Haberler

Temsilcilerimizin Avrupa'daki rakiplerini yakından tanıyalım! İlginç bilgiler var

Güncelleme:

Ülkemizi Avrupa'da temsil edecek Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor'un rakipleri belli oldu. Yapılan araştırmalarda ilginç bilgiler ortaya çıktı. Galatasaray'ın muhtemel rakiplerinden Struga, maçlarını 800 kişi kapasiteli Gradska Plaza Stadyumu'nda oynarken, Litvanya ekibi Zalgiris ise geçen yıl Şampiyonlar Ligi'nde Malmö'yü elemişti.

Ülkemizi Şampiyonlar Ligi ve UEFA Konferans Ligi'nde temsil edecek Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor'un rakiplerine dair dikkat çeken bilgiler ortaya çıktı.

GALATASARAY'IN RAKİPLERİ

UEFA Şampiyonlar Ligi 2023-24 sezonu 2. ön eleme turu kura çekimi bugün İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleşti. Temsilcimiz Galatasaray'ın, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turundaki rakibi FK Zalgiris Vilnius ( Litvanya ) / FC Struga (Makedonya) eşleşmesinin galibi olacak.

ZALGIRIS, MALMÖ'YÜ ELEDİ

Litvanya ekibi Zalgiris, 1947 yılında kuruldu. Karşılaşmalarını 5.067 kişi kapasiteli LFF Stadyumu'nda oynuyor. Geçtiğimiz yıl Temmuz 2022'de Şampiyonlar Ligi Elemeleri'nde Malmö'yü eleyen Zalgiris, bir üst tura Bodo/Glimt'e elendi. Avrupa Ligi play-off turuna kalan Zalgiris burada da Ludogorest'e elenerek Konferans Ligi'nde gruplara kaldı. Kulüp böylece UEFA müsabakalarında grup aşamasına kalan ilk Litvanya ekibi olmuştu. Bu sezon 18 haftası geride kalan Litvanya A Ligi'nde 37 puan toplayan Zalgiris, lider Panevezys'in altı puan gerisinde.

STAD KAPASİTESİ 800 KİŞİ

Galatasaray'ın bir diğer muhtemel rakibi ise Kuzey Madekonya ekibi Struga. Ligini 10 puan farkla şampiyon olarak tamamlayan Struga, maçlarını 800 kişi kapasiteli Gradska Plaza Stadyumu'nda oynuyor. 2015 yılında kurulan Struga'yı 63 yaşındaki Arnavut teknik adam Shpetim Duro çalıştırıyor.

SAN MARINO EKİBİ LA FIORITA

1967 yılında kurulan La Fiorita, maçlarını 500 kişi kapasiteli Igor Crescentini Stadyumu'nda oynuyor. San Marino ekibi geçen sezon topladığı 60 puanla ligi üçüncü sırada tamamlamıştı. Takımı futbolculuk döneminde Atalanta ve Bologna gibi takımlarda forma giymiş olan 43 yaşındaki Thomas Manfredini çalıştırıyor.

FENERBAHÇE'NİN RAKİPLERİ

Fenerbahçe'nin muhtemel rakiplerinden bir diğeri de Moldova ekibi Zimbru Chisinau. Moldova Süper Ligi'nin güçlü ekiplerinden biri olan sarı-yeşilliler, maçlarını 10 bin 400 kişilik Zimbru Stadyumu'nda oynuyor. Geçen sezon ligi üçüncü sırad tamamlayan Moldova ekibini, 49 yaşındaki Lilian Popescu çalıştırıyor.

BEŞİKTAŞ'IN RAKİPLERİ

Beşiktaş'ın olası rakiplerinden biri Arnavut ekibi Tirana. Geçem sezon ligi Partizani Tirana'nın önünde aynı puanla ancak dört averaj farkla şampiyon olarak tamamladı. 1020 yılında kurulan Tirana, maçlarını Selman Stermasi Stadyumu'nda oynuyor. Arnavut ekibini 45 yaşındaki Orges Shehi çalıştırıyor.

DINAMO BATUM, LİGİNDE LİDER

Beşiktaş'ın rakibi olabilecek bir diğer takım ise, Gürcistan ekibi Dinamo Batum. Bu sezon 19 haftası geride kalan ligde 42 puanla en yakın rakibinin dört puan önünde liderlik koltuğunda oturuyor. Takımı 58 yaşındaki teknik adam Gia Geguchadze çalıştırıyor.

ADANA DEMİRSPOR'UN RAKİBİ CLUJ

Adana Demirspor'un rakibi ise Romanya temsilcisi Cluj oldu. Daha önce Şampiyonlar Ligi gruplarında Galatasaray ile eşleşmiş olan Rumen ekibini tahmini kadro değeri yaklaşık 28 milyon Euro civarında. Takımın en değerli isimleri arasında ise stoper Andrei Burca, sağ bek Manea ve orta saha oyuncusu Nana Boaten gösteriliyor. Maçlarını Dr. Constantin Radulescu Stadyumu'nda oynayan Cluj'u daha önce Atalanta, Sassuolo ve Genoa gibi takımları da çalıştırmış olan 62 yaşındaki İtalyan teknik adam Andrea Mandorlini çalıştırıyor.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Adana Demirspor Galatasaray Fenerbahçe Litvanya Beşiktaş Struga Adana Malmö Spor Haberler

Bakmadan Geçme

7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 7 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı var mı? Fenerbahçe nasıl şampiyon olur? Şampiyonlukta ikili averaj mı genel averaj mı? Ligde puanlar eşit olursa kim şampiyon olur 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title