Haberler

Galatasaray Mp - Cska Moskova Maçının Ardından

Basketbol THY Avrupa Ligi'nde 14 maçtır yenilmeyen CSKA Moskova'yı deviren Galatasaray Medical Park'ın antrenörü Oktay Mahmuti, maç öncesinde bu sonucu alacaklarına inandığını söyledi.

Basketbol THY Avrupa Ligi'nde 14 maçtır yenilmeyen CSKA Moskova'yı deviren Galatasaray Medical Park'ın antrenörü Oktay Mahmuti, maç öncesinde bu sonucu alacaklarına inandığını söyledi.

Mahmuti, Abdi İpekçi Spor salonu'nda oynanan maç sonrasında düzenlenen basın toplantısında karşılaşmada iyi bir oyun ortaya koyduklarını belirterek, "Maç boyunca hızlı hücumlardan sayı yememeyi hedefledik. İlk devre bunu başardık, ancak ikinci yarı bunu yapamadık. 3. devreye iyi başlayamadık ama sonra istediğimiz savunmayı yapabildik. Neticede bir galibiyet elde ettik. Maçın genelinde iyi oynadık. Sadece mücadele kısmında değil, aynı zamanda akıllı da oynadık" dedi.

Maçtan önce CSKA Moskova'yı yeneceklerine inandığını ifade eden deneyimli antrenör, "Maça en iyi şekilde hazırlanmaya çalıştık. Ekip olarak birbirimize inanıyoruz, beraber başaracağımıza inanıyoruz. Bazen başaramıyoruz, bazen başarıyoruz. 'Bu galibiyete inanıyor muydunuz?', sorusuna net söylüyorum: İnanıyordum" ifadelerini kullandı.

"RAKİPLERİMİZE SAYGI DUYUYORUZ AMA KİMSEDEN KORKMUYORUZ"

Mahmuti, oynadıkları rakiplerine saygı duyduklarını ama kimseden korkmadıklarını vurgulayarak, "Belki en kaliteli, en iyisi olmadığımızı biliyoruz. Zaaflarımızın olduğunun da farkındayız. Ama kimseden korkmuyoruz. Sezona başlarken, hiç bir şeyin sözünü vermedik. Biz 'CSKA Moskova'yı yeneceğiz' demedik. Biz sadece kendimiz olmaya çalıştık. Belki de insanların beğenisini böyle kazandık. Bizim için bu baskı da olsa, aynı zaman da bir keyif. Dörtlü Final'e ulaşırız, ulaşmayız bilemem. Ama nöbetçi suçlu

buradadır, oraya gidemezsek antrenör olarak nöbetçi suçlu ben olurum" diye konuştu.

"BİZİM İÇİN BİR KRSTİC SÖZ KONUSU BİLE OLAMAZ"

Mahmuti, "Krstic gibi bir oyuncu karşısında, 5 numaralı bir oyuncu ihtiyacı eksikliğini hissettiniz mi?" sorusu üzerine de "5 numaralı bir oyuncumuzun olmadığını biliyoruz. Benim için en kolay şey, 'ben istedim yönetim almadı' demektir. Ama yönetim o sıralar çok büyük arzu içinde bu transferleri yapmaya çalıştı. Bazı gerçekler var. Hepimiz Ferrari kullanmıyoruz burada. Bizim için bir Krstic söz konusu bile olamaz. Bizim bütçemizin yarısından fazla bir değere sahip" ifadelerini kullandı.

"OYUNCULARIMA TEŞEKKÜR ETMEDİĞİM GİBİ TARAFTARA DA ETMEYECEĞİM"

Karşılaşma boyunca takıma itici bir güç olan taraftarları öven, ancak onlara teşekkür etmeyeceğini kaydeden Mahmuti, "23 senedir antrenörlük yapıyorum, buralarda gördüm ki, basketbol seyircisinin bir takıma ne kadar önemli bir güç verebileceğini, nasıl bütünleşeceğini gördüm. Nasıl bir oyuncuma teşekkür etmiyorsam, onlara da teşekkür etmek istemiyorum. Hep beraber yürüyoruz" diye konuştu.

JONAS KAZLAUSKAS: "GALATASARAY BİZDEN DAHA FAZLA İSTEDİ"

CSKA Moskova Antrenörü Jonas Kazlauskas ise, Galatasaray Medical Park'ın

galibiyeti kendilerinden daha fazla istediğini söyledi. Litvanyalı çalıştırıcı, oyunu bugün kontrol edemediklerini dile getirerek, "Aslında kötü oynamadık ama Galatasaray bugün galibiyeti bizden daha fazla istedi" dedi.

Kazlauskas, Galatasaraylı taraftarların verdiği desteği ise "İnanılmaz" şeklinde nitelendirdi.

GALATASARAYLI BASKETBOLCULARIN GÖRÜŞLERİ

Maç sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Galatasaray Medical Parklı basketbolcular ise CSKA Moskova gibi bir takımı yenmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Galatasaray'da ortaya koyduğu performans ile alkış toplayan Cevher Özer, CSKA Moskova takımını yendikleri için mutlu olduklarını söyleyerek, "CSKA Moskova'nın tek mağlubiyetini biz aldırdık. Çok iyi basketbol oynayamadık ama sonuna kadar mücadele ettik. Bizim zaten amacımız son topa kadar mücadele etmek, elimizden gelenin hepsini sahaya vermek. Kazandığımız için çok mutluyum bir parantez de taraftara açmak istiyorum. Burayı rakipler için Abdi İpekçi'yi cehenneme çeviriyorlar. Karşı takımda olmayı hiç

istemezdim. Gerçekten çok etkileyici bir taraftar grubumuz var.

Bundan sonraki bütün maçlarda yanımızda görmek istiyoruz" dedi.

CSKA Moskova maçında 4 sayı 4 asist ile oynayan Ender Arslan, bugünkü maçta basketbolun doğrularını sahaya yansıttıklarını ifade ederek, "Gerçekten çok mutluyuz. Rakibimize ilk mağlubiyetimizi aldırdık. Bunu tüm taraftar, takım ve camia olarak sonuna kadar hak ettik. Maça çıkmadan önce burada kazanma şansımız olduğuna inanıyorduk. Rakibimiz çok güçlü bir takım da olsa sonuna kadar inancımız vardı. Sahada da doğru basketbolu sonuna kadar uygulamaya çalıştık ve sonunda da galip geldik. Tüm takım

arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Umuyorum bu doğruları yaparak daha da iyi yerlere gelmeye çalışacağız" diye konuştu.

Genç basketbolcu Furkan Aldemir ise, "Taraftarımızın büyük desteğiyle rakibimizi yenerek diğer rakiplerimize kükremiş olduk" diyerek şöyle konuştu:

"Bundan sonraki rakiplerimize gözdağı verdik. Şimdi önümüzde gruptan çıkmak için 2 maç daha var. Biz Olimpiakos maçını kazanıp adımızı son 8 takım arasına yazdırmak istiyoruz. Bu arada taraftarlarımıza da teşekkür etmek istiyorum. Onların desteğiyle biz biraz daha büyüyoruz. Onlar bizi yalnız bırakmadığı sürece biz de onlar için elimizden geleni yapacağız."

Maç sonrasında basın mensuplarına konuşan Josh Shipp, Mert Shumpert, Luksa Andric ile Jamon Lucas da taraftarın desteğine vurgu yaparak CSKA Moskova takımını yenmelerinden dolayı mutlu oldukları görüşünde birleştiler. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Cska Moskova Abdi İpekçi Galatasaray Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title