Haberler

Galatasaray, "Devler Ligi"Nde Kritik Virajda

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki son maçında yarın Juventus'u konuk edecek Galatasaray, "Devler Ligi"nde yoluna devam edebilmek için kazanmak zorunda Sarı kırmızılı ekip, Juventus maçını ...

ERCAN ÇAKAR - UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki son maçında yarın İtalyan ekibi Juventus'u konuk edecek Galatasaray, bu sezon Avrupa'daki kaderini belirleyecek oldukça kritik bir karşılaşmaya çıkacak.

B Grubu'nda son maçlar öncesi 13 puanla namağlup lider olan Real Madrid, bir üst tura çıkmayı garatileyen tek ekip  konumunda yer alırken, diğer 3 takımın kaderleri ise yarın yapılacak Galatasaray- Juventus ve Kopenhag-Real Madrid maçlarının sonucuna göre belirlenecek.

Geride kalan 5 maçın ardından 4 puanla 3. sırada son haftaya gelen Galatasaray, 6 puanla 2. durumda bulunan Juventus'la zorlu bir müsabakaya çıkacak. Gruptan çıkarak "Devler Ligi"nde son 16 takım arasına kalabilmek için Galatasaray'ın kazanmaktan başka seçeneği bulunmazken, Juventus'a alacağı bir beraberlik, tur için yeterli olacak.

Galatasaray, Juventus maçını kazanamasa dahi gruptaki Kopenhag-Real Madrid maçında çıkacak sonuca göre yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etme şansını elinde bulunduruyor. Sarı-kırmızılı ekip, aynı puana sahip olduğu Kopenhag'a karşı, grup maçlarında İstanbul'da  3-1 kazanıp, deplasmanda 1-0 yenilmesi nedeniyle ikili averaj üstünlüğüne sahip.

Sarı-kırmızılı ekibin Juventus'la olası beraberliği durumunda, Danimarka ekibinin yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edebilmesi için Real Madrid'i yenmekten başka seçeneği bulunmuyor. Galatasaray'ın Juventus'a yenilmesi halinde ise UEFA Avrupa Ligi bileti için Kopenhag, Real Madrid'den en az 1 puan almak zorunda ve aksi durumda grubun üçüncü sırası yine "Cim Bom"un olacak.

B Grubu'nda son maçlar öncesi puan durumu şöyle:

Takım O G B M A Y P 1.Real Madrid 5 4 1 0 18 5 13 2. Juventus 5 1 3 1 9 8  6 3.Galatasaray  5 1 1 3 7 14  4 4.Kopenhag 5 1 1 3 4 11  4

-Avrupa kupalarında 253. maç

Galatasaray, yarın yapacağı Juventus maçıyla Avrupa kupaları tarihindeki 253. karşılaşmasına çıkacak.

Sarı-kırmızılılar, bugüne kadar Şampiyon Kulüpler Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 148, adı daha önce UEFA Kupası olan UEFA Avrupa Ligi'nde 71, Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve UEFA Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere, toplam 252 maç yaptı.

Avrupa kupalarındaki en başarılı Türk ekibi olarak dikkati çeken Galatasaray, geride kalan 252 maçta 96 galibiyet ve 91 yenilgi aldı, 65 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 355 gol göndermeyi başaran "Cim Bom", kalesinde ise 365 gol gördü.

Galatasaray takımının tarihinde mücadele ettiği Avrupa kupası organizasyonları ve istatistikleri şöyle:

Organizasyon

O

G

B

M

A

Y

Ş.K. Kupası/Şamp. Ligi

148

54

36

58

195

218

Kupa Galipleri Kupası

32

12

7

13

42

55

UEFA Avrupa Ligi

71

29

22

20

116

91

UEFA Süper Kupa

1

1

0

0

2

1

TOPLAM

252

96

65

91

355

365

Mancini'yle Avrupa'da 5. maç

Galatasaray-Real Madrid karşılaşması, teknik direktör Roberto Mancini'nin sarı-kırmızılı ekibin başında 5. Avrupa kupası maçı olacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bu sezonki ilk maçına teknik direktör Fatih Terim idaresinde çıkan ve Real Madrid'e 6-1 yenilen Galatasaray, Roberto Mancini yönetiminde çıktığı 4 maçta ise 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi aldı.

İtalyan çalıştırıcı yönetiminde UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk müsabakasında İtalyan ekibi Juventus'la deplasmanda 2-2 berabere kalarak çok önemli 1 puan kazanan sarı-kırmızılı ekip, ardından Kopenhag'ı İstanbul'da 3-1 yenerek gruptaki ilk galibiyetiyle tanıştı. Danimarka temsilcisine deplasmanda 1-0 mağlup olarak hayal kırıklığı yaşatan "Cim Bom", Real Madrid'e ise deplasmanda 4-1 kaybederek inişli çıkışlı bir performans ortaya koydu.

En golcü Umut Bulut

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon geride kalan 5 maçta sarı-kırmızılı ekibin en skorer ismi Umut Bulut oldu.

Takımının "Devler Ligi"nde oynadığı 5 maçın tamamında süre alan ancak sadece son yapılan Real Madrid maçına ilk 11'de başlayabilen Umut, sahada kaldığı 136 dakikaya 3 gol sığdırdı.

Umut'un ardından 2 golle Drogba ve 1'er golle de Sneijder ile Melo skora katkı yaptı.

Öte yandan, Juventus'un grupta attığı 9 gole ise 3 isim imza attı. İtalyan ekibi adına Arturo Vidal 5, Fabio Quagliarella ile Fernando Llorente ise 2'şer kez rakip fileleri havalandırdılar. - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

UEFA Şampiyonlar Ligi Galatasaray Juventus Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title