Haberler

Kırkpınar'ın unutulmaz ağalarından Hüseyin Şahin'in yeri kolay dolmaz

Güncelleme:

Kırkpınar eski ağalarından Hüseyin Şahin'in kardeşi Osman Şahin ve yeğeni Süleyman Şahin, Kırkpınar güreşlerinin önemini vurgulayarak, Hüseyin Şahin'in ağalık yapmasının tanıtım için büyük katkı sağladığını belirtti.

- Osman Şahin : "Kırkpınar'ın unutulmaz ağalarından Hüseyin Şahin'in yeri kolay dolmaz"

Kırkpınar eski ağalarından Hüseyin Şahin'in kardeşi Osman Şahin :

"Tarihi Kırkpınar bizim vazgeçilmezimiz"

EDİRNE - 662. Tarihi Kırkpınar Güreşlerini izlemeye gelen Kırkpınar eski ağalarından Hüseyin Şahin'in kardeşi Osman Şahin ve yeğeni Süleyman Şahin her sene geldikleri Kırkpınar güreşlerini değerlendirdi.

Edirne Sarayiçi meydanında yapılan Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde final günü heyecanı yaşanıyor. Kırkpınar eski ağalarından rahmetli Hüseyin Şahin'in kardeşi Osman Şahin, Kırkpınar'ın kendileri için çok özel olduğunu ifade ederek, "Kırkpınar unutulmuyor, her sene gelmek istiyoruz ve her sene geliyoruz. Rahmetli Hüseyin Şahin abimizi de unutamıyoruz geliyoruz, gelemezsek bayrağımızı gönderiyoruz. Herkes burada resimler çekiliyor, hatırlıyor. Kırkpınar bizim için unutulacak bir yer değil. Hüseyin Şahin en güzelini yaptı diyorum ama daha iyi yapan, daha çok yapan, daha fazla yardımı olan arkadaşlarımız da oldu. Onlara da teşekkür ediyoruz ama zamanında Hüseyin Ağa en güzelini yaptı" ifadelerini kullandı.

Şahin, abisinin her zaman ağalık elbisesini giydiğini vurgulayarak, "Türk yağlı güreşine faydası olan bir kimseydi. Her yeri dolaştı, ağalık elbisesini hiç sırtından çıkarmadı. Şimdi ki ağalarımız çıkarıyor, güreşlerden güreşlere giyiyor" dedi. Şahin ayrıca, ağabeyinin yaşasaydı tekrardan aday olacağını söyledi.

Kırkpınar'ın önemine değinen Hüseyin Şahin'in yeğeni Süleyman Şahin ise, "Kırkpınar ülkemiz için çok önemli, onun haricinde aile olarak bizim için daha çok önemli çünkü Kırkpınar'a 4 yıl arka arkaya ağalık yapmış Hüseyin Şahin amcamız Kırkpınar'ın tanıtımı için her alanda çok önem verdi. Şimdi çok az yapılıyor. Kırkpınar tarihi ile çok önemli olduğu için yurt dışında tanıtılması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Aile olarak Kırkpınar'da her daim bulunduklarını ifade eden Şahin, ileride aileden birinin ağalık yapabileceğini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Süleyman Şahin Hüseyin Şahin Osman Şahin Spor Haberler

Kamuda tasarruf dönemi başladı! İşte madde madde yeni tedbirler

Kamuda tasarruf dönemi başladı! İşte madde madde yeni tedbirler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Özel'den Süleyman Soylu çağrısı: Dokunulmazlığı kaldırılsın ve Kaplan soruşturmasında bildiklerini anlatsın

Özel'den Süleyman Soylu çağrısı: Dokunulmazlığı kaldırılsın ve Kaplan soruşturmasında bildiklerini anlatsın

Bakmadan Geçme

Survivor Aleyna kimdir? Aleyna Kalaycıoğlu kaç yaşında, nereli? Survivor Özgür kimdir? Survivor All Star Özgür Tetik kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA 17 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 17 Mayıs Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
8 yaşındaki öz kızı için skandal ifadeler kullanan kadın canlı yayında gözaltına alındı

8 yaşındaki öz kızı için skandal ifadeler kullanan kadın canlı yayında gözaltına alındı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title