Haberler

Hangzhou, 19. Asya Oyunları'na ev sahipliği yapacak

Güncelleme:

Çin'in tarihi kenti Hangzhou, 19. Asya Oyunları'na ev sahipliği yapacak. Kent, Çin tarihine tanıklık eden ve birçok kültürel mirasa ev sahipliği yapan önemli bir yerdir.

Bundan yaklaşık 5.000 yıl önce Çin'in Qiantang Nehri'nin kıyılarında Liangzhu kültürü ortaya çıktı. Takip eden bin yıllık dönemde bu bölge köklü dönüşümlerden geçerek nihayetinde ünlü tarihi kent Hangzhou halini aldı. Şimdi bu kent, 19. Asya Oyunları'na ev sahipliği yapacak.

Çin tarihine tanıklık eden Hangzhou, İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası listesinden beş unsurun yanı sıra 48 ulusal, 198 bölgesel ve 428 yerel somut olmayan kültürel miras unsuruyla ön plana çıkıyor. Bu kültürel hazineler hep birlikte, incelik, uyum, kapsayıcılık ve dışa açıklık özellikleriyle bilinen kentin ruhunu simgeliyor.

Bu ay sonunda kenti süsleyecek 19. Asya Oyunları, sadece heyecan dolu bir spor etkinliği olmakla kalmayacak, aynı zamanda büyük bir kültürel etkileşim fırsatı sunarak sizinle aramızdaki bağları güçlendirecek. (Xinhua)

Kaynak: Xinhua / Spor

Hangzhou Turizm Spor Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title