Haberler

Mhk Başkan Vekili Gezer: "Yetenekli Hakem Sıkıntımız Var"

Amasya'da Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 'Tecrübe Konuşuyor' projesi kapsamında gençlerle bir araya gelen Merkez Hakem Kurulu Başkan (MHK) vekili Bünyamin Gezer, "Türkiye'de hakemlik gerçekten zor. Ben bu işin her ayağında bulundum. Yetenekli hakem sıkıntımız var" dedi.

Amasya'da Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 'Tecrübe Konuşuyor' projesi kapsamında gençlerle bir araya gelen Merkez Hakem Kurulu Başkan (MHK) vekili Bünyamin Gezer, " Türkiye'de hakemlik gerçekten zor. Ben bu işin her ayağında bulundum. Yetenekli hakem sıkıntımız var" dedi.

Ersin Düzen'in moderatörlüğünü yaptığı toplantıda görüşlerini açıklayan Bünyamin Gezer, dünyada hata yapmayan hakem olmadığını belirtti, "Her maçta hakem hatası olacak. Bunu önlemeniz mümkün değil, ama az hata yapan sonuca tesir edilmeyen hata yapan hakemlik, bizim için son derece makbul" diye konuştu. "Merkez Hakem Kurulu olarak en büyük görevimiz, adalet dağıtmak" diyerek konuşmasını  sürdüren Bünyamin Gezer, şöyle devam etti:

"Ama bir gerçek var. Türkiye'de hakemlik gerçekten zor. Ben bu işin her ayağında bulundum. Amatör futbol oynadım, hakemlik yaptım, yorumculuk yaptım, sportif direktörlük yaptım. Sportif direktörlük yaparken şeref tribününü terkettim. Hakeme ben de doldum. Yetenekli hakem sıkıntımız var. İnanın bana Amasyaspor'a yapılan hataların bir başkası da Amasyaspor'un lehine yapılıyor. Onu görmüyorsunuz. Tek taraflı değil, ligin sonuna baktığınız zaman ya 3 puan hakem hatasıyla siz fazla puan kazanmışsınızdır. ya 3 puan eksik kazanmışsınızdır. Totalde baktığınız zaman bir takımın kaderini etkilemez. İyi takımlar her zaman alır götürür, şampiyon olur. Kötü takımlar istediği kadar hakem hatalarından yakınsın küme düşer, bunu tek başına hakem hatalarına bağlamak çok mümkün değildir." - Amasya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Merkez Hakem Kurulu Ersin Düzen Türkiye Amasya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title