Haberler

Galatasaray, Fenerbahçe'ye mağlup olarak şampiyonluğu kaçırdı

Güncelleme:

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 37. haftasında Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup olarak şampiyonluğunu ilan etme fırsatını kaçırdı. Maçta yaşanan gerginlikler ve Galatasaray'ın son 24 maçlık galibiyet serisinin sona ermesi dikkat çekti.

Trendyol Süper Lig'in 37. haftasında sahasında Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup olan Galatasaray, şampiyonluğunu ilan etme fırsatından yararlanamadı.

RAMS Park'ta tamamen dolu tribünler önünde yapılan derbiye iyi başlayamayan sarı-kırmızılı ekip, ilk 20 dakikada oyunun kontrolünü eline almakta zorlandı. Maçın 21. dakikasında sarı-lacivertlilerde Alexander Djiku'nun kırmızı kart görmesiyle 1 kişi fazla mücadele eden Galatasaray, oyuna ağırlığını koydu. Topu kontrolünde tutmasına rağmen pozisyon üretemeyen sarı-kırmızılılar, rakibine gol izni vermeyince devre arasına 0-0 girildi.

İkinci yarıda da etkili olamayan Galatasaray, 71. dakikada Çağlar Söyüncü'nün kaydettiği golle geri düştü. Kalan bölümde aradığı golü bulamayan sarı-kırmızılı ekip, sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.

Bu sonuçla Galatasaray 99 puanda kaldı. Haftaya Fenerbahçe'nin 6 puan önünde giren sarı-kırmızılı ekip, sahasında şampiyonluğunu ilan etme şansını kullanamadı.

Derbi gergin başladı, gergin bitti

Karşılaşma öncesi iki takım futbolcuları arasında yaşanan gerginlik maç içinde de devam etti.

Müsabakanın 12. dakikasında kullanılan taç atışı sırasında Fenerbahçeli Alexander Djiku'nun müdahalesiyle sarı-kırmızılı futbolcu Lucas Torreira yerde kaldı.

Pozisyonda hakem Arda Kardeşler, Djiku'ya sarı kart gördü. Sonrasında yaşanan tartışmada iki takım futbolcuları arasında arbede yaşandı. Bu gerginliğin ardından Galatasaray'dan Barış Alper Yılmaz, Fenerbahçe'den ise Bright Osayi-Samuel sarı kartla cezalandırıldı.

Maç boyunca sık sık sahaya yabancı madde atılmasından dolayı duran toplar gecikmeli olarak kullanıldı. Derbinin bitiş düdüğünün ardından Fenerbahçeli futbolcular büyük sevinç yaşadı. Bu sırada hem tribün önünde hem de saha içinde geniş güvenlik önlemi alan polis güçleri, bir sorun yaşanmasına izin vermedi.

Ziyech, Konyaspor maçında yok

Galatasaray'da Hakim Ziyech, son hafta öncesi cezalı durumuna düştü.

Ligde Fenerbahçe maçına kadar forma giydiği 17 müsabakada 3 kez sarı kart gören Ziyech, derbi öncesinde sınırdaki 7 oyuncudan biri konumundaydı. Karşılaşmanın 59. dakikasında hakem Arda Kardeşler'in sarı kart gösterdiği Faslı yıldız, cezalı duruma düştü.

Ziyech, ligin son haftasında deplasmanda TÜMOSAN Konyaspor ile yapılacak müsabakada forma giyemeyecek.

Barış Alper, sol açık başladı sağ bek bitirdi

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, sol açıkta görevlendirdiği Barış Alper Yılmaz'ı maçın devamında sol bek ve sağ beke çekti.

Bu sezon Okan Buruk'un jokerlerinden olan ve birçok mevkide iyi performans sergileyen Barış Alper, derbinin 73. dakikasında Derrick Köhn'ün oyundan alınmasıyla sol beke geçti.

Barış Alper Yılmaz, 80. dakikada ise sağ beke geçerken orta sahaya giren Berkan Kutlu sol bekte, maça sağ bek başlayan Kaan Ayhan ise stoperde göreve devam etti.

Süper Lig'de 24 maç sonra yenildi

Sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig'deki 24 maçın ardından mağlup oldu.

Bu sezonki tek yenilgisini 12. haftada deplasmanda Atakaş Hatayspor karşısında yaşayan Galatasaray, sonrasındaki 24 lig maçında 22 galibiyet ve 2 beraberlik aldı.

Söz konusu süreçte yenilgi yüzü görmeyen Galatasaray'ın serisi Fenerbahçe derbisiyle sona erdi.

Ligde 17 maçlık galibiyet serisi sonlandı

Süper Lig'de son 17 maçını kazanan Galatasaray'ın tarihi serisi de bitti.

Ligde son puan kaybını 16. haftadaki EMS Yapı Sivasspor maçında (1-1) yaşayan sarı-kırmızılı ekip, sonrasındaki 17 maçı kazanarak lig rekorunu kırdı.

Şampiyonluk hedefiyle çıktığı derbide Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup olan Galatasaray'ın galibiyet serisi noktalandı.

Bu sezon sahasında ilk kez puan kaydetti

Galatasaray, Süper Lig'de bu sezon sahasında oynadığı maçlarda ilk kez puan kaybı yaşadı.

RAMS Park'ta oynadığı ilk 18 Süper Lig karşılaşmasından da galibiyetle ayrılan sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe mağlubiyetiyle sahasındaki son maçta bu serisini sürdüremedi.

Derbi mağlubiyetiyle sarı-kırmızılı ekibin iç sahadaki 35 maçlık yenilmezlik serisi de bitmiş oldu. İç sahada son yenilgisini geçen sezonun ilk haftasında Giresunspor karşısında yaşayan Galatasaray, sonrasındaki 35 müsabakada son 21'i üst üste olmak üzere 33 galibiyet, 2 beraberlik yaşadı.

Galatasaray, bu süreçte ilk kez taraftarı önündeki bir maçı gol atamadan tamamladı.

Kaynak: AA / Spor

Trendyol Süper Lig Galatasaray Fenerbahçe Futbol Spor Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Bakmadan Geçme

Jose Mourinho kimdir, kaç yaşında? Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho kaç kupa kazandı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak?
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title