Haberler

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Manisa'da

Güncelleme:

Bakan Suat Kılıç, tribünleri siyasi görüşlerden, yaklaşımlardan ve eylemlerden uzak alanlar olarak tutmaya gayret ettiklerini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, tribünleri siyasi görüşlerden, yaklaşımlardan ve eylemlerden uzak alanlar olarak tutmaya gayret ettiklerini belirtti.

Manisa programı kapsamında Vali Halil İbrahim Daşöz'ü makamında ziyaret ederek, bir hayırsever tarafından yaptırılacak yurt protokolünün imza törenine katılan Kılıç, Turgutlu ilçesine 320 kişilik yurt yaptıracak hayırsever Hasan Ferdi Turgutlu'ya teşekkür etti.

Konuşmasında Manisa'da bugün (A) Milli Takım'ın Çek Cumhuriyeti ile oynayacağı maça dikkati çeken Çelik, Manisa'da ilk milli maçın oynanacağını ve tarihi bir günün yaşandığını söyledi.

Manisa'da son yıllarda tamamlanan öğrenci yurtları hakkında bilgi veren Kılıç, Salihli'de 500, Gördes'te 300 kişilik öğrenci yurtları inşaatlarının devam ettiği, 2013-2014 eğitim yılına yetiştirilmesinin planlandığını ifade etti.

Bakan Kılıç, Manisa'ya 4 bin kişilik bir spor salonu kazandıracaklarını söyleyerek, "Manisa'nın büyükşehir olmasıyla spor salonu kapasitesini 4 bin kişiye çıkarmaya karar verdik. Bu anlamda Manisa'nın büyükşehir olmaktan dolayı şekillenen ilk yatırımı belki bu konu olmuştur diyebilirim. En kısa sürede ihalesini yapmak, inşaatına başlamak arzusundayız. Çünkü bu süreçler yaklaşık 2 yıl alacak. Manisa bu yatırımı çok hızlı bir şekilde hak ediyor" diye konuştu.

Turgutlu'da Gençlik Merkezi yapımı için ihale yaptıklarını, 1 milyon lira ödenek gönderdiklerini ve devamının da geleceğini vurgulayan Bakan Kılıç, yatırım programında Manisa merkezde de Gençlik Merkezi projesinin bulunduğunu ancak arsa temin edilemediği ve belediye ile sağlıklı çalışma yapılamadığı için inşaata başlanamadığını ifade etti.

Bugün arsa yerini kesinleştirerek Manisa Gençlik Merkezi'nin inşaatına başlamayı hedeflediklerini kaydeden Kılıç, zaman kaybetmemek adına özel sektörden kiralama yoluyla temin edilen binada merkezin faaliyete sokulduğunu anlattı.

Bakan Kılıç, Türkiye genelinde 155 Gençlik Merkezi'nin yapımına başladıklarını, 2013 yılında Salihli ve Akhisar'da da Gençlik Merkezi yatırımı yapılmasının hedeflendiğini kaydetti.

-Akhisar Belediyespor'un stat sorunu-

Bir gazetecinin Akhisar Belediyespor'un stadının olmaması nedeniyle tribünlerden hükümet aleyhine sloganların atıldığı yönündeki soru üzerine de Bakan Kılıç, şunları söyledi:

"Sadece hükümet ya da başbakan aleyhine atılan sloganlar varsa bu çok amacını aşan ve saygı sınırlarını zorlayan bir yaklaşım olur. Gerek hükümet ve gerekse de sayın Başbakan, üzerine düşenleri azami ölçüde yerine getiriyor. Eğer taraftarı hükümet ya da başbakan aleyhine slogan atmaya zorlayanlar var ise bu çevreler tamamen bu hadise üzerinden stadyumlara siyaset sokmaya çalışan çevrelerdir. 'Muhalefet, siyaseti stadyumlara sızdırmaya çalışıyor' demektir. Maçlar, hiç bir siyasi görüşe angaje olmadan oynanır ve izlenir. İnsanlar barış içerisinde toplanırlar, esenlik içerisinde dağılırlar. Tribünler bu anlamda küfür ve hakaret yeri değil, protesto yeri değil.

Akhisar belediye başkanı, Manisa milletvekilleri konuyu zaten takip ediyorlar. Gençlik ve Spor Bakanlığı projelerin onayını verdi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın da aynı şekilde projeye onay imzası atması gerekiyor. Bu anlamda onay imzası atıldı, fakat stadyumun krediyle borçlanarak yapılmasını İller Bankası, doğru bir yöntem olarak görmüyor. Hepinizin bildiği gibi bundan dolayı bir durma süreci var. Fakat gayrimenkul değerlendirme veya takası yoluyla Akhisar'ın stadyuma kavuşması hepimizin arzusu. Stadın hızlandırılması yönünde sayın başbakanımızın hepimize, herkese talimatları var. Buna rağmen eleştirilerin ve sloganların hedefinde olmak hak etmediğimiz bir davranış olur ki bu en basit ifadesiyle haksızlıktır. Daha ötesini söyleme gereği duymuyorum. Hiç kimse tribünlere siyaset sokmaya kalkmasın. Biz iktidar olmamıza rağmen tribünleri siyasi görüşlerden, siyasi yaklaşımlardan ve siyasal eylemlerden uzak alanlar olarak tutmaya gayret ediyoruz."

-Manisa'ya atletizm pisti müjdesi

Türkiye'nin geçmişte 10 yılda bir stadyum yapamayan ülke olduğunu, 1990'lı yıllarda dış krediyle başlanan İstanbul'daki Olimpiyat Stadı'nın AK Parti iktidarından önce bitirildiğini hatırlatan Bakan Kılıç, borç taksitlerini ve faizlerini bugün AK Parti hükümetinin ödemeye devam ettiğini, bu yüzden atılan adımların planlı atılması gerektiğini söyledi.

2013 yılında çok sayıda stadyum yapılacağını kaydeden Bakan Kılıç, 2014 yılından itibaren başka bazı illerdeki stadyumların yenilenmesinin gündeme dahil edilebileceğini söyledi.

Bakan Kılıç, Manisa'nın altyapı hizmetleri tamamlandığında atletizm branşında başarılı sporcular çıkarabileceğini fark ettiklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu anlamda 2013 yılı yatırım programına Manisa'da bir atletizm pisti koyduk. Bu pisti yine 2013 yılında ihale takvimi noktasında problem çıkmadığı takdirde bitirmeyi hedefliyoruz. Toplam 4 gençlik merkezi, merkez spor salonu ve atletizm pisti ile birlikte Manisa'daki spor tesislerinin toplam maliyeti 35 milyon liradır. Yurt inşaatları için de yaklaşık 25 milyon lira harcanacak. Toplamda Manisa'daki bu projelerin maliyet bedeli devletimize 60 milyon liradır."

Bakan Kılıç, daha sonra Turgutlulu hayırsever Hasan Ferdi Turgutlu tarafından yaptırılacak olan 320 kişilik öğrenci yurdunun protokolünü imzaladı.

Muhabir: Turgay Duyar / Tolga Albay

Yayıncı: Hüseyin Doğru - MANİSA

Kaynak: AA / Spor

İbrahim Daşöz Turgutlu Salihli Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title