Haberler

Kazanmak Zorundalar!

Spor Toto Süper Lig'in 23. hafta maçında Galatasaray ile Çaykur Rizespor karşı karşıya geliyor.

Ligde 23. hafta Rize'de kapanıyor! Fenerbahçe'nin puan kayıpları sonrası yeniden şampiyonluk yarışına ortak olan Chelsea yorgunu Galatasaray, lige tutunma mücadelesi veren Çaykur Rizespor'a Yeni Rize Şehir Stadı'nda konuk oluyor. Saat 19.00'da başlayacak müsabakayı Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek.

İkisi de mecbur

Çaykur Rizespor'a deplasmanda konuk olacak Galatasaray, zirve yarışında puan kaybı yaşamak istemiyor. Bu sezon özellikle deplasman maçlarındaki puan kayıplarıyla dikkati çeken sarı-kırmızılılar, Çaykur Rizespor karşısında hem bu şanssızlığını kırmak hem de lider Fenerbahçe ile arasındaki puan farkının artmaması için sahada olacak. Uğur Tütüneker'in göreve başladığı Karadeniz ekibi ise kendisini alt sıralardan kurtaracak puanlar için mücadele edecek. İlk maçında takımının Bursaspor'a kaybetmesine engel olamayan Tütüneker, takımıyla ilk puanlarını güçlü rakibi karşısında almak istiyor.

Eksikler

Galatasaray'da sezonu kapatan Aydın Yılmaz dışında sakat futbolcu bulunmazken, Didier Drogba, Guillermo Burdisso ve Lucas Ontivero ise 21 kişilik maç kadrosuna dahil edilmedi. Ev sahibinde ise sakatlıkları süren Engin Baytar, Lomana Lualua, Hurşut Meriç ve Hakan Hacıbektaşoğlu'nun da oynaması beklenmiyor.

Melo ve Selçuk sınırda

Galatasaray'da Çaykur Rizespor maçı öncesi Felipe Melo ve Selçuk İnan sarı kart cezası sınırında bulunan isimler. Bu iki oyuncu, bugün sarı kart görmeleri durumunda, 24. haftadaki Akhisar Belediyespor maçında forma giyemeyecek.

28. buluşma

Galatasaray ile Çaykur Rizespor, ligde 28. kez karşı karşıya gelecek. Çaykur Rizespor'un, lige yükseldiği 1979-1980 sezonundan itibaren yapılan 27 maçtan 21'ini Galatasaray, 4'ünü Çaykur Rizespor kazanırken, taraflar 2 maçta da eşitliği bozamadı. Sarı-kırmızılı ekibin 67 golüne, yeşil-mavililer 23 golle karşılık verebildi. Sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maç 1-1 sonuçlandı.

Rize'deki maçlar

Çaykur Rizespor, evinde oynadığı maçlarda Galatasaray'ı 3 kez yenebildi. Galatasaray ile Çaykur Rizespor, ligde şimdiye dek Rize'de 13 kez karşılaşırken, sarı-kırmızılılar bu maçlardan 10'unu kazandı, 3'ünde ise yenildi. Rize'de Galatasaray'ın 30 golüne, Çaykur Rizespor 13 golle karşılık verdi.

Kadrolar

Galatasaray'ın karşılaşmaya kalede Muslera, defansta Veysel, Semih, Chedjou, Telles, orta sahada Yekta, Melo, Selçuk, hücum hattında ise Sneijder, Umut ve Burak'tan oluşan kadrosu ile çıkması bekleniyor. Çaykur Rizespor'un olası 11'i ise Serkan, Koray, Viera, Ahmet, Eren, Kıvanç, Sylvestre, Abdi, Cernat, Kağan ve Kweuke şeklinde…

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Felipe Melo Galatasaray Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title