Haberler

Genç Hentbolcular Avrupa Şampiyonası Elemeleri'ne Hazır

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Tarık Cengiz, Avrupa Şampiyonası Elemeleri'ne Hazırlanan Türkiye Hentbol Genç Milli Takım'nın, Türk Hentbolunun Geleceği Olduğunu Söyledi.

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Tarık Cengiz, Avrupa Şampiyonası Elemeleri'ne hazırlanan Türkiye Hentbol Genç Milli Takım'nın, Türk hentbolunun geleceği olduğunu söyledi.

Kastamonu'da Türkiye, Rusya, İsrail ve Moldova'nın katılımıyla 21-23 Mart 2008 tarihleri arasında düzenlenecek olan Hentbol Avrupa Şampiyonası Elemeleri öncesinde, federasyon başkanı Tarık Cengiz, milli takımlar koordinatörü Peter Kovacs, genç milli takım antrenörü Murat Bilge ve genç milli takım kaptanı Çağlayan Öztürk'ün katılımıyla Asal Otel'de bir basın toplantısı düzenlendi. Federasyon başkanı Tarık Cengiz yaptığı açıklamada, genç milli takımın milli takımlar arasındaki en iyi kadroya sahip olduğunu belirterek, elemelerde başarılı sonuçlar alacaklarına inandıklarını söyledi. Cengiz, ilk sırayı alan takımın finallere katılma hakkını elde edeceğini hatırlatarak, en güçlü rakiplerinin Rusya olduğunu kaydetti. Şu anda genç milli takımı oluşturan kadronun, 2 yıl önce yıldızlarda Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek final oynayarak, hentbolda elde edilen en büyük başarıya imza attıklarını belirten Tarık Cengiz, "Genç milli takımımız, Türk hentbolunun geleceğidir. Bu takımdan çok büyük beklentilerimiz var. Grupta ilk sırayı alarak finallere katılacağımıza inanıyorum. Geleceğimiz emin ellerde. Finallere katılmamız, Türk hentbolu için bir milat olacak. A Milli Takım'ın önü açılmış olacak" diye konuştu.

Cengiz, Kastamonu'da hentbol sporunun çok sevildiğini belirterek, tüm Kastamonuluları elemelerde kendilerini desteklemeye çağırdı.

Milli takımlar koordinatörü Peter Kovacs ise, elemelerin çok zorlu geçeceğini ifade ederek, "Rusya bizim için zorlu bir rakip. Bu gruptan çıkacağımıza inanıyorum. Türk hentbolunun başarıya ihtiyacı var. Türk hentbolunun geleceğine damga vuracak bir milli takım geliyor" ifadelerini kullandı.

Genç milli takım kaptanı Çağlayan Öztürk de, takım olarak her sene daha iyiye gittiklerini belirterek, elemeleri geçip finallere katılmak istediklerini söyledi.

Elemeler öncesi hazırlık turnuvası oynamak üzere yarın Mısır'a gidecek olan Türkiye Hentbol Genç Milli Takımı'nın elemelerdeki maç programı şu şekilde:

"21 Mart, 19.00: Türkiye -İsrail 22 Mart, 19.00: Türkiye - Moldova 23 Mart, 19.30: Türkiye - Rusya" (EKO-MFS-ÖZ-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title