Haberler

Hamza Hamzaoğlu, Sinan Bolat'ı Neden Oynattığını Açıkladı

Güncelleme:

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Sinan'ın sözleşmesinde "Ligin ilk yarısında en az 5 maç oynar" maddesi bulunduğunu ifade etti.

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, kaledeki Sinan Bolat tercihini açıklarken şok bir gerçeği dile getirdi! Hamzaoğlu, Sinan'ın sözleşmesinde "Ligin ilk yarısında en az 5 maç oynar" maddesi bulunduğunu söyledi.

"SİNAN'IN İLK YARIDA 5 MAÇ OYNAMASI LAZIMDI"

Galatasaray'da Arsenal maçında kalede Sinan Bolat'ın oynaması büyük sürpriz olmuştu. Oynamasına bir engel bulunmayan Muslera ise 18 kişilik kadorda yoktu. Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, bu tercihin ardında yatan şaşırtıcı gerçeği maçın ardından açıkladı.
Hamzaoğlu, yaptığı açıklamada "Sinan'ın mukavelesinde bir madde var. İlk yarıda 5 maç oynaması lazımdı" dedi.

Hamzaoğlu, "5 maç oynatılmaz ise ne olur?" şeklindeki soruya ise "Kulübü tekrar geri alabilirdi devre arası" yanıtını verdi.

"İKİNCİ YARIDAKİ OYUN BİZİ UMUTLANDIRDI"

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Hamzaoğlu, iyi başlamadıkları maçta erken gol yediklerini belirterek, şunları söyledi: "Saha içindeki dengemiz bozuldu. İlk yarı oynamamız gereken oyunu da tam sahaya yansıtamadık. Ama ikinci yarıda daha dengeli şekilde oyunun hakimi olduk ve pozisyonlar ürettik ancak gol bulmakta zorlandık. Dolayısıyla da maçta 4-1 gibi net bir skorla mağlup olduk. Karşılaşmayı kaybettik ama ikinci yarıdaki oyun biraz bizi umutlandırdı. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum. Şu durumda bile takıma ve bizlere inanılmaz destek verdiler."Takımın uzaktan şutlarla gol bulma çabasının bir taktik olmadığını kaydeden Hamzaoğlu, "Özellikle şut atma yönünde bir taktiğimiz yok. Pozisyon neyi gerektiriyorsa onu yapmaya çalıştı oyuncularımız. İlk yarıda uzaktan şut denemelerimiz oldu ve bunlar anlamsızdı. Biraz daha gerçekçi mesafelerden vurmamız ve daha iyi şutlar atmamız gerekiyor. Oyuncularımızın gol isteği güzeldi fakat son vuruşlarda ve gol bölgesinde sıkıntı yaşadık" diye konuştu.

"ANDERLECHT MAÇI ÖNCESİNDE GELSEYDİM..."

Hamzaoğlu, göreve Anderlecht maçı öncesinde gelmesi durumunda daha farklı bir Galatasaray olup olmayacağı yönündeki bir soru üzerine, şu değerlendirmede bulundu: "Anderlecht maçından önce olsaydım durum değişir miydi bilemiyorum. Yine mağlup da olabilirdik. Bununla ilgili bir şey söylemem mümkün değil. Sonradan gelmeme rağmen gördüğüm bir şey var. Takımda birlikte oynama arzusu ve iştahı daha fazla. Bu durum biraz daha göze batıyor. Şimdi Şampiyonlar Ligi bitti ve önümüzde lig ile kupa kaldı. Biz bu oyunumuz daha da pekiştirip, iyi seviyeye çekerek devam edeceğiz. Biraz daha güçlü ve fazla koşan takım olduğumuzda, yine diğer rakiplerimiz kadar iki kulvarda da iddialı olacağız. Şu durumda bile taraftarın desteği önemli. Bize onlara mahcup olmamak kalıyor ve inşallah da olmayacağız."

