Haberler

İngiliz Basını: Elvan Abeylegesse Doping Şüphesiyle Soruşturuluyor

Güncelleme:

İngiliz Daily Mail Gazetesi, doping şüphesiyle soruşturulan 28 atletten birinin Elvan Abeylegesse olduğunu yazdı.

Atletizmde geçtiğimiz günlerde başlayan doping skandalının yankıları sürüyor. İngiliz Daily Mail Gazetesi'nin haberine göre, IAAF'in 2005 ve 2007 Dünya Şampiyonaları'nda doping şüphesiyle soruşturduğu 28 atletten birinin Elvan Abeylegasse olduğunu iddia etti.

İSİMLER GİZLİ TUTULACAK

IAAF, 2005 ve 2007 Dünya Atletizm Şampiyonaları'nda atletlerden alınan idrar örneklerinin yenilenen testlerinde 28 atlette 32 şüpheli bulguya rastlandığını belirterek soruşturma açıldığını, bu sporcuların derece ve madalyalarının iptal edilebileceğini açıkladı. IAAF, soruşturma tamamlanana kadar atletlerin isimlerinin gizli tutulacağını duyursa da, Daily Mail haberinde şüpheli atletlerden birinin Elvan Abeylegesse olduğunu öne sürdü.

CEZALANDIRILABİLİR

Gazete, Abeylegesse IAAF tarafından doping nedeniyle cezalandırılacağını ve 2007 Osaka'da elde ettiği dünya ikinciliğinin geri alınacağını, üçüncü olan Amerikalı Kara Goucher'in gümüşe, dördüncü bitiren İngiliz Jo Pavey'in de bronz madalyaya terfi edeceklerini iddia etti. Daily Mail, Elvan Abeylegesse'nin Pekin 2008'de 5 ve 10 bin metrelerdeki gümüş madalyaların geri alınıp alınmayacağının belirsiz olduğunu yazdı.

ATLETLER YARIŞAMAYACAK

IAAF'in 22 Ağustos'ta Pekin'de başlayacak Dünya Şampiyonası'nda 28 atletin hiçbirinin yarışamayacağını açıkladığını hatırlatan gazete Elvan Abeylegesse'nin de Türkiye'nin açıklanan Pekin kadrosunda olmadığına dikkat çekti. Elvan, Pekin'de maratonda yarışmaya hazırlanıyordu.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Elvan Abeylegesse Daily Mail Pekin Spor Haberler

500

Yorumlar (12)

apti:

Bende AIDS falan oldu sandım.

7
18
yanıtYanıtla
Mert Çetin:

Ayne bende :)

yanıt6
yanıt3
:

Şerefinle sonuncu ol ama şerefsizce madalya kazanma.Bunu senden hiç beklemezdim elvan,yazık sana.

5
10
yanıtYanıtla
bambam:

Doping olsa yüzüne kan gelir

6
3
yanıtYanıtla
Yuh:

Tam bir rezalet. 70-80 milyonluk ülkede bir atlet yetiştiremeyip, elin sporcusunu vatandaşlığa geçirerek olimpiyatlarda başarı bekleyen Şark kurnazları alın size madalya. Herkes aptal, bir uyanık sizsiniz ya

4
2
yanıtYanıtla
mert:

cummhuriyet imiz spor cu yetiştiremiyor bilim adamı düşünür sanatcı yazar mimar . . . . . . . yetiştiremedigi gibi neden acaba

yanıt1
yanıt0
Serhan:

Ne saçmalıyorsun

yanıt2
yanıt0
HIDIR:

TÜRK VATANDAŞLIĞINA GEÇİNCE HERŞEYİ YAPAR OLDU RAHATLIK VE ALKIŞLANMAK BATTI SANIRIM

3
3
yanıtYanıtla
Hacıpınar 40:

Şimdiye kadar neredeydiniz işiniz çamur

2
2
yanıtYanıtla
vicdani:

umarım çıkmaz çıkarsada sınır dışı edin

1
3
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title