Haberler

Lyon Kaçtı Marsilya Kovaladı

Maça her iki takım da ofansif kadrolarla başlarken ikinci yarıda yapılan değişikliklerin de oyuna etkisi büyüktü.

Maça her iki takım da ofansif kadrolarla çıktı. Ev sahibi Lyon'da savunmayı dört kişiden kurdu. Orta alanı "baklava" şeklinde dizen teknik direktör Remi Garde, geriden oyun kurma görevini Gonalons'a, orta alanda destek görevlerini Gourcuff ile Fofana'ya, ileride hücumları yönetme rolünü ise Grenier'ye verdi. Forvet hattını iki yıldızı Lacazette ve Gomis ile oluşturan Garde, sahanın ortasını kullanıp Marsilya'yı yumuşak karnından vurmak istedi.

Konuk Marsilya sezon başındaki kadro yapısına uygun bir dizilişle sahada yer aldı. Defansta sol bek olarak sene başında Le Havre'dan transfer edilen Mendy yer alırken, sağ bekte Fanni vardı. Stoperde Nkoulou ile Diawara görevdeydi. Orta alanda geriden oyun kuran iki isme görev verdi José Anigo, Benoit Cheyrou ile Mario Lemina. Mario Lemina, ek olarak top kapma görevini de yapmakla yükümlüyken orta ikilinin önünde üç isim vardı. Sol kanattan içe kat eden Dimitri Payet, forvet arkasında Thauvin, sağ kanatta ise ileri çıkışları ve hızıyla rakip defansa zorluk çıkarmak isteyen Jordan Ayew vardı. İleri uçta ise Andre Pierre Gignac gol arayan tek forvetti.

Maça hızlı başlayan taraf ev sahibi Lyon oldu. Kısa sürede oyunun kontrolünü eline alan Olympique Lyonnais, 17. dakikada golü genç oyuncularından Lacazette ile buldu. Baskıyı iyice arttıran ev sahibi 43'te Gomis ile farkı ikiye çıkardı. Soldan Bedimo'nun getirdiği topa sol ayağıyla düzgün bir vuruş yapan tecrübeli forvet oyuncusu takımını rahatlatan golü attı.

Konsantrasyon kaybı farkı bir'e indirdi. Gomis'in golünden iki dakika sonra, Marsilya adına Dimitri Payet sol kanattan topla birlikte kat ediyordu. Topu kaybeden Payet'in yardımına Gignac koştu. Yaklaşık 30 metreden harika bir vuruşla topu ağlara gönderen Gignac, takımının soyunma odasına moralli gitmesini sağladı.

İkinci yarıda taktiksel değişiklikler

Maçın ikinci yarısında ilk hamle Marsilya teknik direktörü José Anigo'dan geldi. Anigo, sağ kanatta oynattığı Jordan Ayew'i oyundan alırken, yerine orta saha oyuncusu Gianelli İmbula'yı aldı. Bu hamle ile Thauvin'i sağ kanada çeken Anigo, orta sahayı üçleyerek oyundan fiziksel açıdan düşmeye başlayan Cheyrou'nun da imdadına yetişmiş oldu. Bu dakikadan itibaren topa daha fazla sahip olmaya çalıştı Marsilya.

Lyon'da ise önce Gomis'in yerine Benzia, ardından Nkolou ile girdiği ikili mücadelede sakatlann Gourcuff'ün yerine Ferri girdi.

Fatura Baup'a Çıktı

Maçın son on dakikasına girilirken üst üç dakika içinda yapılan üç oyuncu değişikliği Lyon'un konsantrasyonunu bir kez daha bozmaya yaradı. 79'uncu dakikada Marsilya'nın sezon başında Lille'den büyük umutlarla transfer ettiği genç yıldız adayı Florian Thauvin sahneye çıkarak skora dengeyi getirdi. Ceza sahasının sağ tarafından frikik kullanan Thauvin'in şutunda top barajda Lacazette ile Bedimo'ya çarpınca kaleci Vercoutre'un üstünden ağlarla buluştu.

Maçın kalan dakikalarında Marsilya yine Thauvin'in ayağından kullandığı serbest vuruşlarda tehlikeler yaratsa da aradığı golü bulamadı. Maçta iki farkla öne geçen Lyon, üstünlüğünü koruyamayınca yine kazanabileceği üç puanın ikisini sahada bıraktı. Teknik direktör Remi Garde'ın maçın gidişatında yaptığı tercihler ve Anigo'nun taktiksel değişikliklerine seyirci kalması ise Lyon cephesinde can sıkan unsur oldu.

Genç teknik adam bir kez daha eleştrilerin odak noktası olacak gibi görülüyor.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Jordan Ayew Marsilya Lyon Spor Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

Bakmadan Geçme

Hükümet Kadın 2 nerede çekildi? Hükümet Kadın ne zaman çekildi? Hükümet Kadın 2 konusu nedir? Hükümet Kadın oyuncuları kimler? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. bölüm canlı yayın izleme linki Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 20 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 20 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Gelinim Mutfakta sultan sarması nasıl yapılır? Sultan Sarması tarifi, nasıl yapılır? 21 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Mayıs burç yorumları nedir? Emekli Temmuz maaş zam oranı yüzde kaç olacak? Emekli maaşına zam yapılacak mı?
Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title