Haberler

Mersin'de Kilikya Ultra Maratonu ikinci kez düzenlenecek

Güncelleme:

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 'Kilikya Ultra Maratonu'nun ikincisini gerçekleştiriyor. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi tarafından düzenlenen ve hazırlıkları tamamlanan Kilikya Ultra Maratonu, bu yıl 9-10 Haziran'da Kızkalesi'nde sporseverleri 4 farklı etapta buluşturacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ' Kilikya Ultra Maratonu'nun ikincisini gerçekleştiriyor. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi tarafından düzenlenen ve hazırlıkları tamamlanan Kilikya Ultra Maratonu, bu yıl 9-10 Haziran'da Kızkalesi'nde sporseverleri 4 farklı etapta buluşturacak. Bu yıl uluslararası düzeyde yapılacak olan maratonda, kültür, doğa ve spor turizminin birlikteliği ile sahilden tepelere kadar şehrin tarihi dokuları tanıtılacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, geçen sene ilkini gerçekleştirdiği 'Kilikya Ultra Maratonu'nun bu sene ikincisini gerçekleştiriyor. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi tarafından düzenlenen ve hazırlıkları tamamlanan Kilikya Ultra Maratonu, bu yıl uluslararası düzeyde olacak ve 9-10 Haziran'da Kızkalesi'nde düzenlenecek.

Kilikya Ultra Maratonu ile Mersin'in kültürel ve doğal mirasını spor aracılığıyla tanıtmak amaçlanırken; katılım sağlayan tüm sporcular tarih, doğa ve sporun iç içe olduğu bir yarışta bir araya gelecek. Yarışmada 7, 15, 33 ve 54 kilometre olmak üzere 4 farklı etapta parkur olacak. Maratonda; kültür, doğa ve spor turizminin birlikteliği ile sahilden tepelere kadar şehrin tarihi dokuları tanıtılacak.

TAŞKIN: "2023 YILI İÇİNDE 7 ADET ULUSLARARASI ORGANİZASYONUMUZ OLACAK"

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin, 2023 yılı içerisinde 7 adet uluslararası organizasyonu olduğunu ve bunlarının ilkinin 10 Haziran'da Kızkalesi'nde yapılacak olan Kilikya Ultra Maratonu ile başlayacağını belirten Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, "Geçen sene ilkini yaptığımız Kilikya Ultra Maratonu'nun, bu yıl ikincisini uluslararası düzeyde yapıyoruz. 9 Haziran'da Kızkalesi'nde bir fuarımız olacak. 10 Haziran'da da aynı yerde yarışlar yapılacak. Yarışlar 7, 15, 33 ve 54 kilometrelik dört farklı etaptan oluşuyor" dedi.

Yarışlara ilginin fazla olduğunu ve şu ana kadar katılım sayısının 500'ü bulduğunu dile getiren Taşkın, "Toplam 700-750 civarında bir sporcunun katılımını bekliyoruz. Biz bu organizasyona bütün Mersinli sporseverleri davet ediyoruz. 9 ve 10 Haziran tarihlerinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin büyük bir etkinliği Kızkalesi'nde başlamış olacak ve aynı zamanda diğer etkinliklerimizin de startını vermiş olacağız" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Spor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kızkalesi Kilikya Gençlik Mersin Spor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 6 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Gama Beyin Dalgaları: Ne İşe Yarar ve Nasıl Artırılır? Kabine toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine toplantısı kararları ne zaman açıklanacak, devam ediyor mu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Numeroloji nedir, nasıl hesaplanır ve ne işe yarar? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Ömer canlı izle 2024! Star TV Ömer 54. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Ömer dizisi nereden izlenir? Ömer yeni bölümde neler olacak? Tarot Falı Nedir, Nasıl Yorumlanır ve Nasıl Bakılır? The King's Man: Başlangıç filmi oyuncuları kim? The King's Man: Başlangıç filmi konusu, oyuncuları ve The King's Man: Başlangıç özeti! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 6 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Astrolojide Dolunayın Anlamı ve Etkileri: Hangi Burçları Daha Çok Etkiler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title