Haberler

Lippi: İtalya'yı Bırakmak Hataydı

Teknik direktörlük kariyerini Çin’in Guangzhou Evergrande takımında sürdüren Marcello Lippi, İtalya’yı 2006’da bırakarak hata yaptığını söyledi.

Lippi, İtalya'yı özlememiş

Geçtiğimiz günlerde Bologna'dan Alessandro Diamanti'yi uzun uğraşları sonucunda Çin'e götüren ve Guangzhou Evergrande'yi son bir sene içinde Asya'nın en büyük güçlerinden biri haline getiren Marcello Lippi, İspanyollar'ın ünlü spor gazetesi Marca'ya konuştu.

2006'da Dünya Kupası'nı kazandıktan sonra İtalya'yı bırakmanın büyük bir hata olduğunu söyleyen Lippi, "Dünya Kupası'nı kazandım ve takımı bıraktım. Bu net bir hataydı. İtalya'nın başında kalmalıydım. Birçok oyuncum ben takımda kalsam Euro 2008'i kazanacağımızı düşünüyordu. Gerçekten de bunu başarabilirdik" dedi.

Lippi vatandaşını Çin'e götürdü

Teknik direktörlük kariyerinin artık sonlarına geldiğini söyleyen deneyimli hoca gelecekle ilgili planlarınıysa şu şekilde anlattı:

"Sezon sonunda teknik direktörlüğü bırakacağım. Ama sadece kulüp hocalığını. Evimde oturmak istemiyorum. Çin milli takımının teknik direktörü olabilirim ya da başka bir milli takımın. Artık her gün teknik adamlık montunu giyebilecek gücü kendimde görmüyorum. Milli takımlarda tempo daha düşük ve bunun altından kalkabilirim."

İtalya'daki futbol stilinin çok yanlış değerlendirildiğinin de altını bir kez daha çizmek istediğini söyleyen Lippi, "Catenaccio diye bir şey artık yok. İtalya'da kimse bununla ilgili konuşmuyor. Eğer bunu yapıyorsanız kötü niyetiniz var ya da yanlış bilgi barındırıyorsunuz demektir. Ben Dünya Kupası yarı finalini dört forvetle oynadım: Totti, Del Piero, Iaquinta ve Gilardino. Benim takımlarım her zaman hücum etti, artık catenaccio'yla ilgili konuşmaları bitirmemiz lazım" dedi.

Real Madrid'in teklifini de geçmişte reddettiğini söyleyen İtalyan hoca, o dönemi şöyle anlattı: "İspanyol futbolunu oldukça seviyorum. Real Madrid'den iki kez teklif aldım ama gidemedim çünkü Juventus'un başındaydım. Eğer Juve'nin başındaysanız, başka bir şeyi düşünmeniz mümkün değildir."

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Çin Halk Cumhuriyeti Marcello Lippi Guangzhou İtalya Spor Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title