Haberler

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'nun (Ktff) Onayı, Rum Basınında

Kıbrıs Rum Türk Futbol Federasyonu, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile Rum Futbol Federasyonu (KOP) arasında Zürih'te imzalanan anlaşmanın dün KTFF Genel Kurulu'nda 43 kulüp başkanı tarafından oy birliği ile onaylanması haberi, Rum...

Kıbrıs Rum Türk Futbol Federasyonu, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile Rum Futbol Federasyonu (KOP) arasında Zürih'te imzalanan anlaşmanın dün KTFF Genel Kurulu'nda 43 kulüp başkanı tarafından oy birliği ile onaylanması haberi, Rum basınında da yer aldı.

Rum basını, özellikle ilgili habere spor sayfalarında yer vererek KTFF'nin Zürih'te imzalanan geçici anlaşma metnini, Genel Kurulu'nda onayladığını yazdılar.

Fileleftheros gazetesi spor eki "Zürih'te İmzalananlar, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı'nın İcraatlarını Onaylamasına ve Müzakerelere Başlaması Konusunda Ona Yetki Vermesine Karşın Değişmeyecek-FIFA ve KOP Geçici Taslak Metnin Yeniden Görüşülmesi Sürecine Girmeyecek" başlıklı haberinde KTFF üyesi kulüplerin, KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu'nun icraatlarına "evet" dediğini ancak ilgili tarafların imzasının bulunduğu, anlaşmaya varılanların ötesinde bir şeyin değişmesinin mümkün olmadığını savundu.

KTFF'ye atıfta bulunarak imzaların ardından manevra yapmak istediği anda oyunu zaten kesin olarak kaybettiğini ileri süren gazete, bundan sonra yapmayı arzuladığı herhangi bir faaliyetin "boşluğa düşeceğini" zira FIFA ile KOP'un, bu konuyu (taslak metin) yeniden görüşmeye niyetli olmadığını savundu.

Gazete işin özünün, Zürih'te imzalananların -ki bu KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu'na da vurgulandı ve FIFA tarafından kendisine mektup gönderildi- değiştirilmeyeceğinin olduğunu ileri sürdü.

Gazete ayrıca, "Kıbrıslı Türklerin, 5 Kasım tarihinde Zürih'te görüşülenleri ve üzerinde anlaşmaya varılanları değiştirmek ve sabote etmeye yönelik siyasi ve diplomatik açıdan top sürmesinin, karşılık bulmayacağı" yorumunda bulundu.

Gazete, "Kıbrıs Türk tarafının, bugünkü tutumuyla, anlaşmayı kabul etmediğini ve bu nedenden dolayı da tüm konu üzerinde devamlılığın olmasının beklenmediğini" de ileri sürdü.

Haravgi gazetesi, KTFF'nin geçici anlaşma metnini onaylaması haberini "Kıbrıslı Türkler Tarafından Oy Birliğiyle Anlaşmanın Onaylanması" başlığıyla aktardı.

KTFF'nin onayının ardından, Rum Futbol Federasyonu'nun (KOP) izahatının beklendiğini yazan gazete, elde ettiği bilgilere dayanarak KOP'un, Kıbrıslı Türk kulüplerinin, geçici anlaşma metnini onaylamadığı KTFF Başkanı'na, anlaşmayı Kıbrıs Türk kulüplerinin yararına değiştirmesi yetkisi verdiği şeklindeki haberler ışığında KTFF Genel Kurulu'nda neyin onaylandığı konusunda bilgilendirmeyi beklediğini yazdı.

Gazete elde ettiği bilgilerin, KOP'un, düzenlemelere izin vermeyeceği, 5 Kasım'da Zürih'te imzalananların nihai olduğu ve taslak üzerinde herhangi bir müzakereyi kabul etmediği şeklinde olduğunu da savundu.

Simerini gazetesi ise "Başka İmzaladılar, Başka Yaptılar Başka Söylediler" başlıklı haberinde Kıbrıslı Türk kulüplerin, geçici anlaşma metnini onaylamasından hemen kısa bir süre sonra KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu'nun yeniden müzakere konusunda yeniden mesaj gönderdiğini yazdı.

Kıbrıslı Türk kulüplerin onayının arından KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu'nun açıklamalarının konuyu büyük ölçüde "bulandırdığı" ileri süren gazete, Sertoğlu'nun açıklamasına yer verdi.

Gazete Sertoğlu'nun kullandığı kelimelerin arkasında "Zürih'teki ön anlaşmaya ilişkin imaj yaratma oyununun" bulunduğunu ileri sürdü.

Politis gazetesi spor eki ise haberi "İleriye Götürmek İçin Oyladılar" başlığıyla aktardı.

Gazete ilk bilgilerin KTFF Genel Kurulu'nda Zürih'te imzalanan geçici anlaşma metninin onaylandığı şeklinde olmasına karşın kendi elde ettikleri bilgilerin ise daha "farklı" olduğunu savundu.

Gazete Kıbrıslı Türk kulüplerin, Zürih'te imzalanan anlaşmanın öngördüğü süreçleri ileriye götürmeyi değil KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu'na, anlaşmayı tamamlaması için KOP ile temasları ileriye götürme yetkisini vermeyi de onayladığını yazdı.

Habere göre KOP konu hakkında resmi bilgilendirme bekliyor. Bunun yanında KOP'un, Zürih anlaşmasının onaylanmaması durumunda herhangi başka bir teması kabul etmesinin de söz konusu olmadığı belirtildi.

Alithia gazetesi ise haberi, "FIFA ile Olan Anlaşmayı Onayladılar" başlığıyla aktarırken KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu'nun konuya ilişkin açıklamalarına yer verdi. - LEFKOŞA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Fileleftheros Kıbrıs Spor Haberler

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Jose Mourinho kimdir, kaç yaşında? Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho kaç kupa kazandı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak?
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title