"ÖNÜMÜZDEKİ YILLAR BAŞARILI OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki son iki sezonunda çeyrek final oynayan ve ikinci tura yükselen Galatasaray'ın, yaşadığı düşüşle ilgili olarak Hamzaoğlu, şöyle konuştu."Sadece oyuncu bazında değerlendirirsek, bu kadar etkilenmememiz lazım. Ama takımın şu andaki durumu, sadece 3 oyuncunun gitmesiyle ya da oyuncu değişiklikleriyle ilgili bir şey değil. Kulüpte bir çok şey değişti. Bunların da etkisi oldu. Şu anki pozisyonumuzun 'Devler Ligi'ne yetmediğini gördünüz. Daha iyisini yapmak zorundayız. Elimizdekileri daha iyi hale getirmeye ve ihtiyaç duyulan bölgelere doğru takviyeleri yaparak önümüzdeki yıllarda başarılı olmaya çalışmalıyız."Takımın bugün ortaya koyduğu oyunda, beklentilerinin altında kalan oyuncular bulunduğu gibi üste çıkan futbolcuların da yer aldığını aktaran genç teknik adam, "İçimizde bunları konuşacağız. Beklediğimiz seviyenin altında kalanlar olduğu gibi, üstüne koyanlar da oldu ve bu da bizi sevindiriyor. Tabi yoğun maç trafiği ve yorgunlukların da etkisi oluyor. Hepsini değerlendirip, kendileriyle konuşup, eksikleri tamamlayacağız" ifadelerini kullandı.

Takımın şut sorununa değinen Hamzaoğlu, antrenmanlarında futbolun tüm unsurlarını çalışmaya gayret gösterdiklerinin altını çizerken, "Bu durum sadece birkaç haftada ya da ayda çalışarak olacak bir şey değil. Alışkanlık meselesi. Bu alışkanlığı doğru kazanıncaya kadar çalışmamız gerekecek" yorumunu yaptı.

SNEIJDER SORUSU

Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger'in, Galatasaray'ın en iyisi olarak Snejder'i gösterdiğinin hatırlatılması üzerine sarı-kırmızılı çalıştırıcı, "Sneijder'den ben de memnunum ama diğer oyuncularımın da performansını gözardı edemem. Bugün takım kaptanı olarak çıktığı maçta üzerine düşen görevleri yaptı" diye konuştu.

Kaynak: AA / Spor

Hamza Hamzaoğlu Galatasaray Sinan Bolat Spor Haberler

500

Yorumlar (17)

Bahadır:

Hocam Muslera yerine Bolat dedin. Adamlarda ''bol at''tı.

10
4
yanıtYanıtla
bayx:

arap dünyası, cinconun ismini''''VAZİYYETÜL- MADARA '''' olarak lanse etmiş. . .

8
5
yanıtYanıtla
reis:

ula arsenala kızdım (4 atmadı diye) dk 90 artı 1 de yattım, sabah kalktım yine 4 olmuş. . . . . bu işte bi iş var, sanki haramın(emek hırsızlığının) dışa vurması gibi bir şey. . . . niye durup dururken hep 4 oldu. . . . cincon bunu sorgulamalı, niye 3 değil 5 değil. . . hep DÖRT. . .

7
1
yanıtYanıtla
kenan:

sen besiktasa karsa oyna ozaman görürsün anyayi konyayi. . .

4
3
yanıtYanıtla
Garip:

Ey türk hakemleri bu Galatasaray ve bu Fener sizin eserinizdir. Türk futbolunun geldiği yerde sizin çok payınız var. Burak yere atlar faul veya penaltı çalarsınız. Emre, Melo küfreder, tekme atar görmezden gelirsiniz, Akşam hakemlik dersi aldınız mı?

7
0
yanıtYanıtla
gurbetci:

hamza daha fazla rezil olmadan fatih eminin yanına dön

3
3
yanıtYanıtla
HacivatmobilWeb@haberler.com:

Neden beğenilen yorumlar 4de takılı kalıyor...neden acaba

0
6
yanıtYanıtla
Clark 61??Mobil-IOS:

Hamza deıl sankı aslan??

2
4
yanıtYanıtla
cabbar:

muslera şampiyonlar liginde en cok gol yıyen kaleci olmasın diye oynatmadı tabikide

4
2
yanıtYanıtla
reis:

ula arsenala kızdım (4 atmadı diye) dk 90 artı 1 de yattım, sabah kalktım yine 4 olmuş. . . . . bu işte bi iş var, sanki haramın(emek hırsızlığının) dışa vurması gibi bir şey. . . . niye durup dururken hep 4 oldu. . . . cincon bunu sorgulamalı

4
2
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title