Haberler

Hull City'i Bırakabilir

Hull City’nin patronu Assem Allam, eğer Futbol Federasyonu kulübün isminin değişmesine yönelik teklifini geri çevirirse kulübü bırakacağını söyledi.

'İsterseniz kulübü satarım!'

Daha önce kulübün bağlı bulunduğu şirketin adını değiştiren Mısırlı işadamı, yakın zamanda da FA'e resmen başvurarak kulübün Hull City AFC olan isminin Hull Tigers olarak değiştirilmesini talep etmişti. Finansal olarak kendine yetmeyen kulübün uluslararası alanda marka değerini artırmasının ve ekonomik olarak sıçrama yapmasının yolunu buna bağlayan Allam, Futbol Federasyonu'na yaptığı başvurunun reddedilmesi halinde planlarının gerçekleşmesinin mümkün olmadığını ve bu sebeple kulübü bırakacağını söyledi. Skysports'a konuşan işadamı, "Benim işimle ilgili aldığım kararları sorgulayabilecek biri yeryüzünde yok. Buna izin vermeyeceğim. Size rahat etmeniz için CV'mi vereyim, iş dünyasında neler yaptığımı, neler elde ettiğimi görün ama kararlarımı sorgulamanıza izin vermem. Burada toplumun yararı adına kulübü kurtarmak ve yönetmek için bulunuyorum. Diğer seçenek ise asla vuku bulmayacak, insanlar beni yönetemeyecek. Eğer gitmemi istiyorlarsa da 24 saat içerisinde gideceğim."

Taraftarların bir kesimi tarafından ciddi şekilde eleştirilen Assem Allam, daha önce 'istedikleri gibi ölebilirler' diyerek tepkili grupları umursamadığını beyan etmişti. Fakat FA, isim değişikliğine yönelik alacağı kararda taraftar gruplarını da patron ve hissedar gibi paydaş kabul edeceğini açıklayınca hesaplar karışmıştı.

Hull Tigers gerçek oluyor

2010 yılının Aralık ayında kulübü devralan Assem Allam, kendi şirketi üzerinden kulübe 40 milyon sterlin'in üzerinde bir kredi sağlamış ve bunu kendini döndüremez hale gelen kulübü yeniden yarışmacı hale getirmek için kullanmıştı. Geçtiğimiz sezon Premier League'e çıkarken 26 milyon sterlin zarar açıklayan kulüp, Premier League'de kalıcı olmanın yanı sıra stadyum ve ticari gelirlerini de artırmak zorunda. Çözümün isim değişikliğine endekslenmesi taraftar gruplarınca anlamsız bulunurken, patron Allam için hayati.

Öte yandan Hull City, geçtiğimiz hafta kulübü Everton'la anlaşma sağladığı Nikica Jelavic transferinde sona yaklaştı. Hırvat santrforun bugün yarın imza atması beklenirken West Bromwich Albion'ın golcüsü Shane Long'un transferi için de girişimler sürüyor.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Hull City AFC Spor Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title