kurulu Yusuf Namoğlu Fenerbahçe Başakşehir Spor Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

500

Yorumlar (31)

Horoz20:

Anlatsana namoğlu senin kural kitabında kimi şampiyon yapcaz diye yazıyomu

21
2
yanıtYanıtla
ADANA:

Fenerbahçe olmadığı kesin :)

yanıt0
yanıt0
taşlıbayırlı:

EMİNMİSİN BAŞKAN , YA FENER BİR PUANLA LİKTE KALIR SA ERZURUM DÜŞERSE HESABINI KİM VERECEK

17
3
yanıtYanıtla
Horoz20:

Allahım sen birindn kurtardın Türk futbolundan darısı. Namoğlu demirören alidüsürt ten kurtarmayı nasip et

19
0
yanıtYanıtla
KARTAL:

Bjk Fener maçında da ali palabıyık ve yardımcıları negredonun golünü de böyle yemişlerdi. Fenere güzellik yapmaya alışık her zaman ali palabıyık bjkye verdiği kırmızıları saymıyorum .

4
3
yanıtYanıtla
angaralı:

NAMOĞLU ARTIK GİT KOKUŞTUN

6
1
yanıtYanıtla
Menduh işiyok:

söz konusu fenerbahçe olursa onun için yeni yasalar bile çıkarılır, bu kulubun başında birde Türkiye''nin en zengin adamı varken. . . . başakşehir''de kimmiş veya herhangi bir kulup, hukuk üstünlüğü fenerbahçe'' de bu ülkede yaşiyorsan zenginlerin daima haklı olduğunu öğrenmen lazım. . . .

2
3
yanıtYanıtla
recep cevahir:

iki metre ofsaytı göremeyen hakeme VAR n yapsın . . .

3
2
yanıtYanıtla
Horoz20:

Namoğlu anlatsana cocuk Ken nasıl cincon lu olduğunu

3
2
yanıtYanıtla
AA:

o zaman varı da iptal edin işiniz kolaylaşır

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title